• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 10:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs förstatröja 2014/15

Det fanns ett par tröjor jag hade att välja mellan från gårdagens matcher. Det är aldrig fel att välja ett av världens bästa lag just nu, Manchester City. De vann i Ligacupsemifinalens första match över Bristol City med 2-1.

Mycket undomscuper och mästerskap, och sedan går Checkatrade Trophy in i avgörande omgångar.
Vem får Manchester City som motståndare i Ligacupsfinalen?

Atletico och Valencia lätt vidare till kvartsfinal i Copa del Rey.
Hoppas spekulationerna om Zlatans VM-spel är slut nu!
Skvaller: Zlatan Ibrahimovic kan lämna Manchester United


FOTBOLLSHISTORIA:
2010: FIFAs Ballon d´Or gala med tre speciella händelser.


FÖDDA IDAG:
Marouane, Jan-Åge, Billy.

Mycket undomscuper och mästerskap, och sedan går Checkatrade Trophy in i avgörande omgångar.


Det var en hel del ungdomsfotboll igår. I Brasilien var det 42 matcher i  ”Copa Sao Paulo de juniores”, och i Asien startade U-23 AFC mästerskapet med Grupp A där Kina slog Oman med 3-0 och Qatar nöjde sig med 1-0 mot Uzbekistan. I England fanns det några cuper som spelades. En var Checkatrade Trophy som kommit fran till åttondelsfinaler. Det är den turnering som skapats för lagen i de två sista proffsligorna som kallas League One och League Two, men som är tredje och fjärde divisionen. Cupen är till för att även ett av de lag som ligger i lägre division ska kunna ta en titel. Problemet är att för att de ska kunna fylla ut i gruppspelet på hösten så har även de två högsta ligorna fått vara med med sina U-23 lag. I ena åttondelen vann Chelseas U-23 över Portsmouth. Även Leicester har sitt U-23 lag kvar, men deras match mot Oldham ställdes in då planen var frusen. De andra fem lagen som är vidare är Fleetwood, Oxford United, Peterborough, Lincoln City och Yeovil. Shrewsbury och Blackpool spelar ikväll.
 

Vem får Manchester City som motståndare i Ligacupsfinalen?


Chelsea och Arsenal möts också ikväll. Då gäller det semifinal i Checkatrade Trophy, eller Ligacupen som turneringen också kallas. Fast den matchen är så att säga bara kommen till halvtid då den är slut. Semifinalerna går nämligen över dubbelmöte, hemma och borta. De oslagbara Manchester City spelade redan igår sin första semifinal hemma mot Bristol City, som ju slog ut Manchester United i kvarten. Bristol ledde sensationellt i paus med 1-0, men även om detta hade blivit ett unikt slutresultat så slår jag vad om att Manchester City skulle tagit sig vidare i retuen om tio dagar. Fast igår tog de sig samman och vann till sist med 2-1. Fast till sist var på två minuters övertid då inhopparen Sergio Agüero nickade in segermålet. Att Manchester City tar sig till final är ganska givet, men blitr det Chelsea eller Arsenal de får möta i finalen på Wembley?
 

Atletico och Valencia lätt vidare till kvartsfinal i Copa del Rey.


Avslutningsvis, då det gäller den fotboll som spelades, så var det åttondelar i spanska cupen, Copa del Rey. Atletico Madrid slog Lleida med 3-0. Det var andra matchen och sammanlagt gick Madridlaget vidare med 7-0. Andra matchen gick mellan Valencia och Las Palmas. Där hade de blivit 1-1 på Kanarieöarna men nu var Valecia omutbara på hemmaplan. Ganska enkelt tog de sig till kvartsfinal med 4-0 och sammanlagt 5-1.
 

Hoppas spekulationerna om Zlatans VM-spel är slut nu!

 
Just nu så kan jag pusta ut lite. Då tänker jag på det snack som gällde när Sverige slog ut Italien från VM och många ansåg att Ztalan skulle vara självklar i VM-truppen. Ett fåtal och med dem jag själv ansåg att detta skulle vara en fullständig katastrof för det svenska landslaget som byggt upp en stämning i truppen där inte Zlatan kunnat blanda sig i. Som jag ser det så är inte Zlatan aktuell längre, och det bygger jag på det meddelande som Yahoo Sport har spekulerat i. Så här luýder det:
 

Skvaller: Zlatan Ibrahimovic kan lämna Manchester United

 
Manchester United tittar på alternativ till Zlatan Ibrahimovic - som kan flytta till USA eller Kina i vår, enligt uppgifter. Zlatan Ibrahimovic, 36, sitter på ett kontrakt med Manchester United som löper ut i sommar. Men han kan lämna innan dess. Det är Yahoo Sport som uppger att Zlatan jagas av klubbar i Kina och USA och att en övergång kan bli av i mars, då deras ligor drar igång. United vill helst behålla Zlatan fram till sommaren, men tror att hans värde är högre om han lämnar till säsongsstart i MLS eller CSL. Oavsett vilket beslut svensken tar tror inte United att han kommer vilja stanna en tredje säsong. Enligt uppgifterna överväger United flera alternativ som kan ersätta Zlatan, som just nu är borta från spel i några veckor på grund av ett bakslag i knät.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 10:e januari.

2010 Prisutdelning för bästa spelare 2009


Zürich i Schweiz stod idag 2010 som värd för FIFAs utdelning av guldbollar till 2009 års bästa spelare. Tre unika händelser inträffade.

Den första var att brasilianska Marta fick priset som världens bästa fotbollsspelerska för femte gången i rad. Fem gånger i rad har ingen annan fått detta pris.

Det andra var att Messi tog hem det manliga priset och det unika här var att alla de tre spelare som var nominerade kom från en och samma klubb. Barcelona givetvis. De två som fick se sig besegrade av Messi var Andrés Iniesta and Xavi Hernandez.

Det tredje var att man även delade ut pris till bästa manager för första gången. Första manliga vinnare var portugisen José Mourinho och kvinnliga kom från Tyskland och heter Silvia Neid.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 10:e januari.

34 år Marouane CHAMAKH född 1984 i Tonneins, Frankrike
Anfallare
1 U-landskamp för Frankrike och 65 A-landskamper för Marocko.
Klubbar som spelare:
Nérac (1988-94),
Marmandais (1994-2000),
Bordeaux (2000-10),
Arsenal (2010-13),
West Ham United (lån 2013),
Crystal Palace (2013-16)
Cardiff City (2016).

51 år Jan Åge FJØRTOFT född 1967 i Gursken, Norge
Anfallare
20 U- och 71 A-landskamper för Norge.
Klubbar som spelare:
IL Hødd (1982-86),
HamKam (1985-87),
Lillestrøm (1987-89),
Rapid Wien (1989-93),
Swindon Town (1993-95),
Middlesbrough (1995-97),
Sheffield United (1997-98),
Barnsley (1998),
Eintracht Frankfurt (1998-2001), 2001
Stabæk (2001), 
Lillestrøm (2002).

Blev 79 år Billy LIDDELL född 1922 i Dunfermline, Skottland och dog den 3:e juli 2001 i Liverpool.
Mittfältare
37 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare:
Lochgelly Violet (1937-38);
Chelsea,
Linfield,
Cambridge Town,
Toronto Scottish,
Dunfermline (gästspelare under Andra världskriget)
Han skrev på för Liverpool 1938, men pga världskriget blev det inte debut förrän 1946. Då han lämnade Liverpool 1961 hade han spelat 534 matcher och gjort 228 mål. Den 4 november 2004 hedrades han genom en minnesskylt vid Anfield och 29 september 2006 utsågs han till den sjätte bästa som någonsin spelat för klubben vid en omröstning på Liverpool FC:s officiella hemsida.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln