• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 27:e december 2017.

Största intresset i första matchen var att se om Harry Kane skulle bli Europas målkung 2017. Det blev han!
Behövs det diskuteras mer om Zlatan ska vara med i VM eller inte? Han platsar ju inte i ett svagt Man United längre.

Svårt att vinna då man har Ebenezer Scrooge som manager.
Watford vinner med 2-1, men har bara ett skott på mål på hela matchen.
Igår var "7-0-Liverpool" tillbaka även om det bara blev 5-0.
Varför lägger domarna till tid om ett mål görs på tilläggstid, men inte om det görs på ordinarie tid?

FOTBOLLSHISTORIA:
1915: Manchester United och Liverpool-spelare avstängda.
2008: Världens snabbaste utvisning efter avspark.

FÖDDA IDAG:
Duncan, Roberto.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2015/16

Egentligen borde jag haft en Watfordtröja idag då de äntligen vann en match igår, men då det fortfarande är lite juletider och Liverpool tog gårdagens största seger, 5-0 över Swansea, så blir det denna tröja idag.

Då Alan Shearer spelade Premier Leaguefotboll för Blackburn Rovers kalenderåret 1996 så gjorde han 36 mål. Ett ganska fantastiskt rekord som många trodde var oslagbart. Men i gårdagens första Boxing Day-match hade Tottenhams Harry Kane chans att slå detta rekord. Han låg redan tangerat med Shearer på 36 mål före matchen mot Southampton. Redan i halvtid hade han först slagit Shearers rekord och även Messis. En ointressant, men målrik match mellan Tottenham och Southampton slutade 5-2. Jag som klagar på att det inte blit mål kan inte göra detta efter sju i en macht och Harry Kane, med sitt hattrick igår, är Europas och Premier Leagues skyttekung 2017. 39 mål under ett år i Premier League är nytt rekord och dessutom slog han Messis målrekord under 2017 i alla matcher. 55 mål för Messi, men 57 för Kane.

TOTTENHAM - SOUTHAMPTON  5-2

Andra matchen på TV var lika klar som den första, åtminstone då den startade. Men Burnley ville annat. De gick kanske på gammal statistik. Tre gånger tidigare har de mött Manchester United på Annandagen och ingen av de tidigare mötena hade Burnley förlorat. Fast detta var i och för sig så pass långt tillbaka i tiden att både Manchester United och Burnley var andra lag. Nu börjar Manchester United bli gamla igen. De hade med Zlatan, som för kanske första gången i sitt liv blev utbytt i paus eftersom han var för dålig. Det är lite synd att se, men samtidigt gläds jag med svenska landslaget. Diskussionen om Zlatan ska vara med i landslaget är lätt att ta. Han kommer inte att platsa.

Jose Mourinho är som gamle bittre Ebenezer Scrooge i Dickens ”en julsaga”. Lika genialisk som Jose var i starten av sin karriär, lika bitter är han nu då det inte går så bra. Allt är bara andras fel. Själv har han bara gjort rätt. Frågan är om Manchester United står ut med honom så länge till? Som väl var satta han in lite ungdom och det var 25-åringen Jesse Lingard som räddade 2-2 till Manchester United. Det är klart att han är mycket rappare än exempelvis Zlatan. Det skiljer ju nästan 11 år på de två. Jesse är på väg uppför stegen och tycks ha hälsat på Zlatan på väg nerför stegen.

MANCHESTER UNITED - BURNLEY   2-2

Innan dagens sista match mellan Liverpool och Swansea tog vid så hann ytterligare tio Premer Leaguelag spela sina matcher. Det visade sig vara en omgång med få segrare. Fyra matcher slutade oavgjort och det blev två förlorade poäng för dessa åtta lag. Enda laget som gick att lita på var Chelsea som tröttade ut Brighton och kunde vinna med 2-0. Stor del i segern var att Morata var tillbaka. För mig var det särskilt glädjande att Watford äntligen vann igen. De har inte vunnit på de sex senaste matcherna, varav fem varit förluster, men nu lyckades de sensationellt vinna med 2-1 över ett Leicester på uppgång. Fast Watford är nog det lag som presterar minst antal skott på mål. Igår hade de ett enda skott på mål. Det var det som Molla Wague gjorde 1-1 på. I andra halvlek hade Watford inte ett enda skott på mål, men får tacka danske målvakten Kasper Schmeichel som sjabblade in bollen på ett inlägg han försökte bryta. Men tre poäng är tre poäng, oavsett hur de kommer till.

WATFORD - LEICESTER CITY  2-1

Liverpool hade kvällsmatch och skulle spela skjortan av bottenlaget utan tränare, Swansea City. Fast alla som känner Liverpool vet att det kan bli 7-0 eller 0-0. Det sistnämna var uteslutet då kapten Coutinho gjorde 1-0 redan i sjätte minuten i sin 200:e match för Liverpool. Sedan gick matchen i stå. Fast i andra halvlek visade Swansea att de inte tillhör Premier League. Ska Wales ha ett lag i högsta ligan nästa säsong så blir det till att hoppas på att Cardiff kan ta sig upp. För Swansea verkar ha tappat lusten att spela fotboll. Det blev inte 7-0, men väl 5-0, och detta var Liverpools största seger i Premier League för denna säsong, hittills.

LIVERPOOL - SWANSEA CITY  5-0

Slutligen fanns det en domargrej som jag undrar över. Om det har blivit ett par mål i en halvlek, men inget annat som stoppat upp matchen då brukar en domare hålla sig till de 45 minuter som en halvlek ska vara, MEN och han skulle ha lagt till någon minut och ett lag gör mål på tilläggstiden så lägger domaren alltid till en halv till en minut extra. Var står detta i regelboken???

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 27:e december.

1915 Avstängningar

Tidigt på våren 1915 spelade Liverpool och Manchester United ett hett derby. Liverpool hade vid vinst kunnat knuffa ner United från högsta divisionen. Liverpool låg tryggt på 13:e plats och skulle stanna där oavsett hur matchen slutade. Manchester United låg på en prekär 18:e plats och måste vinna. Det gjorde de, med 2-0 och då hade Liverpool dessutom missat en straff. Detta tycktes så märkligt att FA gjorde en undersökning av vad som skedde under matchen. Idag 1919 kom resultatet.

Matchen var uppgjord mellan ett antal spelare i båda lagen. De var Sandy Turnbull, Arthur Whalley, och Enoch West från United och Jackie Sheldon, Tom Miller, Bob Pursell, och Tom Fairfoul från Liverpool. Dessa sju spelare stängdes av för livstid från alla fotboll. Avstängningen hävdes 1919, men då hade redan några stupat i första världskriget.

2008 snabbast att lämna planen i en match.

Chippenham Town mötte Bashley i en av de Engelska divisionerna som ligger alldeles under de fyra första. Southern Premier League. Chippenhams David Pratt satte idag 2008 ett världsrekord som han säkert kunde varit utan. Han blev nämligen den spelare i en ursprungselva som blivit utvisad snabbast. Tidigare världsrekordhållare var Bologna:s Guiseppe Lorenzo. För honom tog det 10 sekunder 1990 innan han fick rött kort. Pratt som försökte bryta bollen direkt efter motståndarnas avspark behövde bara tre 3 sekunder innan han hade satt dobbarna i motståndarens skenben och fick se det röda kortet. Frågan som många ställde sig var om den var någon idé för David Pratt att duscha efter matchen, men världsrekordhållare är han alltjämt.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 27:e december.