• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 26:e april 2017.

England med en turnering mer än andra länder.
Chelsea tog jättekliv mot ligaseger.
Byten måste göras smidigare, snarast!
Atletico Madrids ligamatcher är inte intressanta längre.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Joachim, Eden, Daniel.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1902: Newton Heath blir Manchester United,
1903: Athletic Club de Madrid grundas,
2000: Andorra tar sin första och största landskampsseger.

FÖDD IDAG:
Sara, Marlon.

DAGENS TRÖJA

England med en turnering mer än andra länder.


Vid denna tid på året så är det närmast i England som varje dag måste användas för att komma ifatt i serierna. Alla länder med självaktning har ju förutom ligan en cupturnering. Fast de brukar spela dessa matcher mitt i veckan. I England så går FA-cupen på veckosluten. Det finns dessutom ytterligare en cup, ligacupen, som gör att ordinarie ligaspel får stå över. Det är bara i England som man har tre turneringar som topplagen är med i.
 

Chelsea tog jättekliv mot ligaseger.


Igår handlade det bara om en Premier Leaguematch. Chelsea mot Southampton, och i ärlighetens namn var det väl ingen som kunde tro på allvar att Southampton skulle kunna hota Chelsea på sin egen hemmaarena. Fast de kunde de fram till första minutens övertid i första halvlek. Då skulle Costa göra en bicykleta och borde varit avblåst för farligt spel, men innan han hann sparka till hade Cahill nickat in 2-1. Sedan var aldrig Southampton riktigt nära. 4-2 slutade det hela och i det borde vara klart med serieseger.
 

Byten måste göras smidigare, snarast!


Det var en trevlig match med snygga mål, men jag kan inte nog klaga på fotbollens regelverk vid spelarbyten. Med 20 minuter kvar på matcherna så blir det mycket tidsförskjutningar då varje jäkla spelarbyte måste ta en sådan evinnerlig tid. Det är otroligt vilken ritual varje byte har. Det ska masas sig över planen innan det blir byte. Jag tänker lite på ett byte i MFF förrgår också. Då Pawel Cibicki skulle bytas av var han redan utanför planen, men på andra sidan. Istället för att stanna utanför och släppa in Alexander Jeremejeff, så masade sig Pawel in för att gå över hela planen. Dessutom var bytet på övertid, vilket borde vara förbjudet. De sista tio minuterna borde byten vara förbjudna.
 

Atletico Madrids ligamatcher är inte intressanta längre.


I övrigt igår så säkrade Huddersfield en kvalplats till kvalet om en Premier Leagueplats. Det var Wolverhampton som besegrades med 1-0 borta. Bland övriga större lag så var det bara dagens födelsedagsbarn Atletico Madrid som var i farten, men det var en ganska ointressant match. Madridlaget ligger i ett ingenmansland där de kommer att bli trea eller fyra och båda platserna ger tillgång till nästa säsongs Champions League.

GÅRDAGENS SKVALLER

JOACHIM LÖW


Det är spanska tidningen AS som skriver att Zinedine Zidane inte sitter lika säkert efter helgens förlust hemma mot Barcelona.
Enligt uppgifterna kan Zidane ersättas om det blir en titellös säsong. Dessutom verkar ledningen kräva avancemang till Champions League-finalen.
I och med förlusten i El Clasico har Barça gått om i ligan, tack vare inbördes möten. Men Real Madrid har en match mindre spelad.
Enligt uppgifterna är det Tysklands förbundskapten Joachim Löw som toppar gigantens önskelista om man beslutar att sparka Zidane.
Löw har dock kontrakt till 2020. Antonio Conte (Chelsea) och Mauricio Pochettino (Tottenham) pekas ut som två andra alternativ för Real.

EDEN HAZARD


Real Madrid jagar Eden Hazard - som betonar att en förlängning med Chelsea inte är på tapeten just nu.
Den belgiske landslagsstjärnan Eden Hazard, 26, har inte bråttom att förlänga med Chelsea.
– Det finns inga tecken på ett nytt kontrakt i dagsläget. Jag är fokuserad på sista månaden och vi kommer prata senare, säger han till Sky Sports.
– Det är inte i mina tankar nu. Jag har två eller tre år kvar. Jag vill bara avsluta säsongen bra och vi får se efteråt, fortsätter Hazard.
Real Madrid är en av klubbarna som försöker värva Hazard.

DANIEL STURRIDGE


Liverpool kan dumpa skadedrabbade anfallaren Daniel Sturridge i sommar, enligt The Guardian.
Den engelske landslagsanfallaren Daniel Sturridge, 27, kan missa resten av säsongen på grund av en höftskada.
The Guardian skriver att spelaren därmed kan ha gjort sin sista match för Liverpool.
Den ansedda tidningen uppger att Jürgen Klopp troligen kommer låta Sturridge lämnar i sommar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1902 Newton Heath. 1903 Athletic Club de Madrid. 2000 Andorra rekord

1902 Manchester United föds

 
Idag 1902 blev det officiellt att Newton Heath blivit Manchester United. 1878 bilades Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC, senare endast Newton Heath eller rätt och slätt “the Heathens”. 1902 var klubben nära konkurs med en stor skuld på drygt 2500 pund. Dåvarande lagkaptenen Harry Stafford hittade då fyra lokala affärsmän, däribland John Henry Davies (som blev ordförande), som var villiga att investera £500 i utbyte mot ett direkt intresse av att driva klubben. Det gick ut på att byta ut klubbfärgerna gult och grön till rött och vitt. Klubben skulle även få nytt namn. Olika förslag kom som "Manchester Central" och "Manchester Celtic". Man enades till slut om Manchester United FC. Detta beslutades den 24:e april och idag var namnbytet officiellt. Så Grattis United på 115-årsdagen!

1903 Nytt Madridlag

 
Idag 1903 grundade tre baskiska studenter i Madrid en ny fotbollsklubb. Klubben sågs som en gren av baskiska Athletic Bilbao. Därför kallade de sin nya klubb Athletic Club de Madrid. Då Athletic Bilbao grundades av engelska arbetare från Southampton fick de rödvitrandiga tröjor. Då den nya Madridklubben grundades av Bilbao-fans så fick de också ha rödvitrandigt. Efter det spanska inbördeskriget (1936-1939) slogs Athletic samman med laget Aviacion Nacional från Zaragoza och fick namnet Athletic Aviacion de Madrid. 1947 fick klubben sitt nuvarande namn, Club Atlético de Madrid.

2000 Andorras största seger.

 
1996 spelade Andorra sin första landskamp. Fram till idag hade det bara blivit förluster och en 0-0 match. I dagens vänskapsmatch 2000 mot Vitryssland gjorde både Jesús Julián Lucendo och Juli Sánchez mål. Det betydde att Andorra tagit sin första landskampsseger. Det är också deras största seger genom tiderna. På sina, till idag 140 landskamper har de lyckats med ytterligare två 2-0 vinster, över Albanien och  San Marino och en 1-0 seger över Makedonien, men that´s it.

FÖDDA IDAG

38 år Sara THUNEBRO född 1979 i Strängnäs, Södermanland.
Försvarare
50 U- och 132 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
junior-1996 IK Viljan,
1997-98 Gideonsbergs IF,
1999-2009 Djurgårdens IF,
2009-13 FFC Frankfurt,
2013 Tyresö FF,
2013-15 Eskilstuna United DFF

37 år Marlon KING född 1980 i Dulwich, England.
Anfallare
24 landskamper för Jamaika.

Klubbar som spelare:
1998-2000 Barnet,
2000-03 Gillingham,
2003-05 Nottingham Forest,
2005 Leeds United (lån),
2005-08 Watford,
2008-09 Wigan Athletic,
2008-09 Hull City (lån),
2009 Middlesbrough (lån),
2010-11 Coventry City,
2011-13 Birmingham City,
2013 Sheffield United.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv