• Boris dagliga blogg

Fredagen den 15:e februari 2019

Det var enklare förr att gå på fotboll.
Bengalerna skrämde t o m bort en av tittarna på TV.

Det gick som det borde trots en bra insats av MFF.
Sju bortasegrar och då är de lagen i stort sett klara för åttondelarna.


FOTBOLLSHISTORIA:
1995: Huliganorganisationen Combat 18 "lyckas".

Philipp, Coen.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA blev Chelsea istället för Malmö FF. Hade det blivit oavgjort hade jag fått se på andra matcher, annars så hade jag bestämt att välja segraren ifrån matchen på Nya Malmö Stadion. Det blev ju tyvärr Chelsea. 2-1 vinst borta och jag valde en bortatröja.

Det var enklare förr att gå på fotboll.


För 40 år sedan hade det varit en självklarhet att jag och mina vänner hade varit på Malmö Stadion och kollat fotboll då MFF spelade Europacupfotboll. Det var på den tiden mantog sig till arenan och betalade inträde då man gick in. Negativt för mig men positiv för fotbollen är att det inte går att göra så längre. Det betyder att man måste köpa biljetter i förhand och att det är fullsatt.
 

Bengalerna skrämde t o m bort en av tittarna på TV.


Till och med min fru hade koll på att MFF spelade och satte sig för att titta på matchen med mig. Redan innan den startade hade hon gått igen. Det beroende på att hon, liksom jag inte står ut med alla idioter som var på Nya Malmö Stadion. En hel sektion hade datt igång dessa förbannade bengaler och stadion var rökfylld. Till och med i TV-rummet ”skrämde” detta bort frun. Då hon lämnade undrade vi båda hu in i helvete detta jävla skit kommit in på arenan?
 

Det gick som det borde trots en bra insats av MFF.


Så småningom lade sig dimman och jag kunde ensam i soffan följa det som all borde ha förutsatt. Även om Malmö FF hade en hel del spel så är det det större laget som klarar av att få bollen på och i mål. Skotten på mål var fyra för Chelsea och ett för MFF. Man kan förståss skryta med att vara 100% effektiva då det skottet gick in. Chelsea var bar 50% effektiva då bara hälften, två skott gick in. 1-2 till Chelsea och givetvis är det kört för MFF, men det var ändå ingen överkörning och ett resultat som kan ge enlovande Allsvensk säsong när den så småningom startar. Fast Malmö ska först spela retur i London. Alla MFFare påstod efteråt att matchen ”lever” och det måste du ju säga, men det finns ingen som innerst inne tror på det.
 

Sju bortasegrar och då är de lagen i stort sett klara för åttondelarna.


Det är ju bara 16-delsfinalet i Europa League och även här startar alla favoriter i varje match på bortaplan. Gör man som Chelsea och vinner borta så är det så gott som klart med avancemang. Andra lag som vann borta igår var Benfica, Sevilla, Inter, Valencia, Villareal och Napoli. Där finns sju lag som är vidare till åttondelarna, enligt mig.

FOTBOLLSHISTORIA från den 15:e februari.

1995: Combat 18 lyckades sabotera en vänskapslandskamp.

Idag 1995 spelades en vänskapslandskamp på Lansdowne Road i Dublin mellan Irland och England. Den högerextremistiska fotbollshuliganorganisationen Combat 18 hade bildats 1992. De hade i stort sett lovat ställa till det under matchen, men tilläts komma in. De irländska myndigheterna hade tackat nej till den hjälp som polisen i England erbjudit för att kunna stoppa de värsta ledarna.
 

Då Irland gjorde 1-0 spårade det hela ur. De engelska huliganer började förstöra läktaren, och attackerade irländska fans på den nedre delen av läktaren vilket medförde att de engelska fansen slet upp betongklumpar samt bänkar och diverse bråte vilket kastades på de irländska fansen och på planen. Domaren avbröt matchen. Polisen lyckades hålla de irländska fans som ville attackera huliganerna från dem, tills insatsstyrkan kunde gå in och gripa dem. De visade sig senare vara just Combat 18. 50 personer skadade fick föras till sjukhus.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 15:e februari.

Philipp DEGEN blir 36 år

Philipp DEGEN född 1983 i Liestal, Schweiz
Försvarare
25 U- och 32 A-landskamper för Schweiz.

Klubbar som spelare:
Basel (1995-2005),
Aarau (2002-03 lån),
Borussia Dortmund (2005-08),
Liverpool FC (2008-11),
Stuttgart (2010-11 lån),
Basel igen (2011-16)

Degen är till hälften nederländsk då hans mor kommer därifrån. Hans tvillingbror David är också fotbollsspelare och spelade i Young Boys.

Coen MOULIJN blev 73 år

Coen MOULIJN var född 1937 i Rotterdam, Nederländerna och dog den 4:e januari 2011 i Rotterdam.
Mittfältare
38 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
Moderklubb Xerxes och
1955 till 1972 spelade han 487 matcher och gjorde 84 mål för Feyenoord.
Han brukade kallas Mr Feyenoord.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv