• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 20:e juli 2017.

Bayern München och Arsenal i Shanghai.
Antal byten ger ett löjets skimmer åt dessa matcher.
Premier League Asia Trophy.
Leicester och Liverpool till final i Hong Kong.
Två derby i dam-EM gick till Spanien och England.
​​​​​​​Rosenborg och FC Köpenhamn vidare men inte utan problem.


NY TRÖJA
Drby Countys andratröja 2017/18.

GÅRDAGENS TRANSFERS
Christian Panucci, Eldin Jakupović, Antonio Conte.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1871: Världes äldsta fotbollsturnering "föds".
1974: Brian Clough kommer till Leeds, katastrof.

FÖDDA:
Björn, Claudio, Alessandro.

DAGENS TRÖJA

Bayern München och Arsenal i Shanghai.


Det gick ett antal eftermiddagsmatcher i olika suspekta turneringar runt om i världen. Då jag redan klarat av dagens golfrunda under förmiddagen kunde jag sitta på altanen och kolla några av matcherna i datorn. Den turnering eller cup som jag skrev om igår och som kallas International Champions Cup spelade i Shanghai. En massa kineser hade klätt sig i Bayern München- men framför allt Arsenaltröjor. Nu spelade Arsenal i sin dystra redjetröja och med något kinesiskt som sponsor på tröjan. Jag antar att det gab ett par extra miljoner i kubbkassan. Jag antar att även segrear ger pengar. Bayern hade tidigt tagit ledningen på en underlig straffsitiation. Sedan väntade Arsenal ända till övertid innan de kvitterade för att sedan vinna straffläggningen.
 

Antal byten ger ett löjets skimmer åt dessa matcher.


Trots att det är bara storlag i Europa som deltar så sätter jag ett varningens finger för att matcherna kan verka extra löjliga. Jag tänker då på spelarbyten. Båda lagen gjorde ÅTTA byten var. Det gör att matcherna blir förryckta och att fotbollen börjar få lika många och långa pauser som vilken amerikansk storidrott som helst. Så alla som gillar fotoll: Fusk, spelförstörande, fejkade skador och långsamma byten kommer fotbollen aldrig att komma ifrån. Kom för guds skull inte med att videogranskning tar för lång tid som ett argument för att inte ha det, för då verkar Ni bara löjliga, eller har aldrig sett en tävlingsmatch.
 

Premier League Asia Trophy.


Liverpool mot Crystal Palace var en annan match jag slötittade på. Här gjorde Liverpool, eller Klopp, 10 byten medan Ctystal Place nöjde sig med åtta. Det betyder att man bara kan se första halvlek. Andra halvlek tappar man intresset och undrar vem som är vem på planen. Turneringen somdenna match tillhörde kallas Premier League Asia Trophy och spelas vart annat år sedan 2003. Det är tre Premier Leaguelag som deltar och ett lokalt lag från den plats som turneringen spelas på. För första gången på de åtta turneringar som spelats så har inte Asien någt lag med 2017. Det skulle i så fall varit Hong Kong.
 

Leicester och Liverpool till final i Hong Kong.


Tidigare på dagen hade Leicester City slagit ut West Bromwich efter ett straffavgörande. 1-1 efter full tid. 17 byten i den matchen. Leicester spelar alltså final ch där får de möta Liverpool. De vann över Crystal Palace med 2-0. Final oc match om tredje pris går på lördag. Tidigare segrare har varit Chelsea som vunnit de båda gånger de varit med. En seger har Portsmouth, Bolton Wanderers, Tottenham, Manchester City och Arsenal.
 

Två derby i dam-EM gick till Spanien och England.


Sista gruppen i Dam-EM spelade klart. Det har ju varit en fantastisk sammansättning av grupperna med mängder av landskamper med detbykaraktär. Danmark och Norge i Grupp A, Österrike och Schweiz i Grupp C och i D-gruppen Portugal och Spanien och så England och Skottland. PÅ Pyreneiska halvön visade det sig att Spanien var bäst. De vann med 2-0 över Portugal. England var överlägsna Skottland. Hela 6-0.
 

Rosenborg och FC Köpenhamn vidare men inte utan problem.


Avslutningsvis så gick Champions Leaguekvalet vidare även om MFF åkte ut. Tidningarna var inte nådiga mot MFF igår, men det fanns inget förmildrande att skriva om den svenska insatsen. Norges Rosenborg hade redan ena foten i nsta omgång, men fick oväntat svårt på Lärkendal mot Irländska Dundalk. Båda matcherna slutade 1-1 och det krävdes förlängning innan de Norska mästarna kunde göra 2-1 och ta sig vidare. MFF som skulle möta FC Köpenhamn blev svuvade på den matchen. Det var nära att inte ens Köpenhamn hade tagit sig vidare. Trots seger med 3-1 borta så kämpade Slovakiska Zilina emot och vann med 2-1 i Parken. De hade behövt ett mål till för att få förlängning. Köpenhamn vidare alltså, men inte övertygande. Nu får de möta Vardar i nästa kvalmatch.

NY TRÖJA

DERBY COUNTY FCs andratröja 2017/18

2014 letade sig Derby tillbaka till Umbro som fick uppgifr tt tillverka deras tröjor igen. Faktiskt så hade Derby den säsongen också en gul bortatröja. Denna är ju tjusig, med svenska färger i den blå på ärmarna. Sedan kan det vara lite nära i färg att ha en vit hemmatröja och gul borta. Kanske en mörkare färg hade varit att föredra, men det kommer säkert i en tredjetröja så småningom.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Christian Panucci blir förbundskapten för Albanien
 

Den tidigare storbacken Christian Panucci tar över det albanska landslaget.
Det albanska fotbollsförbundet bekräftar att Christian Panucci, 44, är ny förbundskapten.
Panucci var assistent till Fabio Capello i ryska landslaget i två år.
Han har själv lett bland annat Livorno och Ternana.

Leicester City värvar Eldin Jakupović
 

Hull Citys målvakt Eldin Jakupović, 32, lämnar för spel i Leicester City.
Leicester City meddelar på sin officiella hemsida att  Eldin Jakupović är klar för klubben.
32-åringen köps loss från Hull City och har signerat ett treårskontrakt.
Målvakten blir därmed Leicesters tredje värvning för sommaren.

Antonio Conte skriver nytt kontrakt med Chelsea


Efter många om och men har Antonio Conte signerat ett nytt kontrakt med Chelsea.
Chelsea meddelar på sin officiella hemsida att managern Antonio Conte signerat ett nytt tvåårskontrakt.
Det innebär att Conte fortfarande har kontrakt till 2019, men med förbättrade villkor.
– Jag är mycket glad över att ha signerat ett nytt kontrakt med Chelsea, säger italienaren till hemsidan och fortsätter:
– Vi arbetade extremt hårt första året för att uppnå något underbart, vilket jag är stolt över. Nu måste vi arbeta ännu hårdare för att stanna i toppen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e juli
1871 FA cupen ”föds”.
1974 Clough till Leeds

1871 FA cupturneringen börjar planeras.

 

FA sekreteraren Charles Alcock lade idag fram ett förslag som gällde att alla lag i Storbritannien skulle inbjudas att delta i en cupturnering som Football Association skulle stå för. Detta skulle bli FA-cupen och den startade till hösten. Det blev världens äldsta turnering som spelades första gången 1871-72.
 

Segrare blev det året Wanderers FC som kallades så för att de inte hade en egen hemmaarena utan ”vandrade” runt mellan olika planer till sina hemmamatcher. Laget var baserat i London. Så småningom blev turneringen bara för klubbar från England plus sex walesiska klubbar. Cardiff City vann 1927, enda gången en klubb utanför England vunnit.

1974 Brian Clough tillträder som manager för Leeds United.
 

Leeds United presenterade idag sin nya manager. Han hette Brian Clough och hade haft en framgångsrik tränarkarriär i Derby County, och skulle nu hjälpa Leeds till nya mästerskap. Brian var inte mycket äldre än de gamla uvar som fortfarande spelade i laget och hans nya grepp sågs inte med blida ögon av alla. Det blev så många kontroverser att Clough 44 dagar senare hade fått sparken.
 
Det blev en tuff period, men Brian Clough skulle så småningom bli närmast helgonförklarad i Nottingham Forest som han tog till två Champions League-mästerskap. Perioden i Leeds finns i en bok som kom 2006 och som skrevs av David Peace. Den heter ” The Damned Utd” och 2009 kom filmen med samma namn och med Michael Sheen i huvudrollen som Brian Clough.

FÖDDA IDAG

66 år Björn ANDERSSON född 1951 i Perstorp, Skåne.
Försvarare
28 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1970-74 Östers IF,
1974-77 FC Bayern München,
1977-79 Östers IF igen,
1980-81 Markaryds IF,
1982-84 Vallentuna BK. 

Lag som tränare:
1980-81 Markaryds IF (spelande),
1982-83 Vallentuna BK (spelande,
1995-2009 FC Bayern München (talangscout),
2011-13 IFK Hässleholm (assistent),
2014- IS Halmia (talangscout)

44 år Claudio REYNA född 1973 i Livingston, New Jersey, USA.
Mittfältare
112 landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
1991-93 Virginia Cavaliers,
1994-99 Bayer Leverkusen,
1997-99 Vfl Wolfsburg (lån),
1999-2001 Glasgow Rangers,
2001-03 Sunderland,
2003-07 Manchester City,
2007-08 New York Red Bulls.

40 år Alessandro SANTOS född 1977 i Maringá, Paraná, Brasilien.
Anfallare
82 landskamper för Japan.

Klubbar som spelare:
1997-2003 Shimizu S-Pulse,
2004-09 Urawa Red Diamonds,
2007 Red Bull Salzburg (lån),
2009-12 Nagoya Grampus,
2013 Tochigi SC,
2014 FC Gifu,
2015 Maringá,
2015 Grêmio Maringá,
2016- PSTC.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln