• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 1:a december 2015. "Serie A final, EM-kval, Bill till Liverpool, Messi och en Italientröja".

EM-kval och Serie A


Det var åter en lam fotbollsdag med lite EM-kval för damer med Kroatien som slog Turkiet med 3-0 och Belgien och Serbien som delade på poängen 1-1. Sedan förekom det två matcher i Serie A. Första matchen var lite av ett toppmöte med sjundeplacerade Sassuolo som mötte trean Fiorentina. 1-1 slutade det. Andra matchen var strået vassare.
 

Napoli - Inter i seriefinal


Det var en tidig seriefinal mellan ettan och tvåan Napoli och Inter. Med en man mer sedan slutet av första halvlek lyckades inte serieettan Inter hålla emot på bortaplan. 2-1 till Napoli som tog över serieledningen, men det var nära på slutet. Av de två stolpträffarna Inter hade kunde en resulterar i ett kvitteringsmål. Sista stolpskottet tippades dit i matchens sista spark av Napolis målvakt Pepe Reina. Han var nog den gladaste av alla de 21 som var kvar på planen vid slutsignalen. 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1959 Shankly tar över. 2009 Messi överlägsen

 

1959 Bill Skankly ny manager i Liverpool

Bill Shankly var skotten som efter spelarkarriär i Carlisle och Preston 1949 startade sin tränargärning i Carlisle. 1951 sökte Liverpool ny tränare och Bill intervjuades som sökande, men fick stå tillbaka för Don Welsh. Shankly tog sig istället an Grimsby Town. Efter det kom han till Workington och Huddersfield Town innan Liverpool åter behövde en ny manager. Denna gång fick Bill Shankley fick chansen att ta över Liverpool. Idag 1959 tillträdde han och posten som manager behöll han tills 1974 då han trädde tillbaka från fotbollen. Bill blev en legend i Liverpool och står numera staty utanför hemmaarenan Anfield.

Bill hade många kända uttalanden om fotboll och det mest kända är nog ” Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.” (”En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så.”)
 

2009 Ballon d'Or till Messi

FIFA Ballon d'Or var från början ett pris som delades ut till Europas bästa fotbollsspelare. 1956 var första gången och Englands Stanley Matthews fick priset. Idag 2009 kom den mest överlägsna vinnaren någonsin att få priset. Av de 480 som var med om att rösta fram vinnaren fick Argentinas Leonel Messi 473 förstaplats-röster. Messi fick även utmärkelsen de kommande fyra åren. Men då reglerna ändrades 1995 så var liberianen George Weah den första icke-europén att få priset. Därefter har brasilianarna Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho och Kaka också vunnit.

FÖDDA IDAG

Salvatore SCHILLACI
51 år
Anfallare
16 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: AMAT Palermo, Palermo, Juventus, Inter och avslutningsvis Júbilo Iwata.
Trots de få landskamperna så ”dansade han en sommar” och blev skytteligavinnare i VM i Italien 1990 med sina sex mål.

Joseph-Désiré JOB
38 år
Mittfältare
52 landskamper för Kamerun.
Klubbar som spelare: Vénissieux, Lyon, Lens, Middlesbrough, Metz (lån), Al-Ittihad (lån), Sedan, Nice, Al-Kharitiyath, Diyarbakırspor och till sist i Lierse.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv