• Boris dagliga blogg

Lördagen den 7:e mars 2020

Millwall tog tre viktiga poäng.
Så kom namnet Sten Wall till.
Tjuren Ferdinand.
På Spåret en vecka för sent. James Bond sju månader för sent.
Sex James Bond. Vem var/är bäst?


IDROTTSHISTORIA:
1897: Hammarby Roddförening blir Hammarby IdrottsFörening.
2007: Makaay snabbast i Champions League.

FÖDDA:
Jordan, Jesper, Ivan.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN FREDAGEN DEN 6/3 2020

Millwall tog tre viktiga poäng.


Fredag är en fin dag för de flesta, fast för oss pensionärer så är varje gårdag fredag. Vilket betyder att det var en väldigt lugn dag igår. Inte mycket sport att följa även om ligorna i Europa i sedvanlig ordning startade veckoslutets omgång med en match igår. Dock inte speciellt intressanta matcher. Den match som mest liknade en toppmatch var i engelska League Championship där fyran Nottingham Forest hade hemmamatch mot sjuan Millwall. Den matchen tittade jag lite på då Viasat visade den (genom 3 Sport). Fast det blev aldrig spännande, dock en aning överraskande då bortalaget sjuan Millwall vann med hela 3-0.
 

Så kom namnet Sten Wall till.


Därför kunde jag ägna mig åt andra saker som att läsa ut ”Den Grå” av Björn Hellberg. Helt okay deckare om Sten Wall som är kommissarie i den fiktiva staden Staden i Halland. Det har hittills blivit 25 böcker i de serien och Hellberg har berättat att då han kom på idén med denna serie så kläckte han tanken på att hans hjälte i böckerna skulle ha namn efter den förste person hanträffade då han begav sig ut i på stan. Det var en man från Härjedalen som hette Lars-Göran Stenwall. Tänkt var tänkt, men den gode Björn tyckte att det skulle bli ett lite för långt namn så han använde sig endast av efternamnet och delade detta. Alltså blev hans huvudfigur Sten Wall.
 

Tjuren Ferdinand.


Jag brukar titta på film med mina döttrar. Den yngsta har en smak av lite mer aktion och vi har ofta lite mer tuffare filmer som vi ser på tillsammans. Däremot tycker hon väldigt illa om barn- och familjefilmer. Den äldsta dottern står däremot bara ut med sådana filmer som inte är ”hemska”. Fast animerat kan vara hemskt på sitt sätt. Vi chansade dock på att se ”Tjuren Ferdinand”. Filmen byggde på den prisbelönta kortfilm som Disney gjorde och som vi ser på jularna, men nu var den långfilmslång och därför hade man utvecklat handlingen och lagt till ett antal karaktärer. Liksom boken jag läste ut så var filmen helt okay.
 

På Spåret en vecka för sent. James Bond sju månader för sent.


Innan filmen hade jag ett TV-program med hustrun också. Ett besök förra fredagen gjorde att vi inte såg finalen i På Spåret. Den letade vi fram på SVT Play så nu fick vi avslut på årets säsong av detta helsvenska TV-program som även det har lite anknytning till Björn Hellberg. Han var först tävlande och sedan många år parhäst med Ingvar Oldsberg som programledare och domare. Min kväll avslutades med film helt för mig själv. Viasat har ju lagt in alla James Bondfilmer lagom till att den 25:e filmen ”No time to die” ska ha premiär den 3:e april. Det var så alla trodde, men skräcken för Coronaviruset påstås ha gjort att produktionsbolaget EON Productions meddelat att man förutsätter att viruset ska vara under kontroll i november. Därför har man flyttat fram premiären till den 12:e november 2020.
 

Sex James Bond. Vem var/är bäst?


Fast inget Coronavirus kunde hindra mig från att se de 24 föregångarna. Den blev tvåan igår. ”From Russia with Love”. Den kom 1963 och på den tiden så hade man alltid ett svenskt namn på engelskspråkiga titlar. Alltså blev det ”Agent 007 ser rött” med Sean Connery som många äldre personer anser var den ”riktige” Bond. I den officiella serien så är det sex skådespelare som spelar James Bond och endast Roger Moore, som var min favorit-Bond, är avliden. Han var också den Bond som föddes först, 1927.

IDROTTSHISTORIA från den 7:e mars.

1897: Zlatans Hammarby IF bildas.

Den 10 april 1889 bildades Hammarby Roddförening på Södermalm i Stockholm. Vid tiden förekom roddtävlingar på Hammarby sjö, och av den anledningen bildades föreningen under just det namnet. År 1896 hörde några idrottsintresserade män som höll till på ”Lerbacken”, eller ”Sopbacken” som idrottsplatsen utanför Danvikstull också kallades, av sig till Hammarby. Det skapade möjligheter för breddande av idrottandet och sommaren 1896 hölls tävlingar i allmän idrott vid "Lerbacken", och i samband med detta kom det sig att Hammarby Roddklubb ombildades till Hammarby Idrottsförening. Idag 1897 träffades några personer, bland annat Otto Söderlund, för att föra protokoll över Hammarby Idrottsförenings första sammanträde.

IDROTTSHISTORIA från den 7:e mars.

2007 Makaay snabbast
 

Idag 2007 spelade Bayern München mot Real Madrid i Champions League. Holländaren Roy Makaay startade målskyttet för Bayern med ett mål efter 10,12 sekunder. Detta var och är fortfarande det snabbaste måler i Champions Leagues historia. Matchen slutade 2-1 och Bayern München gick vidare till kvartsfinal på fler gjorda mål på bortaplan. Fast de åkte dit i kvarten mot Milan.

IDROTTSPROFIL som föddes den 7:e mars.

Jordan PICKFORD blir 26 år
FOTBOLL

Jordan Lee PICKFORD är född 1994 i Washington i Tyne and Wear, England
Målvakt
50 U- och 24 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Sunderland (2002–17),
Darlington (2012 lån),
Alfreton Town (2013 lån),
Burton Albion (2013 lån),
Carlisle United (2014 lån),
Bradford City (2014–15 lån),
Preston North End (2015–16 lån),
Everton (2017–).

IDROTTSPROFIL som föddes den 7:e mars.

Jesper PARNEVIK blir 55 år
GOLF

Jesper Bo PARNEVIK är född 1965 i Botkyrka, Stockholms län, Sverige.
Golfspelare
Högerhänt.
Proffskarriär 1986-

Meriter:
Segrar på European Tour
1993 Bell's Scottish Open
1995 Volvo Scandinavian Masters
1996 Trophée Lancôme
1998 Volvo Scandinavian Masters

Segrar på PGA TOUR
1998 Phoenix Open
1999 Greater Greensboro Chrysler Classic
2000 Bob Hope Chrysler Classic, GTE Byron Nelson Classic
2001 Honda Classic

Han är son till imitatören och underhållaren Bosse Parnevik. På senare tid har Jesper och hans familj blivit mest kända för TV-serien Parneviks på TV3. Den är inspelad i familjens hem i Jupiter, Florida.

IDROTTSPROFIL som föddes den 7:e mars.

Ivan LENDL blir 60 år
TENNIS

Ivan LENDL är född 1960 i Washington i Ostrava, Tjeckoslovakien.
Tennisspelare
Högerhänt.
Proffskarriär 1978 till 1994

Meriter:
Singeltitlar: 94
Högsta singelranking: 1 (28 februari 1983)
Grand Slam-resultat
Australiska öppna: 2 titlar (1989, 1990)
Franska öppna: 3 titlar (1984, 1986, 1987)
Wimbledon: Final (1986, 1987)
US Open: 3 titlar (1985, 1986, 1987)

Ivan var rankad som världens bästa tennisspelare under en stor del av perioden 1983 till 1990. Vid denna tid hade han emigrerat till USA och bosatt sig på Long Island. Han blev amerikansk medborgare 1992.

 

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv