• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 8:e juni 2017.

Meningslös VM-kvalmatch på Fiji.
Bra genrep av Italien.


NY TRÖJA
Juventus förstatröja 2017/18.

GÅRDAGENS SKVALLER
Dortmund värvar, Pepe till PSG? Henke, 

FOTBOLLSHISTORIA: 
1958: VM i Sverige inleds
1990: Kamerun inleder VM i Italien med en praktsensation.
2006: FIFA hade inget för att lägga sig i ländernas ligor.

FÖDD IDAG:
Maximiliano, Javier.

DAGENS TRÖJA

Meningslös VM-kvalmatch på Fiji.


Tävlingsmatcher är det ont om när inte det spelas någon Allsvenska. Det kan ju handla om något landlags-kval också förstås. Det gjorde det på Churchill Park i Lautoka. Lautoka är Fijis näst största stad och det var Fiji och Nya Kaledonien som spelade VM kval i Australien och Oceanien. Matchen slutade 2-2 och det hade kvittat vilket resultat matchen hade fått. Endast ett lag går vidare ur denna trelagsgrupp. Det lär bli Nya Zeeland som leder och har vunnit gruppen på 14 poäng. De har spelat klart, men Nya Kaledonien och Fiji möts i sista gruppmatchen på söndag.
 

Bra genrep av Italien.


Sedan var det kvalet i Europa. Grupp G innehåller både Spanien och Italien. Ett av laget går till VM och det andra få kvala vidare mot en annan grupp-tvåa. Just nu ser det ut att vara fördel Italien. De vann med 3-0 mot Uruguay. Spanien mötte ett annat lag från Sydamerika: Colombia. Där slutade det 2-2 och då var det Spanien som lyckades kvittera på ett sent mål. Fast troligtvis kommer både Italien och Spanien till VM i Ryssland.

NY TRÖJA

JUVENTUS förstatröja 2017/18


Det har varit känt ett tag hur Juventus nya tröja ser ut, men nu har den kommit officiellt. Adidas nostalgi gör sig hällande även här i en klassisk svart-vit-randig tröja. Det finns en nyhet och det är klubbmärket som blivit ett J bara. Sedan kommer tröjan givetvis även att prydas av Scudettomärket (ser ut so Italiens flagga) och cupmästarmärket. (ser ut som en piltavla).

GÅRDAGES SKVALLER

Borussia Dortmund värvar Maximilian Philipp


Freiburgs ytter Maximilian Philipp har skrivit på för Borussia Dortmund.
Borussia Dortmund meddelar på sin officiella hemsida att Maximilian Philipp, 23, är klar för klubben.
Yttern köps loss från seriekonkurrenten Freiburg och har signerat ett femårskontrakt.
Enligt tysk media landar prislappen på omkring 20 miljoner euro.
Philipp blir Dortmunds fjärde värvning inför nästa säsong.
Sedan tidigare är Ömer Toprak, Dan-Axel Zagadou och Mahmoud Dahoud klara.

Capello: "Pepe flyttar till Paris Saint-Germain"


Pepe lämnar Real Madrid. Nu hävdar Fabio Capello att Paris Saint-Germain blir nästa klubbadress.
I dagarna rapporterade Marca att Paris Saint-Germain vunnit dragkampen om Pepe.
34-åringen bekräftade i går att han lämnar Real Madrid efter tio år i klubben.
Nu berättar italienske tränaren Fabio Capello att mittbacken kommer flytta till PSG.
– Pepe till PSG? Det är klart till 100 procent. De träffades i ett hotell i Cardiff, säger han till Sky Sport Italia.

Henrik Larsson kan ta över pojklandslag


Helsingborgs tidigare manager Henrik Larsson kan bli förbundskapten för ett pojklandslag, skriver Fotbollskanalen.
Roland Nilsson lämnar P17-landslaget för att bli förbundskapten för U21 efter sommarens EM.
Magnus Wikman som varit förbundskapten för P16-landslaget lämnar också sitt uppdrag. Likaså Claes Eriksson som lett P19-landslaget.
Fotbollskanalen skriver att Svenska Fotbollförbundet därför är på jakt efter tre nya förbundskaptener och att man vill ha Henrik Larsson i ett av landslagen.
– Jag har inga kommentarer till några namn. Det jag kan säga är att vi är långt fram i processen och räknar med att ha allt klart i den kommande veckan, säger Claes Eriksson, som ansvarar för arbetet, till Fotbollskanalen.
SvFF har många tränarnamn på bordet.
– Åtta stycken har vi pratat med, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA

Inför EM och VM brukar Fotbollsaffären få in de flesta tröjor från de "stora" lagen. Italien kan göra djupdykningar ibland, men då jag såg mönstret i tröjan tyckte jag det var så fräck att jag köpte den direkt. Det var i mitten av maj 2010.

Puma har tillverkat Italiens landslagströjor sedan 2003. Denna tröja har ett mönster som påminner om en anatomisk människa som visar hur musklerna sitter på överkroppen. Som vanligt är det italienska storlekar på dessa Pumatröjor, vilket innebär att de är något mindre än normala storlekar.

Italien spelade i grupp F i VM i Sydafrika. De hade Paraguay, Slovakien och Nya Zeeland i gruppen. På förhand en ganska enkel grupp med tanke på att Italien var regerande världsmästare. Efter två oavgjorda matcher mot Paraguay (1-1) och Nya Zeeland (0-0) passade Italien också på att förlora till Slovakien med 2-3. Det blev respass redan i gruppspelet där Italien kom sist.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1958 VM i Sverige.
1990 Kamerun överraskar.
2006 FIFA vill minska antal lag

1958 VM startar i Sverige

 
Idag 1958 startade världsmästerskapet i fotboll i Sverige. Det var inte några stora TV-rättigheter som gällde så alla 16 lag spelade sina första matcher idag. Det var åtta matcher runt om i Sverige. Finallagen vann båda sin första match med 3-0. Sverige slog Mexiko på Råsunda fotbollsstadion i Solna och Brasilien besegrade Österrike på Rimnersvallen i Uddevalla. På Malmö Stadion vann Västtyskland över Argentina med 3-1.

1990 Kamerun-seger

 
Idag 1990 startade VM i Italien. Öppningsmatchen på denna tid var alltid matchen med de regerande världsmästarna. I detta fall Argentina. De spelade i Grupp B och deras första motståndare var Kamerun. Matchen gick på Stadio Giuseppe Meazza i Milano. Napolis stora idol Diego Maradona ledde sitt lag, men det gick trögt. Argentina lyckades inte göra något mål. Det gjorde François Omam-Biyik. Då han gav Kamerun ledningen i 67:e minuten visade det sig vara matchens enda mål och VM:s största sensation var ett faktum.

2006 FIFA har ingen framgång i sin rekommendation

 
Idag 2006 höll FIFA sin 56:e kongress, och den var i München. Ett beslut var att de Europeiska ligorna skulle minska antal lag till 18. Detta för att det skulle bli lättare att välja ut kvalifikationsdagar för landslagen. Tyska Bundesliga var redan nere i 18 lag, men övriga storligor hade 20 lag. De som uttalade sig starkast mot detta var England. ”De enda personer som har rätt att tala om för oss hur vi ska driva Premier League är de 20 klubbarnas ordförande”. Så kommenterades förslaget från England. De andra länderna bara struntade i FIFAs förslag.

FÖDDA IDAG

33 år Maximiliano PEREIRA född 1984 i Montevideo, Uruguay.
Försvarare
119 landskamper för Uruguay.

Klubbar som spelare:
2002-07 Defensor Sporting,
2007-15 Benfica,
2015- Porto.

33 år Javier MASCHERANO född 1984 i San Lorenzo, Argentina
Mittfältare
40 U- och 136 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
2003-05 River Plate,
2005-06 Corinthians,
2006-07 West Ham United,
2007 Liverpool (lån)
2008-10 Liverpool,
2010- Barcelona.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln