• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 6:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 2016/17

Om ens favoritlag tar årets första seger i Premier League och cuper så är det en självklarhet att jag använder mig av Watfords tröja idag. Då segern dessutom kom över ligafyran Chelsea och med hela 4-1 då kan jag med stolthet bära denna tröja idag.

Kanonmåndag med segrar för både Rögle BK och Watford.
Så här såg inte Conte ut under matcherna i höstas!

Trots att Watford gynnades så ska inte en utvisning påverka ett lag i hela matchen!
Hoppas Borussia Dortmund blir en stilbildare vad det gäller bortskämda fotbollsspelare.
”Dortmund varnar sina spelare: "Gör inte som Dembélé och Aubameyang"


FOTBOLLSHISTORIA:
1958: Flygplanskatastrofen i München.
2007: Försäljningskatastrofen i Liverpool.


FÖDDA IDAG:
Neymar, Vedran, Cristiano, Carlos, Giovanni, Jesper, Gheorghe, Svennis.

Kanonmåndag med segrar för både Rögle BK och Watford.


För min del var det en kanonmåndag igår. Först går Rögle och tar full pott mot Malmö Redhaws på Malmö Arena och sedan slår Watford Chelsea. För alla Miffare i staden så an jag bara säga att Rögles läge är mer utsatt än Malmös och att det var snällt att låta Ängelholmarna få full pott. Nu kanske de slipper kvala för att fö vara kval i SHL. Mif lär ta sig till slutspel i alla fall. Det är svårare att se att något av lagen behövde poängen mer än någon annan i kampen mellan Watford och Chelsea.
 

Så här såg inte Conte ut under matcherna i höstas!


Det finns ju sex lag i toppen av Premier League som kämpar om de fyra Champions Leagueplatserna till hösten. Jag antar att Liverpoolare också höll på Watford igår. 4-1 till laget utanför London betydde att Chelsea (i London) inte tog sig förbi Liverpool, som behåller tredjeplatsen trots endast en oäng i söndags. Jag tyckte att gårdagens match var en utmärkt chans för Watford att äntligen vinna över Chelsea. Chelsea har ett stort problem och det är tränaren Antonio Conte. Han lider av hemlängtan och tycker sig sviken av Chelsea som inte velat ge honom pengar att köpa de spelare han vill ha. Conte brukar vara engagerad under matcherna och fara runt på sidlinjen som en galning. Igår satt han på sin bänk och såg bara ledsen ut hela tiden. Skulle order ges så sa han till sin medhjälpare och så fick han istruera spelarna. Detta måste sätta sig i hela laget.
 

Trots att Watford gynnades så ska inte en utvisning påverka ett lag i hela matchen!


En som for runt som en galning var Chelseas spelare Tiemoue Bakayoko. Efter 30 minuter hade han fixat två varningar och så var Chelsea en man kort, och det hjälpte ju inte upp laget. Trots att det var mitt Watford som blev en man mer så anser jag fortfarande att fotbollen bör titta på alla andra lagsporter och låta laget spela med elva man igen efter fem eller tio minuter. 1-0 kom på en straff och i andra lyckades Hazard kvittera på ett av de tre skott Chelsea hade på mål. Jag måste tillstå att jag tvivlade lite på om det skulle bli som det varit hittills i år, att Watford skulle tappa både ett och tre poäng. Men under matchens sista sju minuter gjordes tre mål och slutresultatet skrevs 4-1. Nu är frågan om inte Conte kommer hem till Italien fortare än han tänkt. För han har ju tänkt lite på att ta sig an det Italienska landslaget igen.
 

WATFORD - CHELSEA  4-1

 

Hoppas Borussia Dortmund blir en stilbildare vad det gäller bortskämda fotbollsspelare.


Jag läste ett gaska intressant utspel från Borussia Dortmund som jag delar med mig här nedan. Själv har jag länge ställt mig frågan hur yrkeskåren Fotbollsspelare kan skriva kontrakt och sedan allt som oftast bryta detta. Om man inte kommer överrens med sin arbetsgivare så ska man göra sig så omöjlig att de inte vill ha spelaren anställd längre. Det måste snarast röjas upp i det träsk med ryttna spelare som verkar förekomma i varje stotklubb!
 

”Dortmund varnar sina spelare: "Gör inte som Dembélé och Aubameyang"

 
I somras var det Ousmane Dembélé. I januari var det Pierre-Emerick Aubameyang. Nu har Dortmund tröttnat på spelare som bråkar sig bort. Barcelona betalade enorma pengar för ytteranfallaren Ousmane Dembélé i somras. Men det var inte Borussia Dortmunds intention att sälja fransmannen. 20-åringen gjorde sig dock omöjlig och den tyska storklubben gav med sig till slut. I förra veckan såldes dessutom skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang till Arsenal. 28-åringen betedde sig också illa för att tvinga fram en affär. Nu sätter Dortmund stopp för det beteendet.
– I torsdags sa jag till laget att nästa spelare som försöker göra detta kommer misslyckas totalt, säger klubbens vd Hans-Joachim Watzke till Frankfurter Allgemeinen Zeitung och fortsätter:
– Han kommer att ha ett enormt problem. Nästa spelare kommer inte komma undan med det och kommer att sitta på läktarna. Alla vet det nu. Detta är ett offentligt uttalande som jag kan mäta mig själv med.”

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 6:e februari.

1958 Flygolyckan i München


Idag 1958 inträffade den hemska olyckan i München då Manchester Uniteds fotbollslag var på väg hem efter att ha varit i Belgrad och spelat en match mot Röda Stjärnan. Vid mellanlandningen i München var det tveksamt om det gick att lyfta i snöskasket, men United skulle hem till en FA-cupmatch.

Det visade sig vid utredningen att olyckan hade orsakats av uppbyggnaden av snöslask mot slutet av landningsbanan, vilket gjorde att flygplanet plötsligt tappade fart och därmed inte hann uppnå tillräcklig hastighet för att lyfta innan landningsbanan tog slut.

23 personer omkom. Av dem var åtta spelare i Manchester United. Av de nio överlevande spelarna var de flesta svårt skadade, flera spelade aldrig mer toppfotboll. Klubben skapade ett lag av reserv- och ungdomsspelare, som vann två matcher till i ligan det året. Med på flygplanet fanns den framtida storspelaren Bobby Charlton och den legendariske tränaren Matt Busby. Det finns tre minnesmärken på Old Trafford, klubbens arena. Det finns två minnesmärken i Tyskland.

2007 Liverpool köps


Idag 2007 inträffade en "tråkig" händelse för fotbollslaget Liverpool. De ville likt några engelska toppklubbar, som har någon rik ägare som kunde hjälpa klubben, att i första hand ta sin första ligaseger i Premier League. Två amerikanska miljonärer som redan ägde ishockey- (Dallas Stars och Montreal Candiens) och baseboll- (Texas Rangers), Tom Hicks och George Gillett köpte Liverpool idag för 174.1 miljoner pund plus at de betalade klubbens skulder på 44.8 miljoner pund.

Men det var det hela. Istället för att hjälpa klubben vidare så höll de på att stjälpa den. Därför var det med glädje för många Liverpoolfans som amerikanerna lämnade Liverpool FC 2010 så att de kunde börja arbeta sig upp mot toppen igen.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 6:e februari.

36 år Bojan DJORDJIC född 1982 i Belgrad, Jugoslavien
Mittfältare
29 U-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Brommapojkarna (1996-99),
Manchester United (1999-2004),
Sheffield Wednesday (lån 2001-02),
AGF Århus (lån 2002-03),
Röda Stjärnan (lån 2003-04),
Glasgow Rangers FC (2004-05),
Plymouth Argyle FC (2005-07),
AIK (2008-10),
Videoton FC (2010-11),
Blackpool FC (2011-12),
Royal Antwerp FC (2012),
IF Brommapojkarna igen (2012-13),
Vasalunds IF (2014),
Chennaiyin FC (2014-15).
Efter detta är han en fruktansvärt enerverande expertkommentator på Viasat.

Blev 70 år Billy WRIGHT född 1924 i Ironbridge, England och han dog den 3:e september 1994 i London.
Mittfältare
1 B- och 105 A-landskamper för England.
Klubb som spelare:
Wolverhampton Wanderers (1939-59) 490 matcher. 
Lag som tränare:
Arsenal (1962-66).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv