• Boris dagliga blogg

Söndagen den 16:e februari 2020

Gamla TV-deckare slår ut Melodifestivalen.
Är det inte alltid jaktstart i skidskytte???
Semestertrött Premier Leaguefotboll.
Fjärde Röglesegern mot Frölunda i SHL 2019/20.


IDROTTSHISTORIA:
1994: Franska landslaget inleder sin längsta segersvit i historien.

FÖDDA:
Diego, Susanna och Jenny, Cathy, Bebeto, John.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN LÖRDAGEN DEN 15/2 2020

Gamla TV-deckare slår ut Melodifestivalen.


Förutom inhandling och lagning av lördagsmiddag, så blev det TV-sport fram till kvart över åtta då ett nostalgiskt, gammalt avsnitt av ”Morden i Midsomer” innan jag själv avslutade kvällen med ett ännu äldre avsnitt av min favoritdeckare ”Columbo”. Lördagsmiddag är något som bara jag och ygsta dottern äter. Det består av ryggbiff, mandelpotatis i ugnen, broccoli och blomkål och sedan har jag vitlökssmör och dottern bearnaise sås. Morden i Midsomer hette ”Beyond the Grave” och med tanke på alla engelska skådespelare som alla haft en roll i Midsomerserien så hade Prunella Scales det i detta avsnitt. Hon är kanse mer känd som Sibyl Fawlty i ”Pang i bygget”. ”Any Old Port in a Storm” var avsnittet som jag såg från Columbo-serien. Det var avsnittet där Donald Pleasence spelade vinkännare och tillika var mördaren.
 

Är det inte alltid jaktstart i skidskytte???


Fast tidigare på dagen var det fotboll, ishockey och skidskytte. Fast i ärlighetens namn ska sägas att skidskyttet fick ett ganska svalt mottagande av mig då det var herrarnas sprint. Inte så stora utsikter för svenska framgångar. Konceptet var som damernas i förrgår. Två skjutningar och resultatet ligger till grund för jaktstarten på måndag. Vill man vara lite vitsig så kan man ju påstå att alla tävlingar i skidskytte är jaktstart! De norska bröderna Böe slutade fyra och femma så kors i taket och skott i tian så blev det inga medaljer till Norge. Det blev istället guld till Ryssland och Alexander Loginov. Franskt silver och brons. Bäste svensk var Sebastian Samuelsson på elfte plats och drygt en minut efter segraren, men det var inte så illa pinkat.
 

Semestertrött Premier Leaguefotboll.


Premier League hade fyra lag som tvingades tillbaka till verkligheten och jobbet efter två veckors semester. Först ut var Southampton och Burnley. Hemmalaget var bäst, men Burnley vann med 2-1. Det var väl ingen speciellt upplyftande match. Det var inte match nummer två heller som startade halvsju. Det var en lite märklig match då den i särklass botten-bottenlaget Norwich mötte det i särklass top-topenlaget Liverpool. Visst slog Norwich manchester City med 3-2 i höstas, men att de skulle rå på Liverpool var det ingen som trodde. Med tanke på Klopps uttagning av lag så var det lite sensationellt att han ställde upp med förstauppställningen. En match som den igår borde U-23 laget kunnat vinna. Nu blev det givetvis Liverpoolseger, men bara med 1-0 och det satt hårt inne, så efter 90 minuter så var allt som det skulle och nu så börjar många räkna på när Liverpool rent matematiskt kan säkra ligatitel. Det bör gå ganska snabbt då de möter andra bottenlag som West Ham, Watford och Bournemouth i de tre kommande matcherna. Tre säkra trepoängare och lite poängtapp för Manchester City så kan titeln säkras i matchen mot Everton den 16:e mars.
 

Fjärde Röglesegern mot Frölunda i SHL 2019/20.


Sedan hade vi min stormatch igår. TV 4 verkar ha en förkärlek för att visa Rögle och det tackar jag för. Igår var det visserligen en toppmatch i SHL mellan Rögle BK och Frölunda. I SHL möts man många gånger under en säsong och Rögle är Frölundas bogeyteam. Tre gånger tidigare har de mötts och Rögle har vunnit alla möten. Det gjorde de även igår. Jag kollade fram tills det att Rögle hade gjort 3-0 i mitten av sista perioden. Då fixade jag middag istället, när det ändå redan var klart i ishockeyn. Då jag kollade upp slutresultatet blev jag lite överraskad över att det hade blivit 4-3. Fast det spelade ju ingen roll då det var mitt lag som hade vunnit. Det var aldrig riktigt någon fara då 4-3 målet kom med 22 sekunder kvar. Det var en tuff och häftig ishockeymatch som tog Rögle upp på tredje plats i tabellen och som fick hemmapubliken i Ängelholm att hoppas på något stort i det kommande slutspelet.

IDROTTSHISTORIA från den 16:e februari.

1994 Frankrike inleder en förlustfri svit.

Idag 1994 spelade Frankrike en vänskapsmatch mot Italien i Neapel. Italien laddade för VM som Frankrike hade misslyckats att kvala in till. Därför var det lite av en sensation att fransmännen kunde vinna med 1-0. Senast de vann en landskamp i Italien var 1912.
 

Det speciella med segern var inte detta utan att det var första matchen av 30 stycken som Frankrike skulle gå obesegrade ur. Det är franskt rekord. Visserligen åkte de ut i semifinalen i EM 1996 mot Tjeckien, men det var oavgjort efter full tid och förlusten kom på straffar. Den som bröt Frankrikes förlustfria rad var Danmark som i november 1996 vann med 1-0.

IDROTTSPROFIL som föddes den 16:e februari.

Diego GODÍN blir 34 år
FOTBOLL

Diego Roberto GODÍN Leal är född 1986 i Rosario, Uruguay
Försvarare
135 A-landskamper för Uruguay.

Klubbar som spelare:
Cerro (2003-06),
Nacional (2006-07),
Villareal (2007-10),
Atlético Madrid (2010-19),
Inter (2019-).

Godín var som ung en lovande simstjärna. Fram tills han var 12 år gammal lyckades han vinna många nationella tävlingar och är idag innehavare av en del ungdomsrekord i simning (i Uruguay).

IDROTTSPROFIL som föddes den 16:e februari.

Jenny och Susanna KALLUR blir 39 år
FRIIDROTT

Susanna Elisabeth "Sanna" och Jenny Margareta KALLUR  är födda 1981 i Huntington i New York
Det bror på att deras pappa Anders var professionell ishockeyspelare i New York Islanders vid denna tidpunkt. De växte dock upp i Falun i Dalarna. 

 

Båda hade idrottsliga gener och startade med friidrott.

1998 var de med på juniormästerskaps-VM. Båda tävlade i 100 meter häck.

Jenny har som bäst blivit tvåa i U-EM 2001. För Susanna har det gått bättre.

Hon vann EM-guld 2006 och har världsrekordet på 60 meter häck inomhus.

IDROTTSPROFIL som föddes den 16:e februari.

Cathy FREEMAN blir 47 år
FRIIDROTT

Cathrine Astrid Salome FREEMAN  är född 1973 i Mackay i Queensland i Australien.

Hon startade sin idrottsliga bana som simmare. Det gickinte så bra så hon prövade på kortdistanslöpning, men nådde de stora framgångarna sedan hon specialiserat sig på 400 meter.

Hon innehar fortfarande den sjätte bästa tiden någonsin på 400 meter med 48,63 satt utomhus i Atlanta, USA, den 29 juli 1996.

Freeman tände den olympiska elden vid OS på hemmaplan i Sydney år 2000.

Hon blev silvermedaljör på 400 meter vid OS i Atlanta 1996, guldmedaljör vid OS i Sydney 2000 samt världsmästare på 400 meter vid världsmästerskapen i friidrott i Aten 1997 och Sevilla 1999.

Hon avslutade sin idrottskarriär 2003.

IDROTTSPROFIL som föddes den 16:e februari.

BEBETO blir 56 år
FOTBOLL

BEBETO José Roberto Gama de Oliveira är född 1964 i  Salvador, Bahia, Brasilien
Anfallare
75 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Vitória (1981-83),
Flamengo (1983-89),
Vasco da Gama (1989-91),
Deportivo La Coruña (1992-96),
Flamengo igen (1996),
Sevilla (1997),
Vitória igen (1997),
Cruzeiro (1997),
Botafogo (1998-99),
Toros Neza (1999),
Kashima Antlers (2000),
Vitória för tredje gången (2000),
Vasco da Gama igen (2001-02),
Al-Ittihad (2002).  

Lag som tränare:
América (2009-10). 
 
Bebeto var en anfallare som firade stora framgångar under 1990-talet. Han gjorde 39 mål på 75 landskamper för Brasilien och blev världsmästare 1994. Bebeto gjorde då tre mål och bildade tillsammans med Romário ett av VM-turneringens bästa anfallspar. Även i VM 1998 gjorde han tre mål och var en bidragande orsak till att Brasilien tog hem en silvermedalj.
1994 introducerade han "vaggan" som målgest.

IDROTTSPROFIL som föddes den 16:e februari.

John McENROE blir 61 år
TENNIS

John Patrick McENROE är född 1959 U.S. Air Force Hospital i Weisebaden, Hessen, Västtyskland. och växte upp i Queens i New York.
Vänsterhänt.

Här lärde han sig spela tennis ivrigt påhejad av sin far. John skulle bli en av världens bästa tennisspelare.

Den var han som 1981 bröt Björn Borgs segersvit i Wimbledon.

John vann Wimbledon ytterligare två gånger och segrade i US Open fyra gånger.

Han var känd för sitt hetsiga humör och blev ofta bötfälld. Nu är han tenniskommentator.

John var även med i ett avsnitt ur CSI New York 2007, plus även en massa andra TV-serier där han nästan alltid spelat rollen som John McEnroe, Alltså sig själv.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln