• Boris dagliga blogg

Fredagen den 4:e oktober 2019

Enmans-scramble i golf.
Tyvärr gick det något fel vid Rhianns operation för två veckor sedan.
Brøndby viktigare än Malmö FF.
Heja Italien och Turkiet som förbjudit bettingsponsorer i fotboll.
Inte fan är Malmö Stadion rökfri!!!


FOTBOLLSHISTORIA:
1904: IFK Göteborg bildas.
1933: Matt Busby debuterar i Skottlands landslag.
2009: Kanske världens kortaste fotbollsmatch?

FÖDDA:
Saddam, Tomas, Ronny, Hans.

DAGENS TRÖJA

Det är första gången jag använderdenna tröja. Sedan jag köpte den har det mestadels blivit förluster eller oavgjorda matcher för Wolves. Men igår vann de mot Besiktas nere i Istanbul med 1-0 i Europa League. Då passar denna tröja  utmärkt idag.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 3:e OKTOBER 2019

Enmans-scramble i golf.


Igår hade vi bokat golftid. Fast det var bara jag som dök upp på golfbanan. Men det visste jag om då jag fått återbud från de andra. Jag har länge funderat på hur det är att spela scramble med sig själv. Scramble är en spelform i golf där man är från två till fyra personer i ett lag. Alla spelar varsin boll. Sedan väljer man den som är bäst och så spelar alla en ny boll därifrån. Att spela det med sig själv innebär enligt minna egna regler att jag slår ut två bollar, väljer den som är bäst och slår två nya slag därifrån osv tills bollen är i hål. Igår hade jag chans att testa detta. Men det visade sig att jag inte hade mycket bättre resultat än då jag spelar som vanligt. En fördel var att det gick ganska fort. När jag spelat nio hål hade jag ju slagit lika många slag som om jag gått arton hål. Alltså gick jag av efter nio hål.
 

Tyvärr gick det något fel vid Rhianns operation för två veckor sedan.


Väl hemma var det dags att ta Rhiann till djursjukhuset igen. Det var egentligen ett återbesök för att se hur det osydda såret, över ett stygn som inte tagit, såg ut. Det var okey, men nu hade det dykt upp nya ömmande knutor över operationsplatsen på magen. Dessa gav tydligen Rhiann så pass smärta att hon hade svårt att komma till ro och sova på nätterna. Det beslutades att vi idag ska kontrollera om det gått något fel vid operationen för fjorton dagar sedan. En sådan koll görs med ultraljud. Skulle det visa sig att det blivit någon miss vid ingreppet för fjorton dagar sedan så kommer de att öppna upp magen igen och rätta till det eventuella problemet. Det kan visa sig att det blir en riktigt dyr sak med alla återbesök och att fixa till det som eventuellt gick snett vid första operationstillfället. Med det viktigaste är trots allt att Rhiann blir frisk och mår bra. Henne ska vi ju ha många år än.
 

Brøndby viktigare än Malmö FF.


Om detta nu ska vara en fotbollsblogg så är det givetvis Malmö FF det handlar om. Sydsvenskan och andra tidningar i Skåne har spaltkilometrar och matchen som ska utse Nordens bästa klubblag. Det var ju F.C. København som stod för motståndet igår. Jag läste några decimeter av spaltkilometrarna häromdagen där en FCK personlighet fick ge sin syn på gårdagens match. Han höll med om att det skulle bli en intressant tillställning, men påstod också att gårdagens match inte var lika viktig som den match FCK ska spela på söndag. Då möter de Brøndby IF i danska ligan och det lokalderbyt är betydligt viktigare att vinna för F.C. København.
 

Heja Italien och Turkiet som förbjudit bettingsponsorer i fotboll.


Men först gick ett antal matcher som startade klockan sju. Här valde jag att titta till Wolverhampton. De var i Istanbul för att möta Besiktas. Matchen såg länge ut att sluta mållös, men på drygt två minuters övertid så gjorde Wolverhampton vinstmålet. Det var ju bra gjort, men det var en helt annan sak som jag reagerade på under matchen. Det var att Wolves spelade i sina bortatröjor och på bröstet stod inte ManBetX utan Wolverhamptons klubbmärke följt av Foundation. Detta var inte enbart för att stötta denna hjälporganisation, utan för att både Italien och Turkiet inte tillåter reklam för spelföretag eller alkohol. Alltså tvingas över hälften av alla Premier Leaguelag att byta tröjsponsor då de spelar i Italien eller Turkiet. Heja Italien  och Turkiet!!!
 

Inte fan är Malmö Stadion rökfri!!!


Den andra matchen som jag redan skrivit lite om här ovan slutade 1-1. Det var väl inget speciellt överraskande resultat när det gällde Malmö FF mot F.C. København. Ganska rättvist även om MFF kanske låg lite närmare ett vinstmål. Det som var oerhört överraskande var att det var så vansinnigt mycket rök på Malmö Stadion hela tiden. I starten fick domaren t o m stoppa matchen en liten stund så att de assisterande domarna skulle kunna se tvärs över planen. Varför överraskar detta mig? Jo, för den 17:e maj 2004 togs beslutet att Malmö Stadion skulle vara rökfritt. Detta gäller fortfarande. Och då kan man undra varför man inte får röka inne på Malmö Stadion, men dessa förbannade bengaler viftades det med under hela matchen. Jag hade lite tanke på att gå och se MFF under sin Europa League sejour. Detta beslut har jag skrinlagt och så länge Malmö Stadion inte är rökfri så tycker jag  att vanligt folk med sunt förnuft ska bojkotta matcherna.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e oktober.

1904 IFK Göteborg kommer till.

UEFA-cupvinnare 1982 UEFA-cupvinnare 1982

Ett tjugotal ungdomar hade samlats idag 1904 på Café Olivedal, i hörnet av Olivedalsgatan och Sveaplan. Där de bildade krets 39 av Idrottsföreningen Kamraterna. IFK:s föregångare var IF Kamraterna i Annedal som bildades 1895, men upphörde 1899. Ytterligare två föreningar hade uppstått i Annedal; Idrottssällskapet Kamraterna och Annedals Sportklubb. Medlemmarna i de två föreningarna hade det svårt i början, eftersom det var svårt för arbetare att få tiden att räcka till idrott också. 

Det gick bra för klubben som numera räknas som den största i Göteborg. Det har blivit Svenska mästare 18 gånger och vunnit Svenska cupen sju gånger. Internationellt kända är klubben då de som enda svenska fotbollsklubb vunnit en Europeiskt mästerskap. Inte bara en gång utan två gånger vann Blåvitt, Änglarna eller  Kamraterna som de också kallas, UEFA-cupen. Första gången var 1982 då de först spelat 1-0 hemma mot Hamburger SV, för att sedan på bortaplan köra över tyskarna med hela 3-0. Vid segern 1987 var det lite målsnålare. Då var det Dundee United de mötte. Även här blev det 1-0 hemma och bortamatchen slutade 1-1. IFK Göteborg var UEFA-cupmästare för andra gången.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e oktober.

1933 Busbys debut i Skottlands landslag.

Matt hälsar på blivande Kung George VI vid 1933 års FA Cup Final Matt hälsar på blivande Kung George VI vid 1933 års FA Cup Final

På Ninian Park i Cardiff spelades idag matchen mellan Wales och Skottland i de Brittiska mästerskapen. Det blev hemmaseger med 3-2 och debutanten Matt Busby i Skottland fick vara med om en förlust. Så i sitt eget landslagsspel hade han minusstatistik. Detta var hans enda landskamp. Hans spelarkarriär tog slut i och med Andra Världskrigets utbrott. Då hade han tillbringat hälften av sina matcher i Manchester City och hälften i Liverpool. Fast mest känd är han som ledare för Manchester United som han förde till fem ligamästerskap, två FA-cupvinster och en Europacupseger. Han överlevde flygolyckan i München 1958, men det blev bara en landskamp som spelades idag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e oktober.

2009 Kanske världens kortaste fotbollsmatch?

Tredje divisionen i Bulgariska ligan spelade full omgång idag 2009, nästan. Matchen mellan Gigant Belene och Chavdar Byala Slatina skulle visa att Belene var värda sin tredje plats i tabellen, men det blev förlust med 0-3. Förlusten grundade sig på att Gigant Belene haft en bedrövlig start när det gällde spelartruppen. Avstängningar och skador gjorde att de bara kunde ställa upp med åtta spelare. Fyra minuter in i matchen hade ytterligare två spelare skadats så allvarligt att de tvingades utgå. Sex spelare är enligt reglerna för lite och domaren tvingades avbryta match. Den varade alltså bara i fyra minuter.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e oktober.

Saddam HUSSAIN blir 26 år

Saddam HUSSAIN är född 1993 i Karachi, Pakistan.
Mittfältare
18 U- och 22 A-landskamper för Pakistan.

Klubbar som spelare:
Pakistan International Airlines (2009-11),
Khan Research Laboratories (2011-14),
Dordoi Bishkek (2014-15),
Khan Research Laboratories igen (2015-16),
Larnaka Gençler Birliği S.K (2017-18),

Sui Southern Gas (2018-).

Han kanske inte är speciellt känd som fotbollsspelare men med det namn han bär så tycker jag han platsar bland födelsedagsbarnen. Jag vet att den person som hade samma namn och var känd för allt annat är fotboll stavade sitt namn Saddam Hussein.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e oktober.

Tomas ROSICKY blir 39 år

Tomas ROSICKY är född 1980 i Prag, Tjeckoslovakien
Mittfältare
49 U- och 105 A-landskamper för Tjeckien.

Klubbar som spelare:
ČKD Kompresory Praha (1986-88),
Sparta Prag (1988-2001),
Borussia Dortmund (2001-06),
Arsenal (2006-16),
Sparta Prag igen (2016-17).

Han har blivit Tjeckisk och Tysk mästare i fotboll. Tre gånger har han fått priset som Tjeckiens bäste fotbollsspelare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e oktober.

Ronny ROSENTHAL blir 56 år

Ronny ROSENTHAL är född 1963 i Haifa, Israel.
Anfallare
60 A-landskamper för Israel.

Klubbar som spelare:
Maccabi Haifa (1974-86),
Club Brügge (1986-88),
Standard Liège (1988-90),
Liverpool (1990-91 lån),
Liverpool (1991-94), 
Tottenham Hotspur (1994-97), 
Watford (1997-99).

Bland hans meriter är den främsta som Belgisk mästare med Club Brügge 1988.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e oktober.

Hans VAN BREUKELEN blir 63 år

Johannes Franciscus "Hans" VAN BREUKELEN är född 1956 i Utrecht, Nederländerna
Målvakt
73 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
BVC (1964-75).
Utrecht (1975-82),
Nottingham Forest (1982-84),
PSV Eindhoven (1984-94).

Han blev Nederländsk mästare sex gånger, men den främsta meriten är då han blev Europamästare 1988.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv