• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 18:e december 2019

Inte julsång av Den blomstertid nu kommer! Usch!!!
Zlatan till Everton?
Liverpool har inte två lag som klarar Premier Leaguespel.
Leipzig i topp i Bundesliga trots 3-3.


FOTBOLLSHISTORIA:
1921: Polens landslag spelar sin första match
1961: Nordamerika får ett fotbollsförbund.

FÖDDA:
Santiago, Gianluca.

DAGENS LUCKA

I årets julkalender har jag plockat ut bilder av en fotbollströja jag äger.
Det gäller att lista ut vilket laget är, om det är första, andra eller tredjetröja och vilken säsong tröjan användes.
I morgon får Ni svaret plus en ny tröja att fundera på.
Klicka på Lucka 18 för att öppna kalendern. Då får du även svaret på Lucka 17.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN TISDAGEN DEN 17:e DECEMBER 2019

Inte julsång av Den blomstertid nu kommer! Usch!!!
 

Åter en vanligt lugn dag med middagslagning, hundpromenad och te- och kaffedrickning enligt våra kalendrar med detta innehåll. Samtidigt som detta sker (inte hundpromenaden) så har vi radion på. Det är MIX Megapol som i december bara kör julmusik. Helt plötsligt får vi höra ”Den blomstertid nu kommer”. Jag är mycket för nya versioner av gamla låtar, men då får det vara alla andra låtar. Som gammal lärare så är Den blomstertid nu kommer tillägnad skolavslutningar. Alltså skriver man INTE om den med en ny text bara för att få sina alster spelade en gång om året. Nej, Miss Li och Blossa; ”Vintertid” tillhör inte min favorit bland ”Julsånger”. Fy på Er.
 

Zlatan till Everton?


Innan det var dags för gårdagens livefotboll så kollade jag lite rykten. Ett av de hetaste var att Carlo Ancelotti i stort sett var klar som ny manager för Everton. Om det skulle bli så, var Zlatan Ibrahimovic helt plötsligt aktuell för Everton nu när det plötsligt blivit väldigt osäkert med Milan. I vilket fall som helst så tror jag att Zlatan riktigt myser över alla rykten om vilka klubbar han ska spela i. Tyvärr har han ju blivit sådan de senaste åren att han upptäck att media fokuserar på honom om han inte ger klara besked utan drar ut på det hela. En sak är i alla fall säker och det är att ingen storklubb är intresserad av honom. I hans ålder så är det många stjärnor som lagt skorna på hyllan för länge sedan. Bara en liten hint, Zlatan.
 

Liverpool har inte två lag som klarar Premier Leaguespel.


För min del så handlar det ju mest om engelsk fotboll och Ligacupen har kommit till kvartsfinaler. Den första spelades igår. Det var mellan Aston Villa och Liverpool. Det stora problemet för denna lite märkliga cup är att Liverpool är i Doha som är Qatars huvudstad. Där ska de i kväll möta mexikanska Monterrey som är Nordamerikas mästare. Då Liverpool vunnit den matchen så är det final i VM för klubblag på lördag mot Sydamerikanska mästarna Flamengo. Men detta är en annan historia. Igår gällde som sagt Ligacupen och till Birmingham hade då Liverpool tvingats skicka manager Neil Critchley med sitt U-23 lag. Detta lag hade sina ordinarie Premier Leaguesiffror på tröjorna. Lägger man ihop summan av nummer på Aston Villas A-lag igår så får man 169. Summan av Liverpools tröjnummer i gårdagens förstauppställning var 737. Givetvis gick det som det gick Liverpool är utslaget och Aston Villa vidare med 5-0.
 

Leipzig i topp i Bundesliga trots 3-3.


Bundesliga passar på att spela nästsista omgången innan deras juluppehåll. Den mest intressanta matchen var mellan Borussia Dortmund och RB Leipzig. Här var hemmalaget Dortmund överlägsna i första halvlek och hade 2-0 till andra. Andra halvlek visade vad Leipzig kunde. De var de som höll i taktpinnen och till slut var ställningen 3-3. En målrik spännande och bra match. Det betyder att Leipzig leder Bundesliga och har stor chans att behålla den över jul.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e december.

1921 Polens första landskamp.

Det polska fotbollsförbundet hade bildats 1919, men det dröjde tills idag 1921 innan de spelade sin första landskamp. De mötte Ungern och det blev förlust med 0-1. Men fem månader senare tog de sin första landskampsseger. Den kom i Stockholm och de var Sverige som förlorade till Polen med 1-2. Polens största triumf hittills var OS-guldet 1972. I finalen fick det polska landslaget sin revansch på Ungern när de vann med 2-1. Polen har även blivit trea i VM två gånger; 1974 och 1982.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e december.

1961 Nordamerika får ett fotbollsförbund.

North American Football Confederation och Football Confederation of Central America and the Caribbean var idag 1961 samlade och beslöt att bilda ett enda förbund inom FIFA. Detta förbund skulle anordna kval till VM, de startade ett eget mästerskap kallat Gold Cup och de har en Champions Leagueturnering för att kora det bästa klubblaget. Vad det gäller kval till VM så har USA och Mexiko lagt beslag på de flesta platserna i världsmästerskapen. Vilket fiffigt namn kom man på att kalla det nya förbundet? Jo, the Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football. Och förkortningen är inte mycket bättre CONCACAF.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e december.

Santiago CANIZARES blir 50 år

José Santiago CANIZARES Ruiz är född 1969 i Madrid, Spanien
Målvakt
39 U- och 46 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
Calvo Sotelo (1980-85),
Real Madrid (1985-92),
Elche (lån 1990-91),
Mérida (lån 1991-92),
Celta Vigo (1992-94),
Real Madrid igen (1994-98),
Valencia (1998-2008).

Den 16 maj 2008 valde Cañizares att avsluta sitt kontrakt med Valencia. Den 18 maj spelade han sin sista match, mot Atlético Madrid, och nästa dag avslutade han sin professionella fotbollskarriär.
Santiago Cañizares var med i det spanska fotbollslag som vann guld i de Olympiska sommarspelen 1992 i Barcelona.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e december.

Gianluca PAGLIUCA blir 53 år

Gianluca PAGLIUCA är född 1966 i Bologna, Italien
Målvakt
39 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Bologna (1984-86),
Sampdoria (1987-94),
Inter (1994-99),
Bologna igen (1999-2006)
Ascoli (2006-07).

Han är den målvakt som spelat flest matcher i Serie A med 592 matcher och bara Paolo Maldini har gjort fler Serie A-matcher.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv