• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 31:a januari 2019

Blir Sverige världsmästare i bandy på lördag?
När ska det bli regel på hur lång en fotbollsmatch ska vara?

Av de sex topplagen var det bara Arsenal och Tottenham vann.

FOTBOLLSHISTORIA:
2011: Upprörande spelarbyten i sista minuten.
2013: Beckham väljer PSG då han återkommer till Europa.

Jeff, Traianos.

DAGENS TRÖJA

Länge såg det ut som om jag skulle kunna få bära den senaste Watford-tröjan, men tyvärr så varade den matchen inte bara i 80 minuter utan i 90. Därför får det bli Bournemouth. Deras 4-0 på Chelsea får anses vara gårdagens största sensationsresultat.

Blir Sverige världsmästare i bandy på lördag?


Först ska jag ta en liten titt på VM i bandy. Sverige spelade sin sista gruppspelsmatch igår. Den gickmot Kazachstan. Och det blev ett resultat som är ganska vanligt i bandy då Sverige,  Finland eller Ryssland möter ett annat land. Sverige besegrade Kazachstan med 22-1. Det var exakt samma resultat som Ryssland vann över Kazachstan med. Det betyder att Sverige vann Agruppen före Ryssland. Dessa båda är direkt i semifinal. Där får Sverige möta segraren mellan Norge och Kazachstan. Alltså Norge som de vinner mot och tar sig till final. Ryssland möter vinnaren mellan Finland och USA. Alltså Finland. Ryssland och Finland har redanmötts en gång och då vann ryssarna med 3-2. Så det är hugget som stucket vilket lag Sverige får möta i final på lördag.
 

När ska det bli regel på hur lång en fotbollsmatch ska vara?


Premier League avslutade omgång 24 med fyra matcher. Än en gång så var det på förhand en ointressant match på TV. Liverpool mot Leicester. Den var givetvis ligaettan storfavorit i. Precis som Manchester City i förrgår så dröjde det inte länge förrän favoriterna tagit ledningen. Närmare bestämt två minuter och en sekund. Men sedan var det stopp. Liverpool klarade sig lite bättre än Manchester City. De fick oavgjort 1-1. Så Liverpool drog faktiskt ifrån med ytterligare  en poäng i toppen. Fast om man haft rigita regler inom fotboll så skule Liverpool vunnit. Deberövades en solklar straff i andra halvlek och Leicesters mål gjordes elva sekunder efter det att andra halvlek skulle varit slut. Det var lagt till en, men det sket domaren i och lät tiden gå tills det att Leicester fått chansen att avsluta sitt anfall. Ännu ett bevis på att det hade varit väldigt trevligt om alla som ser en fotbollsmatch vet när tiden har tickat ut.
 

Av de sex topplagen var det bara Arsenal och Tottenham vann.


Chelsea hade tagit sig till Bournemouth med sitt nyförvärv Gonzalo Higuain. Det gick käpprätt åt skogen. Bournemouth vann med 4-0. Det betyder att Chelsea halkade ner på femte plats. Tottenham spelade hemma mot Watford. Egentligen skulle denna match gått i början av säsongen, men Tottenhams nya arena har fortfarande inte blivit klar. Alltså fick Tottenham hyra in sig på Wembley ännu en säsong, men stadion var upptagen med en konsert så man spelade dagens match i september. Alltså hade Watford hemma match då. Nu spelades matchen på Wembley och ett försvagat Tottenham hanade i underläge. Watford ledde länge med 1-0, men då Watford är det lag jag håller på så gör de givetvis inte någon succe i slutet av matcherna. Spurs vände de sista tio minuterna och vann med 2-1. Det betyder att de två topplag som påståtts vara i viss kris vann båda två, Tottenham och Arsenal. Medan alla de andra fyra tappade två eller tre poäng. Tttenham är nu bara två poäng efter Manchester City.

FOTBOLLSHISTORIA från den 31:a januari.

2011 Upprörande transfers

Fernando Torres x 2 Fernando Torres x 2

Just innan transferfönstret stängde gjordes två avgörande spelarbyten idag 2011 som upprörde många fans som skaffat tröjor med deras namn på ryggen. Liverpool-supportrarna slängde sina Torres-tröjor då spanske Fernando gick till Chelsea, och jag vet åtminstone en Newcastle-fan som brände sin Carroll tröja då han såldes till Liverpool. Dessutom införskaffade Liverpool även Ajax-uruguayan Luis Suarez idag.

2013 Överraskande Beckhamval

Idag 2013 gjorde David Beckham det som skulle bli hans sista klubbyte. Efter Los Angeles Galaxy återvände han till Europa. Tillbaka till Manchester United trodde en del, kanske till London då han tränat med Arsenal en stund, men det blev storsatsande Paris Saint Germain som blev den klubb Beckham tillbringade sin sista säsong i.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 31:a januari.

Jeff HENDRICK blir 27 år

Jeffrey Patrick "Jeff" HENDRICK är född 1992 i Dublin, Irland
Mittfältare
38 U- och 45 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
St. Kevin's Boys (1998–2008),
Derby County (2008–16),
Burnley (2016–).

Han var uttagen i Irlands trupp vid fotbolls-EM 2016.

Traianos DELLAS blir 43 år

Traianos DELLAS född 1976 i Thessaloniki, Grekland
Försvarare,
53 landskamper för Grekland.

Klubbar som spelare:
Aris (1987–97),
Panserraikos (1995-96 lån),
Sheffield United (1997–99),
AEK (1999–2001),
Perugia (2001–02),
Roma (2002–05),
AEK igen (2005–08),
Anorthosi (2008–10),
AEK än en gång (2010–2012).

Lag som tränare:
AEK (2013-15,
Atromitos (2015-16),
Panetolikos (2018-).

Under karriären var han bland annat med i det grekiska landslagsom vann guld i EM 2004.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln