• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 7:e juli 2021

Både app och spel var usla i golf, Kryddig färsfräs, semi där jag och experterna inte såg samma match i första halvlek. Italien i final.

IDAG: 7/7 -21:
Nationaldag: Salomonöarna
Temadag: Hudvårdens dag.
Namnsdag: Klas

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7/7:
1957: Pelé gör debut i Brasiliens landslag 16 år och 9 månader gammal.
1990: Hemmalaget Italien vinner bronsmatchen i VM över England.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 7/7:
Alberto, Jakub, Jürgen.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN TISDAGEN DEN 6/7 2021.

Tisdag och då var det tillbaka till Koko-gänget och veckans golf med gubbarna. Jag brukar ju vara den som enkelt för protokollet då jag använder mobilen och appen Ontag. Men igår var det som förgjort. Helt plötsligt kom inte appen upp automatiskt då jag klickade på ikonen. Nej, nu skulle man logga in. Detta höll jag på med i de första nio hålen, men det var lögn i helvete att logga in. Ett retsamt meddelande dök upp som påstod att jag skrivit fel golf-id eller fel lösenord. Jag hann t o m skicka efter ett nytt lösenord, men nej. Lika illa var det med golfspelet. Här klickade det också betydligt och jag tror det var årets sämsta runda.

Efteråt kunde vi i alla fall sitta hela gubbgänget vid ett bord. Vi var sju stycken igår så det var även en plats över vid bordet. Sedan första juli har man ju utökat från fyra till åtta runt varje bord åtminstone om man sitter utomhus. Det diskuterades även höstresan. Det är den med övernattning som jag inte följer med på utan kör till och är med och spelar. Jag förslog Skyrup och trots att jag egentligen inte hade så mycket med att göra var så tog Kidde på sig att höra. Senare på eftermiddagen fick vi priser och tider och hälften av gänget nappade redan på förslaget.

På tal om Ontag-appen så verkar den vara kopplad till Coops system, för jag lyckades lista ut att mängder av användare inte heller kunnat logga in och svaret var att appen inte fungerade efter en uppdatering, men att de ansvarige jobbade på det. Jag har den ju bara till att anteckna golfresultat, men det går även att köpa till andra tjänster och för dessa stackare måste det vara än mer enerverande att appen inte fungerar. Senare på kvällen fick jag svar på frågan jag ställt till de ansvarige för appen och skämtet om att det skulle vara kopplat till attacken mot Coop visade sig inte vara ett skämt utan så var fallet, så när ontag är i bruk igen kan ingen svara på. Se jobbar på det, som det brukar kallas.

Det blev ”Kryddigt färsfräs med picklad morot”. Den rätten var bara till mig och de två i Jönköping. Resten hade lite fika innan de skulle se Allsång på Skansen. Själv var det tid att förbereda sig inför gårdagens semifinal i EM i fotboll. Matchen spelades på Wembley och gick mellan Italien och Spanien. Första halvlek startade och det hände absolut ingenting. Det var som om det hade varit en boxningsmatch så hade ena boxaren bara delat ut ett enda slag. Det var alltså ett enda skott på mål, och det kom från Spanien efter en försvarsmiss av det italienska försvaret. Resen av halvleken handlade mest om att spanjorerna passade bollen fram och tillbaka mellan varandra. I studion så var de lyriska över den fantastiska halvlek de fått se. Jag var ett stort frågetecken och undrade vilken match de hade sett???

Däremot tog sig matchen i andra halvlek. Förutom de beydligt fler skotten på mål, så gick två in. Alla byten stoppade inte upp i spelet som de brukar i andra halvlek och det var ovanligt få filmningar för skador. Alltså en riktigt bra andra halvlek som slutade 1-1. Förlängningen däremot kunde slopats och man kunde tagit straffavgörandet direkt. Det verkade som om spelarna väntade på straffar. Spanien har ju fått både åttondelen och kvarten till förlängning. Senast blev det även straffar och de gick ju utmärkt mot Schweiz, så de såg troligen fram emot straffarna. Dessa inleddes med två missar. Sedan gick allt i mål, nästan. Alvaro Morata som frälste Spanien med sitt 1-1 mål hann även bli syndabock då han var den som missade sin straff. Då Italien satt fjärde straffen blev det 4-2 och sista spanska straffen behövde inte läggas.

Alltså har jag det första laget i finalen rätt. Andra kommer att ta sig dit ikväll. Givetvis håller jag på Danmark, men tyvärr tror jag att England på sin nationalarena blir för svåra. Och egentligen så borde England få vinna alltihop. I så fall blir det en ny Europamästare som aldrig förr vunnit.
Med tanke på semifinalen igår så kanske det är lite orättvist att visa upp videon från italiens träningar, men jag tar med den trots allt:

IDAG:ONSDAGEN DEN 7/7 2021.

NATIONALDAG:
Salomonöarna

Salomonöarna är en konstitutionell monarki som erhöll självstyre år 1976 och två år senare, 7 juli 1978, erhöll landet självständighet från Storbritannien. Salomonöarna består av närmare tusen öar Stilla havet.

TEMADAG:
Hudvårdens dag

Hudvårdens dag är instiftad av MARIA ÅKERBERG. Maria Åkerbergs produkter är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar märket Maria Åkerberg. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll.

NAMNSDAG:
Klas

Namnsdagar för den 7:e juli i kronologisk ordning:

Före 1680 – Willibaldus (till minne av ett helgon vid namn Willibald från 700-talet)
1680–1768 – Claudius
1769–1900 – Klas
1901–1985 – Klas
1986–1992 – Klas, Claudia (utgått) och Klaus (utgått)
1993–2000 – Klas och Kaj (nu 13 augusti)
Från 2001 – Klas

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 7:E JULI.

1957 Edson Arantes do Nascimento i landslaget.

Då han var 15 år gammal gjorde han entré i Santos, laget som han var trogen nästan hela sin karriär. Det dröjde inte länge förrän han var landslagsaktuell. Idag 1957 fick Pelé chansen då Brasilien mötte Argentina. Pelé var 16 år och åtta månader och 15 dagar gammal. Tyvärr så förlorade han sin premiär med 2-1. Men Brasilien fick ett mål. Vem gjorde det? Jo, Pelé givetvis!

Pelé

1990 match om tredje plats i Italien-VM

På Stadio San Nicola i Bari spelades idag 1990 bronsmatchen mellan hemmalaget Italien och England. Det dröjde ända till 71:a minuten innan Roberto Baggio kunde ge sitt lag ledningen. Engelsmännen hade inte gett upp och tio minuter senare lyckades David Platt kvittera. Lagen förberedde sin på förlängning då Italien fick straff fyra minuter före slutat. Denna satte VM:s skyttekung Salvatore Schillaci. En märklig spelare som var i stort sett okänd före VM, och fortsatte vara det efter VM. En mer känd spelare fick se sig besegrad i sin sista match. Det var Englands målvakt Peter Shilton, som denna dag gjorde sin 125:e och sista landskamp.

Bild = länk

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 7:E JULI.

Alberto AQUILANI blir 37 år

Alberto AQUILANI är född 1984 i Rom, Italien.
Mittfältare
69 U-och 38 A-landskamper för Italien (2000-14).