• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 4:e april 2018.

Fina FIFA-regler.
Varför sparkas tränarna, när det är spelarna som inte kan prestera?

Tänk om fotbollsklubbarnas regler för tränare skulle gälla i skolan!
Real Madrid är redan vidare, men Ronaldos snygga mål borde aldrig ha godkänts.

Glädjande nog så är även Bayern München vidare!
Ska det bli någon spänning i kvällens kvartsfinaler. Tyvärr så tror jag inte det.


FOTBOLLSHISTORIA:
2009: Segern som gjorde att Wolfsburg så småningom blev mästare.

FÖDDA IDAG:
Sami, McDonald, Aiden, Emerson.

DAGENS TRÖJA
FULHAMs förstatröja 2001/02

Det var ju Champions League igår och trots att båda matcherna verkar avgjorda är det egentligen bara ”halvtid”. Alltså går jag på League Championship. Fulham tog in två poäng på ettan och tvåan i serien med sin 2-0 seger över Leeds. Alltså blir det denna Fulhamtröja idag.

Fina FIFA-regler.


Den riktigt stora glädjande nyheten för svensk landslagsfotboll kommer från FIFA. Fifas etiska regelverk tillåter inte spelare att ha ägandeskap, aktivt eller passivt, i organisationer som arrangerar betting, lotterier och vadslagning. Det måste ju betyda att allt snack om att Zlatan Ibrahimovic skulle komma tillbaka i landslaget till VM borde ha fått ett slut. Zlatan Ibrahimovic, som gått in som ambassadör och delägare i Bethard, kan alltså stoppas från spel i VM i sommar av FIFA. Måtte Janne och landslaget nu få lugn och ro att ladda upp som de tänkt redan från början av VM-kvalet. Jag tror att de dåliga genrepen i landskamperna förra veckan var en oro om hur det skulle gå med allt Zlatansnack som journalister och fotbolls-förstå-sig-påare haft, har ruckat på uppladdningen. Stanna du i USA Zlatan och lycka till där!
 

Varför sparkas tränarna, när det är spelarna som inte kan prestera?


En som inte stannade var Alan Pardew. Han kom den 29:e november förra året och signerade ett kontrakt till 2020 med West Bromwich Albion. Han skulle bli den räddande ängel som skulle ta hand om Birmingham-laget och rädda den kvar i Premier League. Alan han leda West Brom i 18 matcher i Premier League innan han fick sparken. På dessa 18 matcher har laget vunnit med 2-0 över Brighton & Hove Albion. Det skedde den 13:e januari. Det har blivit fem oavgjorda och 12 förluster, Bland annat i de åtta senaste matcherna. Med sina 20 poäng ligger laget tio poäng från att klara sig kvar, och det gör de inte. Hjälptränaren och jamaikanen Darren Moore tar över det sjunkande skeppet så länge.
 

Tänk om fotbollsklubbarnas regler för tränare skulle gälla i skolan!


När man läser detta så undrar man varför tio managers i den högsta engelska ligan har sparkats under säsongen (hittills)? Har inte spelarna något ansvar. Det är oerhört sällan en spelare sparkas. Inte ens i Sverige och Malmö FF har man sparkat en spelare trots att han ställts inför rätta misstänkt för brott. Istället så försöker man sälja spelare som gör sig omöjliga och inte klarar sina uppgifter. Men tränare kickas i tid och minut. Jag som gamml lärare tänker mig samma scenario i skolan. Jävlar vad många rektorer och lärare som skulle förlora sina kontrakt varje vecka!
 

Real Madrid är redan vidare, men Ronaldos snygga mål borde aldrig ha godkänts.


Men gårdagens stora var givetsvis kvartsfinalerna i Champions League. I min förutsägelse från igår så var jag lite väl optimistisk angående Juventus. Jag hade tagit till med oavgjort. Det skulle visa sig att den kvarten avgjordes redan igår. Det var ju en repris av förra årets final och Juventus hade kanske den i tankarna och alldeles för stor respekt för Real Madrid. Buffon och Chiellini som knöt nävarna i åttondelen mot Tottenham och som var ostoppbara i den matchen, var igår de åldriga fotbollsspelarna som inte visade något alls. I och för sig så gör Buffon aldrig någon dålig match, men det gjorde Chiellini. Det var han som bjöd på Ronaldos andra mål. Portugisen gjorde ettan redan innan tre minuter, och då var det uppförsbacke för Juventus. Den backen blev brantare och brantare. Till slut blev det tre mål att ta igen på Santiago Bernabéu-stadion och det lyckas de aldrig med. Så grattis Real Madrid och Ronaldo till semifinalen. Snacket i studion och överallt annars var Ronaldor andra mål. Det var en perfekt bicicleta. Cristiano visade vilken skicklig fotbollsspelare han är med timing och akrobatik MEN… Målet var regelvidrigt och skulle aldrig ha godkänts. Varje bicicleta i straffområdet är för hög spark och farligt spel. Kolla bilden och alla Ni som inte är eniga med mig skulle jag vilja att ni hör av Er och förklarar hur detta kan vara godkänt enligt fotbollens regler?

Är inte detta "hög spark" så ska inte den regeln få finnas kvar!
Är inte detta "hög spark" så ska inte den regeln få finnas kvar!

Glädjande nog så är även Bayern München vidare!


Andra kvarten hade jag mer rätt med mina förutsägelser. Visst vann Bayern München rättvist över Sevilla. 2-1 slutade det hela och Bayerns andra mål fick Thiago Alcantara på sitt konto, men i ärlighetens namn var även det ett självmål. Det betyder att Sevilla gjorde alla tre målen, men tyvärr för dem var bara ett i rätt bur. För mig var det inte tyvärr. Jag har inget emot Sevilla, men med ett spanskt lag som redan är vidare så är det bra att Bayern München kommer att gå vidare. För det gör de. Bayern har inte gjort mindre än tre mål i sina hemmamatcher denna Champions Leaguesäsong och jag tror knappast att Sevilla gör fyra i returen.
 

Ska det bli någon spänning i kvällens kvartsfinaler. Tyvärr så tror jag inte det.


Champions League fortsätter ikväll. Här blir det ett helengelskt möte då Liverpool tar emot Manchester City. Det kan säkert bli en jämn kamp, men hur det än går så tror jag att City kommer att ta hem denna Kvartsfinal, men jag hoppas och tror att det kan vara jämnt och spännande inför returen. Tyvärr har jag inte samma känsla inför mötet mellan Barcelona och Roma. Ytterligare ett spansk-italienskt möte och det blir givetvis Barcelona som går vidare. I värsta fall så kan detta möte vara avgjort redan efter kvällens match.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 4:e april.

2009 Titeln till Wolfsburg

 
Idag 2009 tog Wolfsburg ett stort kliv mot den Bundesligatitel som de skulle vinna en månad senare. Wolfsburg mötte nämligen de regerande mästarna Bayern München. Båda lagen hade samma poäng och exakt samma målskillnad. Detta ändrade sig efter matchens slut. Då stod Wolfsburg som segrare med hela 5-1, med Edin Dzeko som tvåmålsskytt. Allra mest så gladdes säkert managern Felix Magath. Han kom till Wolfsburg 2007 efter att ha fått sparken från just Bayern München. Sex segrar och två oavgjorda på de sista åtta matcherna säkrade titeln till Wolfsburg 2009. Som extra krydda på moset så valdes Wolfsburgs 5-1 mål av brasilianaren Grafite till ett av årets mål i Bundesliga. Kolla in här under!

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 4:e april.

31 år Sami KHEDIRA född 1987 i Stuttgart, Västtyskland.
Mittfältare
25 U- och 73 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:
TV Oeffingen (1992-95),
VfB Stuttgart (1995-2010),
Real Madrid (2010-15),
Juventus (2015-). 
2014 blev han världsmästare.

31 år McDonald MARIGA född 1987 i Nairobi, Kenya.
Mittfältare
40 A-landskamper för Kenya.
Klubbar som spelare:

Tusker (2003–04),
Kenya Pipeline (2004–05),
Enköpings SK (2005–06),
Helsingborgs IF (2006–07),
Parma (2007–10),
Inter (2010–14),
Real Sociedad (2011–12 lån),
Parma igen (2013 lån),
Parma (2014–15),
Latina (2016–17),
Oviedo (2017–)

32 år Aiden McGready född 1986 i Rutherglen, Skottland.
Anfallare
16 U- och 92 A-landskamper för Irland.
Klubbar som spelare:

Busby Boys Club (1994–97),
Queen's Park (1997–2000),
Celtic (2000–10),
Spartak Moskva (2010–14),
Everton (2014–17),
Sheffield Wednesday (2016 lån),
Preston North End (2016–17 ån),
Sunderland (2017–).

42 år EMERSON Emerson Ferreira da Rosa född 1976 i Pelotas, Rio Grande do Sul, Brasilien.
Mittfältare
73 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
Botafogo (junior),
Grêmio (1992-97),
Bayer Leverkusen (1997-2000),
Roma (2000-04),
Juventus (2004-06),
Real Madrid (2006-07),
Milan (2007-09),
Santos (2009),
 Miami Dade FC (2016-).

Kommentera gärna:

  • Jörgen Jonsson • 4 april 2018 23:23:48
    Hej
    En sax- eller cykelspark är tillåten under förutsättning att den inte är farlig för en motspelare.
    Utdrag från SvFF fotbollsregler. Så Ronaldos mål var helt OK
  • Jag kan hålla med då det exempelvis gäller Zlatans berömda cykelspark mot England som var utan fara för någon motståndare, men i stort sett alla sådana sparkar i ett straffområde med ett antal spelare som försöker komma åt att nicka är regelvidriga. Fast det är ju som jag skrivit tidigare så att fotbollen inte har några klara regler utan att allt är en bedömningssport.

    5 april 2018 10:47:35

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln