• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 27:e april 2017.

Fyra Allsvenska matcher gynnade MFF.
Barca och Real överlägsna i Spanien.

Spurs hänger på med ett danskt slumpskott.
​​​​​​​Sunderland ner, trologen Boro också.
Dortmund i cupfinal (tysk).


GÅRDAGENS SKVALLER:
Antonio, Joey, Yoshimar.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1901: Icke-ligalaget Tottenham vinner FA-cupen,
1974: Dennis Law skickar ner sitt gamla lag Manchester United,
1993: Zambia mister hela sitt fotbollslandslag i en flygplanskrasch.

FÖDD IDAG:
Bakary.

DAGENS TRÖJA

Fyra Allsvenska matcher gynnade MFF.
 

Hela fyra matcher spelades i Allsvenskan igår. Det var från femte omgången och endast ett segerlag. Östersund var på besök i Eskilstuna och vann med 3-1. De andra sex lagen fick bara tjänat ihop ett poäng, eller som jag ser det så förlorade alla två poäng. Detta var gynnsamt för Malmö FF som har chans att rycka lite i toppen då Göteborg, Örebro, Elfsborg och Häcken alla spelade oavgjort igår.


Barca och Real överlägsna i Spanien.
 

Spanska ligan hade igång både Barcelona och Real Madrid. Med Barcas 7-1 seger över Osasuna var laget först i Spanien att komma upp i 100 mål. 101 faktiskt. Givetvis vann även Real Madrid som ligger på samma poäng som Barca, men har en match mindre spelad.
 

Spurs hänger på med ett danskt slumpskott.


Viasats visning var bara en Premier Leaguematch igår. Crystal Palace mot Tottenham. Det skulle kunna blivit en ganska bra match, men jag vet inte riktigt. Nytända Crystal Palace åstadkom ente speciellt mycket. Ett enda skott på mål medan Tottenham mäktade med fyra skott på mål. Christian Eriksen gjorde ett av dessa fyra skott. Det var mer ett slumpskott som målvakten Hennessy reagerade sent på. 1-0 och Spurs hänger på.
 

Sunderland ner, trologen Boro också.


Arsenal har inte gett upp Champions League. 1-0 igår på regerande mästarna Leicester. 1-0 blev det även i bottenmötet mellan Middlesbrough och Sunderland. Det innebär att Sunderland med all säkerhet kommer att åka ut. Det gör troligen Middlesbrough också.
 

Dortmund i cupfinal (tysk).


Men gårdagens stora överraskning var tyska Cupen. I förrgår tog sig Eintracht Frankfurt till final. Igår spelades den andra semifinalen med Bayern München som favorit mot Borussia Dortmund. Dortmund vann med 3-2 och möter Frankfurt i finalen. Kanske ska man kalla gördagens match: Den moraliska finalen! I så fall bör Dortmund bli Cupmästare.

GÅRDAGENS SKVALLER

ANTONIO CONTE


Antonio Conte stannar i Chelsea. "Han vill till Champions League med Chelsea”, säger Spartak Moskva-tränaren Massimo Carrera till calciomercato.com.
Det blir ingen övergång till Inter denna sommar för tränaren Antonio Conte, säger Spartak Moskva-tränaren Massimo Carrera.
– Han vill spela Champions League med Chelsea, säger Carrera som har täta kontakter med Conte:
– Vi pratar ofta. Antonio Conte är väldigt nöjd och glad och jag tror att han gärna vill spela Champions League med sitt Chelsea.
Carrera talar också om sitt samarbete med Antonio Conte, som vann tre Scudetti i rad med Juventus.
– Det var stort att få chansen att arbeta med Conte och lära av honom. Han lägger timmar och åter timmar på att tala om sina spelare, han är väldigt krävande och vill alltid att de ska var förberedda för allting, säger han och fortsätter:
– Han är lika krävande i alla lägen. Även om man spelar mot ett ”mindre” lag kräver han maximal koncentration. Antonio är den bäste i världen för han får sina spelare att följa honom och när de går ut på planen vet de allt om sina motståndare. Varenda styrka och svaghet är känd till hundra procent.

JOEY BARTON


Burnleys mittfältare Joey Barton stängs av i 18 månader för att ha brutit mot reglerna för betting.
Det engelska fotbollsförbundet FA meddelar i dag att Joey Barton, 34, får en rejäl avstängning.
Mittfältaren har brutit mot reglerna för betting. Straffet blir 18 månader utan spel.
Barton ska ha lagt 1 260 spel på fotbollsmatcher mellan mars 2006 och maj 2013.
Premier League-spelaren meddelar dock att han kommer överklaga och hoppas på en kortare avstängning.
– Efter att ha konsulterat mina vänner och advoktar har jag beslutat att överklaga mot längden av avstängningen. Jag hoppas att jag ska få en rättvis utfrågning av en oberoende överklagandenämnd, säger Barton på sin egen hemsida.
– Om jag får det är vi övertygade om att sanktionen kommer reduceras till en rättvis som både återspeglar brott och förmildrande faktorer och det faktum att det inte fanns någonting orätt eller misstänksamt om spelen jag lade, fortsätter Barton.

YOSHIMAR YOTÚN


Malmös vänsterytter Yoshimar Yotún medger att han har siktet inställt på en flytt i sommar.
Yoshimar Yotún sitter på ett utgående kontrakt med allsvenska storklubben Malmö FF.
27-åringen, som kan agera vänsterback och vänsterytter, berättar nu för Kvällsposten att han vill lämna redan i sommar.
– Nu hoppas jag, för klubbens och min skull, att jag kan lämna i juni. Jag har bestämt mig. Det är en bra tid för att komma in i ett nytt lag med försäsong och allt, säger Yotun till Kvällsposten och fortsätter:
– Jag tror att holländska ligan, som flera MFF-spelare och en landslagskollega rekommenderat, kan passa mig. Den är offensiv. Detsamma gäller den spanska, portugisiska och mexikanska ligan.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Den 29:e april 2013 hämtade jag denna tröja på ICA Maxi som är mitt utlämningsställe. Danska Unisport hade en drive där de sålde alla de fyra kvarvarande Champions League lagens tröjor. Jag hade redan de tre andra och beställde Borussia Dortmunds. Jag kände igen Pumas modell och visste att den är tajt. Alltså fläskade jag på med en XXL. Den passade perfekt.

Denna Pumatillverkade tröja är av samma modell som årets Newcastletröja. Det är första året Dortmund använder Puma. Sponsorn Evonik har varit med sedan 2007. De senaste åren som laget varit med i Champions League har de haft en speciell hemmatröja som bara använts i denna cupturnering. Normalt har Borussia Dortmund en hemmatröja som är helgul, med svart krage och aven längst ut på ärmarna.

Succéen i denna tröja måste sägas vara stor då laget tog sig enda till finalen på Wembley mot "storebror" Bayern München. På vägen hade de relativt lätt motstång, men att slå ut Real Madrid i semifinalen var imponerade.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1901 FA-cup final. 1974 United ner. 1993 Zambias landslag

1901 Tottenham FA-cupmästare


Idag 1901 spelades FA-cupfinalen på Burnden Park i Bolton inför 20 000 åskådare. Första finalen gick en vecka tidigare på Crystal Palace i London inför 115 000 betalande. Den finalen slutade 2-2 efter förlängning så dagens match var en omspelsmatch. Tottenham mötte Sheffield United. Efter 90 minuter stod Tottenham som segrare med 3-1. Det unika med denna seger var att Spurs på den tiden spelade i ”the Southern League” och alltså blev det första laget utanför proffsligorna som vunnit FA-cupen.

1974 United ut


Idag 1974 spelades Manchester derbyt mellan United och City. Manchester United låg tre poäng bakom Birmingham på nedflyttningsplats och var tvingade att vinna detta derby. Det blev ett mål i matchen. Detta mål gjorde Dennis Law. De elva senaste säsongerna hade han gjort 171 mål för Manchester United, men inför denna säsong hade han flyttat till City. Nu hade det inte så stor betydelse då Birmingham vann sin match, så United hade åkt ur i alla fall. 

Dennis Law har svårt att jubla efter att ha fällt sitt gamla lag.

1993 Zambia blir av med sitt landslag.


Zambias fotbollslandslag var idag 1993 på väg till Dakar för en VM-kvalmatch mot Senegal. Efter mellanlandning i Libreville i Gabon fortsatte resan, men inte så länge. Något fel inträffade och flygplanet en DHC-5 Buffalo störtade i havet utanför Gabons huvudstad Libreville. Ingen överlevde kraschen. 18 zambiska spelare och fem ledare fanns med på planet.

FÖDDA IDAG

29 år Bakary KONÉ född 1988 i Ouagadougou, Burkina Faso.
Försvarare
69 landskamper för Burkina Faso.

Klubbar som spelare:
2002-04 CFTPK Abidjan,
2004-06 Étoile Filante,
2006-11 Guingamp,
2011-16 Lyon,
2916- Málaga CF

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln