• Boris dagliga blogg

Fredagen den 17:e maj 2019

Uselt resultat i golf, men ändå tvåa i laget.
Sunderland och MFF 0-0, men leder ändå.
Sverige till final.


FOTBOLLSHISTORIA:
1974: Bayern München vinner sin första Europatitel.
2000: Första gången ett turkiskt lag vinner en Europatitel.
2004: Sepp Blatter får Hederslegionen, (mystiskt),

FÖDDA:
Marcus, Martin, Tom.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 16:e MAJ 2019

Uselt resultat i golf, men ändå tvåa i laget.


Dagen handlade till största delen om… Ja, det kunde vara ishockey-VM, Eurovision Song Contest, men för min del seriespel i golfens Herrar 60 Division 4 södra 2. Så det blev att bege sig till Flommens golfklubb som stod som värd för omgång 2. Det var liksom förra seriemattchen halv storm. Dock var det varma vindar, men betydligt öppnare landslap där det svåraste var puttningen. I medvind blåste bollen iväg då den fått fart och i motvind fick man ta i ordentligt. Det blev en katastrofrunda på 109 slag. Med ett sådant resultat var jag dömd att hamna bland de sista. Det blev 27 av 32. De fyra bästa i vårt lag Söderslätt får spela nästa omgång och de två sämsta får stå över. Nu visade det sig att bland de sex som finns i varje lag så var fyra av de fem spelarna efter mig från Söderslätt. Jag blev alltså tvåa i laget. En liten tröst för mig, men tyvärr hamnade vi sist i lagtävlingen. Nästa match är den 13:e juni på Tegelberga GK.
 

Sunderland och MFF 0-0, men leder ändå.


Det fanns en fotbollsmatch jag slötittade på samtidigt som ESC på TV. Den matchen var andra mötet i semifinalen i kvalet till League Championship. Här hade Sunderland slagit Portsmouth med 1-0 i första mötet och då det inte blev några mål i andra matchen så är Sunderland i final. Motståndare blir Charlton eller Doncaster. På tal om 0-0 så såg jag att det var det resultat som Malmö FF också fick då de mötte IFK Göteborg på Nya Gamla Ullevi. Det blev alltså bara ett poäng och det räckte för att MFF ska behålla ledningen i tabellen efter omgång nio med 18 poäng. Fast Göteborg, Häcken, Hammarby och AIK skuggar endast ett poäng efter MFF.
 

Sverige till final.


Sedan var det John Lundvik och ”Too late for love” som skulle ta sig till final. Då de ligger tvåa på bettinglistorna så tog sig givetvis Sverige till final. Överlägsen etta att vinna är Nederländerna som också gick till final. Fast jag ser inte varför denna melodi skulle vara något speciellt. Enda land som INTE skulle tagit sig till final men gjorde det var Albanien. Jag har inget mer emot detta resultat än att sångerskan tyvärr inte kunde hålla tonerna. Hoppas hon prickar bättre i finalen. Island var i final från tisdags. Sverige, Norge och Danmark tog sig dit ikväll. Åter så är det bara Finland bland de Nordiska länderna som redan är utslaget. De andra länderna som tog sig vidare var Azerbajdzjan, Malta, Nordmakedonien, Ryssland och Schweiz. Då Nederländerna är storfavorit så kommer de säkert att vinna. De senaste årens usla låtar som varit storfavoriter har ju vunnit. Jag tänker då på värdelösa Portugal 2017 och Israel 2018.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

1974 Bayern europamästare

Idag 1974 spelades omspelsmatchen mellan Bayern München och Atlético Madrid i Champions League eller Mästarcupen som den kallades på denna tid. Då blev det omspel ifall finalen slutade oavgjort. Det hade matchen två dagar tidigare slutat. 1-1 efter förlängning. I dagens match var det aldrig något snack. Av de båda finaldebutanterna var Bayern överlägsen. 4-0 slutade matchen och det var Bayerns första seger i en räcka av tre raka Europamästerskap.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

2000 UEFA-cup final i Köpenhamn
 

Dagens final i UEFA-cupen spelades år 2000 på Parken i Köpenhamn. Finallagen var Galatasaray och Arsenal. Många turkar från Malmö hade åkt över för att hålla på sina hjältar från Galatasaray. Matchen slutade 0-0 och nu hade man kommit fram till att avgörandet fick ske på straffar. Här var Galatasaray överlägsna och gjorde mål på de fyra de lade, medan Arsenal bara satte en straff på sina tre försök. Jag kan lova att många av de turkar jag kände från Malmö inte brydde sig om den muslimska regel som förbjuder inmundigandet av alkohol.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

2004 Blatter får fransk utmärkelse?

Hederslegionen (Ordre national de la Légion d'honneur) Hederslegionen (Ordre national de la Légion d'honneur)

Idag 2004 var FIFAs president, schweizaren Sepp Blatter inbjuden till Elyseepalatset i Paris. Här mottog han utmärkelsen Hederslegionen av Frankrikes president Jacques Chirac. Hederslegionen är instiftad den 19 maj 1802 av Napoleon och är Frankrikes förnämsta statsorden. Det är presidenten som utser vem som ska få utmärkelsen, så tydligen hade Chirac ett gott öga till Blatter.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 17:e maj.

Martin OLSSON blir 31 år

Martin Tony Waikwa OLSSON är född 1988 i Gävle, Sverige.
Försvarare/Mittfältare
39 U- och 48 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Högaborgs BK (2005-06),
Blackburn Rovers (2006-13),
Norwich City (2013-17),
Swansea City (2017-).

De har en svensk far och en kenyansk mor.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 17:e maj.

Marcus OLSSON blir 31 år

Marcus Jonas Munuhe OLSSON är född 1988 i Gävle, Sverige.
Mittfältare/anfallare
1 U- och 2 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Högaborgs BK (2005-07),
Halmstads BK (2008-12),
Blackburn Rovers (2012-16),
Derby County (2016-).

Han blev efter säsongen 2014/2015 utsedd till "årets spelare i Blackburn Rovers".

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 17:e maj.

Tom TURESSON blev 62 år

Tomas "Tom" TURESSON född 1942 i Östervåla, Uppland, och dog den 13:e december 2004
Anfallare
22 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Hammarby IF (1961-68),
Club Brügge (1968-70),
Hammarby IF igen (1970-76). 

Lag som tränare:
Hammarby IF (1978).

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv