• Boris dagliga blogg

Söndagen den 24:e november 2019

Fullt av frukostgäster.
Det var snarare dåligt motstånd än Joses förtjänst.
Med Liverpool tur kan de inte missa att bli mästare.
Watford har inte otur. Det är bara dåliga.
Chelsea segerrad tog slut.
Efter knappt två månader så vann Wolfsburg igen.


FOTBOLLSHISTORIA:
1874: Mannen som lärde Brasilien fotboll föds.
2010: Suarez avstängs för sitt första bett.

FÖDDA:
Surbrata, Roy, Kagisho.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN LÖRDAGEN DEN 23:e NOVEMBER 2019

Fullt av frukostgäster.


Med döttrarna hemma över veckosluten vet man aldrig vad som är på gång. I går morse var det fullt med folk i huset som var inbjudna till frukost. Jag passade på att gå upp och gå till ICA för att köpa ingredienser till lördagsmiddagen. Jag var lagom hemma tills alla gäster sa adjö och lämnade huset. Vi hade beslutat om tidig middag igår. Den skulle ligga någonstans mellan West Ham-Tottenham och klockan fyra matcherna. Det gjorde den också då jag spolade slutet av match ett.
 

Det var snarare dåligt motstånd än Joses förtjänst.


Det var West Ham som mötte Tottenham och intresset var nog mer på hur Jose Mourinho skulle bete sig som ny manager för Spurs. Nu var det en lämplig period för managerbyte. Det var lite som då Ole Gunnar tog över United. Det gällde att ha en lätt match att börja med så att det inte kunde gå på annat sätt än seger. West Ham är just nu Premier Leagues näst sämsta lag. (Jag kommer till det sämsta så småningom.) Det var alltså inga som helst problem för Mourinho och hans spelare att göra succé. Vid 3-0 var de lagom att fixa middag för min del. Det var inte speciellt spännande. Fast då jag kollade upp resultatet så upptäckte jag att matchen hade slutat 2-3. Så allt stod fortfarande intte helt rätt till med Tottenham. Fast 2-3 målet kom efter fem minuters övertid så segern var ganska säker.
 

Med Liverpool tur kan de inte missa att bli mästare.


Klockanfyramatchen var två stycken. Crystal Palace - Liverpool på TV och Watford – Burnley på datorn. Efter dessa två matcher kan jag dra två enkla slutsatser om årets Premier League. Liverpool kommer att bli mästare och Watford kommer att åka ut. Om vi först ser till Liverpools match så är de fortfarande obesegrade och de vann igen, men inte helt för egen maskin. Crystal Palace var det klart bästa laget och de hade lika stor otur som Liverpool hade tur. Första målet gjorde Crystal Palace, men här ställde VAR till det. VAR ska ju avgöra om det var offside eller hands vid mål eller om det är en ojusthet som ska ge utvisning. Igår hände något helt nytt som egentligen inte står om i VAR-reglerna. En knuff i straffområdet som inte på något sätt påverkade tillkomsten av målet, tittades på och det blev inget mål. Och Liverpool är förvisso ett säkert lag, men med den tur som oftast ett bra lag har så kan inte Liverpool missa att för första gången bli Premier League-mästare.
 

Watford har inte otur. Det är bara dåliga.


Den andra förutsägelsen om Premier League är att Watford kommer att åka ur serien. Efter segern i förra omgången hade jag stora förhoppningar om att mitt lag skulle ha kommit ingång och att vinna över Burnley hemma skulle ta dem över nedflyttningsstrecket. De hade det mesta av spelet men så fort de närmade sig motståndarens straffområde så var det som om det stått en stor osynlig mur. Anfallaren stannade och skänkte bort bollen, de slog en helt omöjlig passning eller så sköt de så vansinnigt snett att linjemännen riskerade att träffas. Efter 0-0 i paus fanns trots allt lite hopp. Istället var det Burnley som kom upp i enstaka anfall och det räckte att de fick bollen på mål  så gick den in. Det gjorde den tre gånger. Alltså slutade matcher 0-3. Till råga på all Watfords elände så var Norwich i Liverpool och mötte Everton. Norwich vann med 2-0. Det andra laget som innan gårdagens omgång låg bakom Watford var Southampton. De var i London och mötte Arsenal. Det såg ut att bli seger för Southampton, men på sex minuters övertid lyckades Arsenal få in 2-2. Fast ett poäng för Southampton räckte för att passera Watford, som nu är tillbaka på sistaplatsen i ligan.
 

Chelsea segerrad tog slut.


Det spelades ytterligare en match som skulle föreställa en toppmatch. Det måste man ju kalla matchen mellan trean och fyran. Trea var Chelsea och fyra Manchester City. De regerande mästarna vidare sig vara bättre igår och vann ganska rättvist med 2-1. Därmed var Chelseas segerrad på sex raka segrar i Premier League bruten och lagen bytte plats i ligan. Tvåa är fortfarande Leicester som hade lite problem igår med Brighton, men till slut blev det seger med 2-0.
 

Efter knappt två månader så vann Wolfsburg igen.


De andra ligorna i Europa hade sina topplag i spel igår då de lagen har Champions League i veckan. Det blev idel segrar för favoriterna och inga sensationer. Med tanke på dagens tröja så förstår alla att Wolfsburg vann i Bundesliga. Jag köpte ju tröja då jag var i Köpenhamn på min födelsedag. Det var för drygt en månad sedan och efter det har Wolfsburg, som då ledde Bundesliga inte vunnit en match. Fast igår besegrade de Eintracht Frankfurt med 2-0 borta. Det gjorde de med en man mindre hela andra halvlek. Den 6:e oktober var Wolfsburgs senaste seger, men igår kom en ny och jag kan bära dagens tröja.

FOTBOLLSHISTORIA från den 24:e november.

1874 Charles William Miller föds

Charles William Miller föds idag 1874 i São Paulo. Mamma var från Brasilien och pappa från Skottland. Skolgången skötte Miller om i Southampton dit hans föräldrar skickat honom. Här blev han givetvis intresserad av fotboll. Han spelade i både Londonklubben Corinthian FC och St Marys som var föregångaren till Southampton FC. 1894 återvände han till Brasilien och då hade han med sig en regelbok för fotboll och en fotboll. Med detta var han med om att grunda klubben São Paulo AC och han hjälpte också till att starta den brasilianska ligan. Så mannen som lärde Brasilien spela fotboll Charles William Miller, föddes idag, 1974.

FOTBOLLSHISTORIA från den 24:e november.

2010 Första bettet.

Ajax mötte PSV Eindhoven. I Ajax spelade en ung Uruguayan vid namn Luis Suarez. Under matchen inträffade en incident som domaren inte uppmärksammade. Troligtvis för att det som hände verkar totalt omöjligt. Suarez blev frustrerad på PSVs Otman Bakkal och bet honom. Då det finns film på det mesta granskades situationen och idag 2010 fem dagar senare föll domen mot Suarez. Han blev avstängd i sju matcher. Händelsen upprepade då Suarez var i Liverpool. Då var det Chelseas Ivanovic så blev biten och i VM 2014 var det dags igen för Suarez att ta en tugga på en motståndare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 24:e november.

Subrata PAL blir 33 år

Subrata PAL är född 1986 i Sodepur, Västbengalen, Indien
Målvakt
67 A-landskamper för Indien.

Klubbar som spelare:
Tata Football Academy (2002–04),
Mohun Bagan (2004–07),
East Bengal (2007–09),
Pune (2009–12),
Prayag United (2012–13),
Rangdajied United (2013),
Vestsjælland (2014),
Mumbai City (2014–15),
Salgaocar (2015 lån),
DSK Shivajians (2016),
NorthEast United (2016–17),
DSK Shivajians (2017 lån),
Jamshedpur (2017–).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 24:e november.

Roy MILLER blir 35 år

Roy MILLER Hernández är född 1984 i San José, Costa Rica
Försvarare
4 U- och 59 A-landskamper för Costa Rica.

Klubbar som spelare:
Cartaginés (2001–05),
Bodø/Glimt (2005–07),
Rosenborg (2008–09),
Örgryte (2009 lån),
New York Red Bulls (2010–15),
Saprissa (2016–17),
Portland Timbers (2017–19),
Saprissa igen (2019-).

MERITER:
Rosenborg BK
Tippeligaen: 2009
New York Red Bulls
MLS Supporters' Shield: 2013, 2015
Costa Ricas landslag
Copa Centroamericana: 2005, 2014

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 24:e november.

Kagisho DIKGACOI blir 35 år

Kagisho Evidence DIKGACOI är född 1984 i Brandfort, Sydafrika
Mittfältare
54 A-landskamper för Sydafrika.

Klubbar som spelare:
Cardiff Spurs (1995-2004),
Bloemfontein Young Tigers (2004–05),
Golden Arrows  (2005–09),
Fulham (2009–11),
Crystal Palace (2011 lån),
Crystal Palace (2011–14),
Cardiff City (2014–16),
Golden Arrows (2016–17).

Lag som tränare:
Royal Eagles (2018 assisterande)
Witbank Spurs (2019–).

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv