• Boris dagliga blogg

Fredagen den 3:e januari 2020

Fynd på Erikshjälpen.
Star Wars: The Rise of Skywalker; helt okey!
Sverige rättvist till semifinal.
Är Liverpool för bra för att få fördel av VAR-beslut?


FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Plymouth Argyle tar sin största seger.

FÖDDA:
Jonny, Lee.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN TORSDAGEN DEN 2:e JANUARI 2020

Fynd på Erikshjälpen.


Då har man så smått börjat vänja sig vid ”det glada 20-talet”. Glatt var det igår då vi, mina döttrar och jag, skulle på bio. Då jag fortfarande är enögd så tyckte yngsta dottern att det var bäst att hon körde. Äldsta dottern och jag passade på att gå till Erikshjälpen där jag skulle köpa ett par billiga svarta skor som kan passa till bl a begravningar. Jag hittade dem och ytterligare en signerad bok av Björn Hellberg. Dessutom blev det en skiva till chauffören då jag vet att hon gillar Muse. Själv köpte jag två CD med Green Day och en samlings-CD med Dan Hylander. Redan innan filmen var det alltså en lyckad dag.
 

Star Wars: The Rise of Skywalker; helt okey!


Vi blev hämtade utanför Erikshjälpen av Ebba och nere på Royal stod Adam som också skulle se ”Star Wars: The Rise of Skywalker” tillsammans med oss. Det var han som köpt biljetterna och jag utförde min första Swish då jag betalade Adam. Filmen då? Jodå, det var en fullgod underhållning en torsdagskväll. Däremot var det väl inget stormästerverk. Men har man som jag följt serien från starten 1977 så var det ett måste att se den nionde och sista filmen i trilogi-trilogin.
 

Sverige rättvist till semifinal.


Då jag kom hem så hade min syster ringt och jag talade med henne samtidigt som vi båda hade koll på det riktiga ishockey-VM. De svenska juniorerna spelade kvartsfinal mot Tjeckien. Visserligen hade Tjeckien inte spelat så bra, men de hade trots allt hemmaplan. Det visade sig inte vara någon diskussion om var segern skulle gå. Likt Liverpool så var även Sverige helt överlägsna. 5-0 slutade det och nu väntar Ryssland i semifinalen. Sverige har inte förlorat i årets VM hittills. Det har Ryssland. De förlorade första gruppspelsmatchen mot Tjeckien. Den andra semin går mellan Kanada och Finland. Det är alltså de fyra favoriterna som är kvar i turneringen.
 

Är Liverpool för bra för att få fördel av VAR-beslut?


På tal om Liverpool så avslutade de omgång 21 i Premier League med att möta Sheffield United. De hade en väldigt bra bortafacit under hösten, men Liverpool kunde de inte rubba. Först ett snabbt Salah-mål och sedan hade världsmästarna koll på matchen. För säkerhets skull passade Mané på att göra 2-0 i andra halvlek. Med resultatet igår så understryker Liverpool att de kommer att bli värdiga mästare i ligan 2019-20. Åter en gång visades det vid bl a en hörna att VAR i England är tvivelaktigt. Liverpool hade en hörna och två Liverpoolspelare kunde båda fått straff. Den ene hade fått ett omvänt livtag av en Unitedförsvarare och en anfallare hade sin tröja som en rejäl strut då den hölls i kraftigt. Vad ska VAR vara till för om den inte utnyttjas i dessa sammanhang. Eller tycker man att Liverpool vinner ändå och behöver inga extra straffar?

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e januari.

2004: Plymouth Argyle öppnar året med 7-0.
 

Hemma på Home Park spelade Plymouth Argyle sin första match för åren idag 2004. De mötte Chesterfield i en seriematch i Division Two. Då matchen var över hade Plymouth tagit sin största seger i klubbens 118-åriga historia. 7-0 slutade det, men ettt rekort i sig var att redan efter 18 minuter av matchen hade Plymouth ledningen med 5-0. Det var speciellt detta rekord som stack ut, för det var faktisk tredje segern laget tog med 7-0. en gång 1932 och en gång 1994 vann de också med samma slutresultat.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e januari.

Jonny EVANS blir 32 år

Jonathan "Jonny" EVANS född 1988 i Belfast, Nordirland
Försvarare
17 U- och 84 A-landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
Manchester United (2004-15),
Royal Antwerp (lån 2006),
Sunderland (lån 2007 och 2008),
West Bromwich (2015-18),
Leicester City (2018-).


Som meriter kan räknas tre Premier Leaguemästerskap med Manchester United och ett League Championship-mästerskap med Sunderland.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e januari.

Lee BOWYER blir 43 år

Lee David BOWYER är född 1977 i Canning Town, London, England.
Mittfältare
19 U- och 1 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Senrab (1987–90),
Charlton Athletic (1990–96),
Leeds United (1996–2003),
West Ham United (2003),
Newcastle United (2003–06),
West Ham United (2006–09),
Birmingham City (2009 lån),
Birmingham City (2009–11),
Ipswich Town (2011–12).

Lag som tränare:
Charlton Athletic (2018-).


Lee var känd som en ganska ettrig och hetsig spelare på planen. En händelse från april 2005 var då han inte bara bråkade med motståndarna utan även råkade i ett regelrätt slagsmål med den egna lagkamraten Kieron Dyer. Newcastle fick för detta två spelare utvisare och även avstängning och böter. 

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv