• Boris dagliga blogg

Måndagen den 11:e oktober 2021

Klubbar startar samarbete och några väljer avbryta detta. Usel golf igen! Karré och oumph. Bandet igång igen. Nations League med väldens fyra bästa landlag, enligt mig!

IDAG: 11/10 -21:
Namnsdagar: Erling och Jarl.
Temadagar: Äpplemustens Dag, Internationella flickdagen, Internationella komma-ut-dagen.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 11/10:
1958: Bill Nicholson tar över som manager för Spurs.
1962: Pelé mot Eusebio.
2006: Englands målvakt Robinson gör en grov miss.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 11/10:
Kika
van ES, Seamus COLEMAN, Bobby CHARLTON.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN SÖNDAGEN DEN 10/10 2021.

Klubbar startar samarbete och några väljer avbryta detta.


För fjärde dagen i rad var det golfbanan som gällde. Det skulle visa sig vara ett stort misstag. Eller så fick jag valuta för pengarna. Då menar jag att ju fler slag man slår desto mer får man ut av avgiften. Fast det var golf på Tegelberga och året ut så gäller det fina samarbete som den klubben haft med Söderslätt. Vilket betyder att en medlem i den ena klubben gratis kan utnyttja den andra. Detta tycker giriga Söderslätt inte är bra då fler från Tegelberga utnyttjar Söderslätt än tvärtom. Då vill hellre Söderslätt stå själv. Fast det ska vara ett litet samarbete kommande år där man får betala en avgift på 200 kronor för att spela på den andra klubben. Då jag själv är medlem i Söderslätt så känns det lite surt att ”min” klubb sparkar ut först Vellinge och Trelleborg och nu även Tegelberga. Från fyra klubbar till en.
 

Usel golf igen!


Nåja, åter till gårdagens golfrunda, eller vad man nu ska kalla den. Vår nye golfvän Håkan var på plats och så även golfdottern och golfhunden. Bäst gick det för Rhiann. Hon fick gratis korv av personalen i restaurangen i paus. Håkan klarade sig också bra på sina 38 poäng. Två bättre än hans handikapp. Frida och jag var i stort sett lika usla: 19 respektive 20 poäng är rent ut sagt uselt. Men vi ger inte upp. Redan nästa söndag bokade vi in en ny tid. Då på Söderslätt.
 

Karré och oumph.


Hemma så skulle det skrivas ut lite veckoplaneringsscheman Och inte bara skrivas ut. Jag måste konstruera den också. Sedan var det dags för ”tacksägelsemiddag”. Det var inget märkvärdigt. Det var Tacksägelsedagen och jag gjorde en middag som vanligt. Från Familjekassen med veckans middagar fanns det en rätt kvar att laga. Det var ”Karré med citrus & honung”. För vegetarianerna bytte jag ut karrén mot Oumph. Två middagar som var ganska lätt att fixa samtidigt. Sedan hade vi en gäst som också var köttätare så där blev vi två-två så att säga.
 

Bandet igång igen.


Två plus två blev vi även klockan sju. Då hämtade jag och min elbas-dotter och hämtade trummis-Robban och gitarr-Jörgen. Det var årets andra övning med bandet. Tre timmar i en lokal på Studiefrämjandet och det var faktiskt både ganska bra och kul. Förutom mitt eget gitarrspel och sång lyckades jag koppla in synthen som stod i lokalen. Så det blev även två låtar på den. En jamlåt och Black Magic Woman. Eventuellt blir det ny träff på söndagkväll om alla kan.
 

Nations League med väldens fyra bästa landlag, enligt mig!


Alla två matcher i finalspelet av UEFA Nations League hann jag inte kolla på. Faktum är att jag endast sår de fem sista minuterna av finalen. Då hade Italien redan under eftermiddagen knipit bronset genom att slå världsettan enligt FIFAs ranking, Belgien med 2-1. Sedan förstår jag inte hur Belgien kan vara rankade etta och Europamästarna Italien bara femma. Världsmästarna är rankade fyra. De vann finalen över åttarankade Spanien. Även finalen slutade 2-1. Jag skulle nog anse att de fyra lag som deltagit i Nations Leagues slutspel är världens bästa landslag, men FIFA har pressat in Brasilien på andra plats och England som trea. Sedan har även Argentina och Portugal hamnat före Spanien i rankingen. Skumt!

IDAG: MÅNDAGEN DEN 11/10 2021.

NAMNSDAGAR:
 

Erling och Jarl

Namnsdagar för den 11:e oktober i kronologisk ordning:
 
Före 1620 – Firmicus
1620–1679 – Burckhard (till minne av en biskop i Würzburg på 700-talet)
1680–1900 – Probus
1901–1985 – Erling
1986–1992 – Erling, Elvin (utgått) och Elvina (utgått)
1993–2000 – Erling och Jarl
Från 2001 – Erling och Jarl


 

TEMADAGAR:

Äppelmustens Dag

Äpplemustens Dag är en helt ovanlig dag, vigd åt att hylla denna ädla dryck!  Var med och uppmärksamma temadagen, och hjälp till att stärka äpplemust både som dryck, smakhöjare och törstsläckare.
 

Internationella flickdagen

Plan var den första internationella organisationen som förde fram kravet till FN att inrätta en särskild dag för världens flickor. Att skapa en sådan dag var också ett av de första målen med kampanjen Because I Am a Girl. I december 2011 beslutade FN:s generalförsamling att instifta dagen. Datumet blev den 11 oktober varje år.
 

Internationella komma-ut-dagen

I dag är det internationella komma-ut-dagen. Att komma ut kan betyda mycket men handlar i grund och botten att veta vem man är och att visa det öppet för omgivningen. Det är bara den som bryter mot normen som behöver komma ut. Normer ändras över tid, varierar beroende på vart du lever i världen. I många länder är det förbjudet att exempelvis vara homosexuell eller transperson. Sverige är ett av de bästa länderna i världen att komma ut i, vi har kommit långt när det gäller lagar kring mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 11:E OKTOBER.

1958 Bill Nicholson ny manager i Tottenham.
 

Bill Nicholson höll sig till Tottenham Hotspur i hela sitt liv. Från 1938 till 1955 spelade han 314 matcher för laget. Det blev till en landskamp för England också men det var enda gången han lämnade Tottenham. 1958 fick Spurs manager Jimmy Anderson sparken och idag tillträdde Bill Nicholson som ny manager. På eftermiddagen var det match mot Everton och man får säga att debuten som manager gick ganska bra. Tottenham vann idag 1958 med 10-4. 1961 firade Bill och hans lag sin största triumf genom att vinna dubbeln, ligan och FA-cupen. 1974 förlorade Tottenham UEFA-cup finalen mot Feyenoord och då sa Bill upp sig som manager för laget han tillhört i 36 år.

1962 Pelé är fortfarande världens bästa.

 
Santos från Sydamerika och Benfica från Europa möttes idag i Lissabon i andra matchen av Intercontinental Cup. Santos hade vunnit första matchen den 19:e september på Maracaña med 3-2 så de borde ha god chans att vinna hela cupen med en seger hemma. Fast de flesta tänkte inte så mycket på vilket lag som skulle vinna utan mer på vilken världsstjärna som skulle glänsa mest. Båda lagen hade en stor stjärna, kanske de två bästa fotbollsspelarna just då. I Santos spelade Pelé och i Benfica Eusebio. Det blev Santos och Pelé som regerade. Santos vann dagens match med hela 5-2 och Pelé som avgjort första mötet gjorde ett hat trick i dagens match.

2006 enkelt göra mål på England.

 
Kvalet till EM 2008 hade kommit igång efter sommarens VM i Tyskland. England hade bortamatch idag 2006 mot Kroatien. Det var tredje omgången för båda nationerna och hittills hade ingen av den släppt in något mål. England keeper Paul Robinson var den förste som fick ge sig efter ett nickmål av Kroatiens brasse Eduardo. Men det är det som inträffade åtta minuter senare som alla kommer ihåg efteråt. Då hade Phil Neville bollen och skickade den bak till sin målvakt som skulle rensa upp. Men en liten tuva gjorde att bollen hoppade till just då Robinson tog sats att dra på. Det resulterade i ett praktfullt hål i luften och en boll som sakta och försmädligt rullade in i mål. England förlorade med 2-0 och Robinson hölls utanför landslaget i två år.
 

Fast Paul Robinson har gjort mål också som det mot Watford i Premier League. Målet finns på andra videon

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 11:E OKTOBER.

Kika van ES blir 30 år
 

Kika van ES är född 1991 i Boxmeer, Nederländerna.
Försvarare
72 A-landskamper för Nederländerna (2009-).

Klubbar som spelare:
Olympia '18 (2003-08),
Willem II (2008–10),
VVV-Venlo (2010–12),
PSV/FC Eindhoven (2012–16),
Achilles '29 (2016–17),
FC Twente (2017–18),
Ajax (2018–19),
Everton (2019-20),
FC Twente (2020-).

Van Es var en del av den nederländska trupp som spelade EM på hemmaplan år 2017. Laget vann mästerskapet och Kika van Es spelade samtliga sex matcher för Nederländerna.

Seamus COLEMAN blir 33 år
 

Seamus COLEMAN är född 1988 i Killybegs, Irland
Försvarare
13 U- och 61 A-landskamper för Irland (2007-).

Klubbar som spelare:
St. Catherine's (2000-06),
Sligo Rovers (2006-09),
Everton (2009-),
Blackpool (2010 lån).

Seamus startade som utövare av Gaelic football innan han gick övertill vanlig fotboll. 2009 och 2010 utsågs han till Irlands bäste U-21spelare

Bobby CHARLTON blir 84 år
 

Sir Robert "Bobby" CHARLTON är född 1937 i Ashington, England
Anfallare
11 U- och 106 A-landskamper för England (1953-70).

Klubbar som spelare:
Manchester United (1953-73) 606 matcher,
Preston North End (1974-75),
Waterford United (1976).

Lag som tränare:
Preston North End (1973-75 spelande tränare),
Wigan Athletic (1983 hjälptränare).

En Manchester Unitedlegend som bl a överlevde Münchenkraschen 1958.
Världsmästare 1966.
Bobby Charlton kallas numera oftast för Sir Bobby efter att han 1994 blivit adlad av den engelska drottningen. Sir Bobby satt i Manchester Uniteds styrelse fram till 2019.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN FIN VECKA!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv