• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 14:e juni 2017.

Efter en massa bedrövelser lyckades det svenska damlandslaget göra ett mål.
B-landslaget fick 1-1 mot Norge

Lite VM-kval.
Bio istället för fotboll.


NY TRÖJA
FC Portos tredjetröja 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER
Claudio Ranieri, Antoine Griezmann, Pär Hansson.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1925: Barcelona FC nära konkurs.
2009: 33:e raka utan förlust för Spanien.

FÖDD IDAG:
Håkan.

DAGENS TRÖJA

Efter en massa bedrövelser lyckades det svenska damlandslaget göra ett mål.


Gårdagen var en dag med ett antal ointressanta träningslandskamper i fotboll. Fast det kanske var lite mer intressant än vanligt då två svenska landslag var i farten. Först ut var damlandslaget som mötte Skottland. Sverige stod för chanserna, och det var inte småchanser utan rejäla där det bl a gällde att sparka in bollen i tomt mål från 1,5 meter. Men nej då, det var krampaktiga försök och som vanligt kunde inte ett svenskat damlandslag göra mål. Jo, förresten. Caroline Seger nickade ju in 1-0 några minuter före slutet.
 

B-landslaget fick 1-1 mot Norge


Det andra svenska landslaget var ett B-landslag, fast det klassades som ett vanligt, men det var det som sagt inte. De mötte Lagerbäcks Norge och det var de som hade flest chanser. Trots det lyckades Janne Anderssons reserver fixa 1-1. Att det var reserver bevisar den svenske målskytten. Hur många har tidigare hört talas om Samuel Armenteros som spelar i Heracles som kom tia i Nederländska högstaligan?
 

Lite VM-kval.


Det spelades ett par VM-kvalmatcher. I Oceanien tog sig Salomonöarna vidare genom att vinna med 2-1 över Papua Nya Guinea. Det innebär att Salomnöarna vann sin grupp och får kvala mot gruppsegraren i andra gruppen, Nya Zeeland. Asien avverkade åttonde gruppspelsomgången av tio. Bara oavgjort med undantag av Qatar som sensationellt slog Sydkorea med 3-2. Fast det påverkar inget i tabellen. Sydkorea kommer att ta sig till VM, medan Qatar får vänta ytterligare fyra år tills de själv ska arrangera.
 

Bio istället för fotboll.


Jag vet inte, men jag har svårt att engagera mig i fotboll just nu. Jag var inte speciellt intresserad av den årliga matchen mellan personal och elever på skolan. Då det numera är femmor "vi" möter så är det inte frågan om vem som ska vinna. Jag vet att de stackars femmorna gjorde tre mål. Lärarna gjorde mellan fem och tio. Jag håll inte reda på slutresultatet. Jag höll inte redan på Sveriges landskamp heller. Då var jag på Royal nere på stan' och kollade in "The Mummy" med Tom Cruise.

NY TRÖJA

FC PORTOs tredjetröja 2017/18


Porto är ett av alla de lag som skaffar sig minst tre olika matchställ varje säsong. New Balance släppte igår det portugisiska lagets tredjetröja. Det är inget märkvärdigt alls. En helt vanlig ljusblå tröja med mörkböå "kanter". Ganska tråkig! Om man ska ha en tredje tröja så ska den vara något exeptionellt. Det är den inte.

GÅRDAGENS SKVALLER och fakta.

Ranieri beviljas dispens - tar över Nantes


Claudio Ranieri tar över franska klubben Nantes efter att ha beviljats dispens för sin ålder.
I fransk elitfotboll får en tränare inte vara verksam efter 65 års ålder.
Därför behövde Claudio Ranieri dispens för att ta över Nantes.
Nu meddelar franska ligaföreningen (LFP) på sin officiella hemsida att Ranieri beviljas dispens att skriva på för Nantes.
Ranieri kommer närmast från Leicester City - som sparkade italienaren i februari.

Antoine Griezmann förlänger med Atletico Madrid


Atletico Madrid har nu gått ut med nyheten att Antoine Griezmann signerat nytt kontrakt.
Atletico Madrid skriver på sin officiella hemsida att skyttekungen Antoine Griezmann stannar i klubben.
Den franske landslagsanfallaren har förlängt sitt kontrakt till 2022.
Hans utköpsklausul förblir 100 miljoner euro, motsvarande 977 miljoner kronor.
Griezmanns nya kontrakt innebär en förlängning med ett år jämfört med tidigare.

Pär Hansson klar för Helsingborg


Feyenoords tidigare målvakt Pär Hansson har skrivit på för gamla klubben Helsingborgs IF, enligt HD.se.
Hammarby IF har försökt värva målvakten Pär Hansson, som lämnat holländska mästarna Feyenoord.
Men nu skriver HD.se att det är gamla klubben Helsingborgs IF som vunnit dragkampen om Hansson.
Enligt tidningen har 30-åringen redan signerat kontraktet med Superettanklubben.
Nu ska Hansson försöka hjälpa HIF att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Då jag hade en Colombiatröja sedan gammalt tyckte jag att det var dags att skaffa en ny. Det tidigare tröjan är dessutom den enda oäkta tröja jag har (Den har en viss historia dock). För jobb jag gjort till Fotbollsaffären hade jag ytterligare en tröja att hämta ut. Det gjorde jag på Formtoppen i Höllviken dit jag skickades den 12:e maj 2014. Jag skulle hämta och posta artiklar som Micke själv inte hade möjlighet att göra. I ett av paketen låg denna tröja.

Adidas har i många år stått för Colombias landslagströjor. Denna har en snygg gul färg med mörka blå ränder på tvären. Detta lyfter tröjan. Tittar man på den breda blå randen så finns här ett cirkelmönster som gör tröjan extra fräck. En tunn sval sommartröja.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1925 Barcelona kunde tvingats sluta.
2009 Spanskt rekord.

1925 Barcelona överlevde

 
Idag 1925 kunde fotbollsklubben Barcelona försvunnit. Man spelade en välgörenhetsmatch för en kör från Barcelona som heter Orfeó Català. Motståndarna var ett annat Barcelonalag som hette Jupiter. Diktator Miguel Primo de Rivera v Orbanejas regering hade startat ”krig” mot Katalonien och bl a förbjudit språket katalanska. Barcelonas tränare var engelsmannen Ralph Kirby. Han hade lånat in en orkester från ett brittiskt militärfartyg som låg i Barcelonas hamn. Då de spelade den spanska nationalsången buade publiken och när de sedan även spelade ”God save the King” jublade alla. Detta tilltag gjorde att den spanska regeringen tvingade Barcelonas ordförande att avgå och sedan förbjöds klubben att spela några matcher under ett halvt år. Efter detta dalade ekonomin och Barcelona var på randen till konkurs. Supporters och en lokal bank sköt till pengar och Barcelona överlevde så att de nu är en av världens bästa klubblag.

Barcelonas lag 1925

2009 Spanien slår rekord.

 
Idag 2009 spelade Spanien landskamp mot Nya Zeeland i Confederation Cup. Det blev seger med 5-0. Detta var Spaniens 33:e match i rad utan förlust. Det innebar att de slog Ungerns tidigare rekord på 32 raka matcher utan förlust 1950 till 1954. Spanien vann även över Irak med 1-0 och Sydafrika med 2-0. Det blev 35 matcher innan de förlorade semifinalen mot USA med 0-2. Första matchen i Spaniens obesegrade serie kom den 2:a februari 2007 då de i Manchester besegrade England med 1-0.

FÖDD IDAG

46 år Håkan MILD född 1971 i Trollhättan, Västergötland.
Mittfältare
4 U- och 74 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1988-93 IFK Göteborg,
1993-95 Servette,
1995-96 IFK Göteborg igen,
1996-98 Real Sociedad,
1998-2001 IFK Göteborg för tredje gången,
2001-02 Wimbledon,
2002-05 för fjärde gången i IFK Göteborg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv