• Boris dagliga blogg

Fredagen den 28:e december 2018

Det är verkligen dags att gynna ICA Maxi för deras ståndtagande.
Stor bravad av Småkronorna i det enda riktiga ishockey-VM.
På nio minuter hände allt i Southampton mot West Ham.
Liverpool vinner ligan och Burnley, Fulham, Huddersfield eller Cardiff åker ut.


FOTBOLLSHISTORIA:
1993: Kaisern tillbaka till Bayern.

FÖDDA IDAG:
Brian, Terry.

DAGENS TRÖJA

Det är verkligen dags att gynna ICA Maxi för deras ståndtagande.


Efter julens röda dagar så kände jag att det var dags att gå till vårt ICA Maxi med adress Cypressvägen 4. Utanför ser jag ett antal reklampelare för nya ICA Maxiprodukter. Fem av dessa innehåller en text som säger ”Gott Nytt År!”. Affischen innehåller också en gullig och glad hund. Dessutom finns texten: ” Sedan flera år tillbaka har vi inom MAXI tagit ställning för djurens bästa och säljer därför inte fyrverkerier till nyår. Det är fantastiskt vackert att titta på fyrverkerier men djurens rädsla, skaderisken på person och byggnader samt miljön gör att vi valt att inte sälja några smällare eller fyverkeripjäser.” Det är en av orsakerna till att vi i vår familj gärna gör våra inköp på ICA Maxi. Nu gäller det bara för andra att ta efter så kanske vi kan bli av med detta omotiverade smällande veckorna innan, under och vecorna efter nyår. Dessutom fattar jag inte att man med alla skjutningar och sprängningar kan tillåta detta i Malmö. Vore jag med i dessa kriminella gäng så skulle jag ta tillfället i akt att spränga och skjuta så många jag kunde då man ändå inte skulle upptäcka det i allt annat oväsen.
 

Stor bravad av Småkronorna i det enda riktiga ishockey-VM.


Sedan till det enda riktiga ishockey-VM som finns. Junior-VM som innehåller världens bästa spelare till skillnad från det som brukar kallas det ”riktiga ishockey-VM”. Ni vet, det som brukar spelas då våren kommit och man kan ta sköna promenader eller vara ute på golfbanan. I går natt spelade Sverige mot en av favoriterna. Finland. Det är ju det land som fostrar bland de bästa skoleleverna i världen. Varför skulle de då inte kunna fostra de bästa ishockey-juniorerna också. Det var alltså en svår öppningsmatch, men som kommentatorerna sa, så gäller det att ha ett bra power-play om man ska komma långt i en turnering. Sveriges kapten Erik Brännström dunkde in två mål i power-play. Sedan räckte inte finnarnas enda mål. 2-1 slutade det alltså och till skillnad från fotbollsmiljonärerna som inte orkar spela  två matcher i veckan så var det ny match i går natt igen. Det är möjligt att jag hinner med en kommentar om den senare.
 

På nio minuter hände allt i Southampton mot West Ham.


Sedan var det en viktig fotbollsmatch igår. Fast viktig var den bara för de spelande lagen och för att matchen mellan Southampton och West Ham gjorde så att halva Premier League var spelad för denna säsong. Matematiskt sett så skulle de bara vara att dubbla allas poäng så har man sluttabellen. Men så enkelt är det Gus ske lov inte. Matchen igår var däremot ganska enkel. Allt inträffade under nio minuter i början av andra halvlek. Då kröp Redmond in med bollen i West Hams mål och trots att han använde handen så godkändes det. Därefter såg West Hams Felipe Anderson till att göra två riktiga strutar och så stod det 2-1 till Londonlaget och så slutade det.
 

Liverpool vinner ligan och Burnley, Fulham, Huddersfield eller Cardiff åker ut.


Efter första halvan så är det klart att det kommer att handla om de ”stora” i toppen igen. De är sex stycken. Två Manchester-lag, tre London-lag och de troliga mästarna Liverpool. I botten har faktiskt tre lag halkat tre poäng efter. Burnley, Fulham och Huddersfield. Troligen kommer dessa tre att ramla ur Premier League, men jag tror tyvärr att Cardiff kommer att blanda sig i bottenstriden. Newcastle och Southampton är två andra bottenkandidater, men de kommer att klara av nytt kontrakt. Åtminstone om någon frågar mig.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e december.

1993 Bayern Münchens nya manager

Münchensonen Franz Beckenbauer startade sin ungdomsfotboll i 1960 München. Det dröjde inte länge förrän ”storebror” Bayern München hade lockat över den lovande försvararen. I 13 år tillhörde han Bayern innan han avslutade i USA och New York Cosmos. Idag 1993 var det dags för Franz, som i sin fotbollskarriär för smeknamnet Der Kaiser, att återvända till sin första stora klubb. Efter en knackig höst kom Kaiser Franz tillbaka som ny manager. Då hade han redan blivit historisk som en av två fotbollsspelare som blivit världsmästare både som spelare och manager. Brasiliens Mário Zagallo är den andre. 2018 sällade sig frankrikes Didier Deschamps till dessa fotbollsprofiler som den tredje att bli världsmästare som både spelare och tränare.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 28:e december.

Brian Steen NIELSEN blir 50 år.

Brian Steen NIELSEN är född 1968 i Vejle, Danmark
Mittfältare
66 landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
Vejle BK (1988-92),
Odense BK (1992-93),
Fenerbahçe (1993-95),
Odense BK igen (1995-96),
Urawa Red Diamonds (1996),
Odense BK än en gång (1997-98),
AB (1998-2001),
Malmö FF (2001-02),
AGF Aarhus (2002-04).

Terry BUTCHER blir 60 år.

Terence Ian "Terry" BUTCHER är född 1958 i Singapore
Försvarare
7 U- och 77 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Ipswich Town (1976-86),
Glasgow Rangers (1986-90),
Coventry City (1990-92),
Sunderland (1992-93),
Clydebank (1993).  

Lag som tränare:
Coventry City (spelande 1990-92),
Sunderland (spelande 1993),
Motherwell (2002-06),
Sydney FC (2006-07),
Brentford (2007),
Inverness Caledonian Thistle (2009-13),
Hibernian FC  (2013-14),
Newport County (2015).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv