• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 2:a oktober 2018

"I väntan på nästa Champions Leagueomgång!"
Tips inför kvällens matcher.
Bournemouth - Crystal Palace, kul att se.
Hammarby vaknade till liv, men Trelleborgs FF är stendöda.


FOTBOLLSHISTORIA:
1999: Carles Puyol debuterar i landslaget han sedan skulle vinna både EM och VM med.

FÖDDA IDAG:
Roberto, Goran, Sir Trevor, Willie.

DAGENS TRÖJA
BOURNEMOUTHs förstatröja 2016/17

Det fanns i stort sett bara en enda match som jag kunde välja tröja till idag från. Det var sista matchen i omgång 7 i Premier League. Det spelade inte någon roll om Bournemouth eller Crystal Palace hade vunnit. Jag har tröjor från båda lagen. Problemet var on det s´lutade oavgjort, och det såg ut så tills domare Mike Dean ”gav” Bournemouth en straff. I och med det slutade det 2-1 och jag hade en tröja att bära idag.

"I väntan på nästa Champions Leagueomgång!"


Claes Eriksson skrev, spelade och hade hjälp av sina kompisar som kallade sig för Galenskaparna och After Shave. 1993 visades i SVT deras progran ”Tornado”. Det hade en slogan som var "I väntan på nästa OS: Tornado – en tittarstorm!". Inom fotbollsvärlden just nu så känns ibland måndagar som ”I väntan på nästa Champions Leagueomgång!”. Andra omgången där sätter igång redan klockan 18:55 idag. Det är Champions Leagues nya drive att bryta ut två matcher och lägga den en ”fotbollsmatchstid” före resten av matcherna klockan nio. Förra omgången hade man tagit en grupp som spelade de tidiga matcherna. Nu har man blandat med en match från grupp F och en från grupp H.
 

Tips inför kvällens matcher.


F-gruppen har matchen Hoffenheim mot Manchester City. Det är ganska klart att City är storfavorit, trots att de är enda lag i gruppen på noll poäng. De lär int göra en likadan plattmatch som de gjorde i premiären hemma mot Lyon där det blev förlust med 1-2. Juventus tar sig an Young Boys på hemmaplan fem i sju och allt annat än en seger för Ronaldo och hans lagkamrater skulle vara en av Champions Leagues större sensationer. Matcherna klockan nio har både storfavoriter och vissa mer ovissa utgångar. Men segrar lär det bli till Real Madrid som är i Moskva och möter CSKA. Roma vinner hemma mot Viktoria Plzen. Bayern München, som gått lite knackigt på sistone i Bundesliga lär vinna hemma över Ajax och Lyon, med råg i ryggen från första matchen vinner hemma över Shakhtar Donetsk. Sedan finns det jämna matcher som den mellan AEK och Benfica, och eventuellt även manchester United mot Valencia. Spanska lag har av tradition svårt borta mot engelska lag, men som United spelat och fungerat som klubb på senare tid så kan vad som helst hända. Mourinho och hans gäng kan få en Lidnersk knäpp och vinna stort, men de kan även göra ytterligare en fiaskobetonad match. Detta är den mest spännande matchen i dagens omgång, enlig mig.
 

Bournemouth - Crystal Palace, kul att se.


Men det spelades en del fotboll igår också. Bland annat avslutades omgång sju i Premier League med Bournemouth mot Crystal Palace. Detta var en match som aldrig skulle visats om det hade spelats samtidigt som de andra matcherna i denna omgång. Därför tycker jag som gammal Tipsextratittare (från starten 1969) att detta var en kul match att se. Det var lite gammalt tipsextrar med en aning finesser. Bournemouth styrde första halvlek ganska bra och hade också ledningen i paus. Och just halvtidvilan undrar man vad det är som händer. Crystal Palace kom ut som ett nytt lag, tog över spelet och hade ganska snart kvitterat. Kanske hade oavgjort varit rättvist, men i slutet såg domare Mike Dean en av alla femtioelva knuffar som förekommer i straffområdet. Bournemouth fick straff och hemmapublikens favorit Junior Stanislas, som bytts in, satte straffen och blev matchtvinnare. 2-1 slutade det.
 

Hammarby vaknade till liv, men Trelleborgs FF är stendöda.


Några andra matcher var i Serie A matchen mellan Sampdoria och Spal. Den blev ju inställd då broraset inträffade i Sampdorias hemmastad Genua. Nu har dessa två lag kommit ifatt omgångsmässigt och bäst av de två är Sampdoria på åttonde plats. I Allsvenskan ligger Hammarby på tredje plats. De vann med 3-0 över Göteborg och det betyder att Stockholms-HIF äntligen vann ige efter fyra raka matcher med poängförlust. Poängförlust blev det åter för Trelleborgs FF. Tre poängs förlust då Örebro vann med  4-0. Jag har sagt det förr och säger det igen. Teoretiskt sett har TFF chansen att stanna kvar, men i praktiken är de redan nere i Superettan till nästa säsong.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a oktober

1999 Carles i A-laget

 
Barcelona spelade idag 1999 i ligan mot Real Valladolid. Som vanligt så vann Barca. Det blev 2-0. En sak var ny, nämligen en 21-årig krullhårig försvarare vid namn Carles Puyol som gjorde sin debut. Den blev så lyckas att det blev nästan 500 matcher i Barcelona innan han lade av 2014. Då var han lagkapten och hade tagit sex ligamästerskap, tre Champions Leaguesegrar, 102 landskamper för Spanien och 6 för Katalonien. För Spanien blev han Europamästare 2008 och Världsmästare 2010.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 2:a oktober

27 år Roberto FIRMINO född 1991 i Maceió, Alagoas, Brasilien
Mittfältare
26 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
CRB (2000-08),
Figueirense (2008-10),
Hoffenheim (2011-2015),
Liverpool (2015-).

34 år Goran POPOV född 1984 i Strumica, Jugoslavien
Försvarare/Mittfältare
15 U- och 46 A-landskamper för Makedonien.
Klubbar som spelare:
Belasica (2002-03),
Proodeftiki (2003 lån),
AEK Aten (2004),
Röda Stjärnan Belgrad (2004-05),
Odra Wodzisław (2004-05 lån),
Egaleo (2005-08),
Levadiakos (2007-08 lån),
Heerenveen (2008-10),
Dynamo Kiev (2010-14),
West Bromwich Albion (2012-14 lån),
Vardar (2014-).

70 år Trevor BROOKING född 1948 i Barking, London, England
Mittfältare
7 U- och 47 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
West Ham United (1965-84) 528 matcher,
Newcastle Blue Star (1985),
Cork City (1985).
Lag som tränare:
West Ham United (2003).
För sin bedrifter inom West Ham och Engelsk fotboll blev han 2004 adlad och kan numera kalla sin Sir Trevor Brooking. Det finns även en läktarsektion på West Hams hemmaarena London Stadium som heter "Sir Trevor Brooking Stand".

74 år Willie MORGAN född 1944 i Sauchie, Skottland
Anfallare
21 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare:
Burnley (1960-68),
Manchester United (1968-75),
Burnley igen (1975-76),
Bolton Wanderers (1976-80),
Chicago Sting (1977 lån),
Minnesota Kicks (1978-80 lån),
Blackpool (1980-81).
Då han spelade i Manchester United gjorde bandet Tristar Airbus en hyllningssång till Morgan "Willie Morgan on the Wing".

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln