• Boris dagliga blogg

Fredagen den 25:e oktober 2019

Inte ens UEFA verkar tro på sitt Europa League.
Varför ska starttiden vara så sent som nio?
Tyvärr så är Dynamo Kiev och FC Köpenhamn favoriter  som kommer före MFF.

Pepe räddade Arsenal.
Alla sju engelska lag vann denna omgången.​​​​​​​


FOTBOLLSHISTORIA:
2007: Sparkad tränare leder ändå sitt lag.

FÖDDA:
Shaun, Birgit, John.

DAGENS TRÖJA

Då jag valt att ta en tröja av en segrare i gårdagens Europa League så fanns det inte så många att välja mellan då det är lite andrahandslag som är med. Det hade blivit en MFF-tröja om inte Arsenal vunnit. Deras 3-2 mot Vitória SC gör att jag tar en helt nyinköpt tröja idag.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 24:e OKTOBER 2019

Inte ens UEFA verkar tro på sitt Europa League.


Mitt tänk om att Champions League är för stort och att det är alldeles för många lag med gör att Europa League är en turnering som jag undrar vad den har för värde. Tydligen har även UEFA kommit på detta oh för att höja värdet på turneringen beslutade man för några år sedan att segraren skulle få en plats i kommande Champions League. Detta borde ha sporrat Arsenal som var i final, men det gjorde det inte. Chelsea vann och extraplatsen Champions League fyllde ingen funktion då Chelsea redan fixat biljett till den stora turneringen genom att komma trea i Premier League. Europa League spelar sina grupper på en dag och det betyder att än en gång har UEFA själv klassat ner turneringen. Champions League med hälften av grupper mot Europa League har sitt gruppspel uppdelat på två dagar. Europa League spelade 24 matchen igår. Låt vara att hälften startade klockan fem i sju och andra halvan nio.
 

Varför ska starttiden vara så sent som nio?


Malmö FF var ett av lagen som startade sin match klockan nio. Jag som följde Malmö FF under succésäsongen 1978-79 då laget tog sig till final var på plats på Malmö Stadion vid varje hemmamatch. Inte kan jag påminna mig att dessa matcher startade så sent. Fast å andra sida så stängde dansställena vid den tidpunkt då ungdomen idag ger sig ut på natten för att roa sig. En matchstart klockan nio innebär att matchen är slut kvart i elva och att åskådare är hemma vid halvtolv. Det är en aning tufft för de som ska till jobbet eller skolan dagen därpå.
 

Tyvärr så är Dynamo Kiev och FC Köpenhamn favoriter  som kommer före MFF.


Då Europa League spelade Grupp A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K och L igår så tänker jag inte sammanfatta gruppställningen i mer än Grupp B. Det är där som Malmö FF spelar. I gruppen så finns Dynamo Kiev och FC Köpenhamn som är storfavoriter. De möttes i Ukraina och den matchen slutade 1-1. Det betyder att de båda planenligt leder gruppen utan förluster på fem poäng. Trea är MFF som igår inte hade så stora problem att vinna över Lugano som slutade trea i schweiziska ligan. Efter ett totalt övertag i första halvlek så gick man till halvtidsvila med en ledning på 2-0. Det har ju sagts att det värsta som finns är att leda med 2-0 och i andra lyckades Lugano tidigt få in 2-1. Tydligen är det lättare att leda med 2-1 för det var aldrig riktigt oroligt att det skulle bli någon kvittering. MFF var närmare 3-1, men det slutade 2-1 och nästa match är returen i Schweiz. Seger där och MFF kommer att ligga bland de två bästa i gruppen inför returerna mot Köpenhamn och Kiev.
 

Pepe räddade Arsenal.


Jag hade även ett öga på vårens finalisten Arsenal som hade full pott innan hemamötet mot nollpoängaren Guimaraes. Att det var intressant var för att Vitória SC, som laget egentligen heter, ledde med 2-1 i paus. Med en kvart kvar byttes Lacazette ut mot ivorianen Nicolas Pepe. Fem minuter senare hade han kvitterat och på tre minuters övertid satte han en frispark i krysset. Så har Arsenal fortfarande full pott i sin grupp och Vitória Guimaraes har fortfarande noll poäng.
 

Alla sju engelska lag vann denna omgången.


Då det var engelska lag i både Champions Leaguefinalen och Europa Leaguefinaen så var det intressant att se hur de engelska lagen klarar sig. Det har varit tufft i Champions League, men i tisdags och onsdags blev det segrar för alla fyra engelska lag. I Europa League är det förutom Arsenal även Manchester United och Wolverhampton. Även de vann igår och United leder sin grupp medan Wolves ligger tvåa. Ska det bli helengelskt till våren igen?

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e oktober.

2007 Jol leder Tottenham trots att han fått sparken.

Tottenham gjorde en oerhört märklig sak då de valde att sparka sin manager Martin Jol idag 2007. Att Jol inte presterat det ägaren ville sedan han tillträdde 2004 och fick sparken var inte så konstigt, men något märkligt är det att han fick sparken på eftermiddagen då Tottenham hade hemmamatch på kvällen i UEFA-cupen mot Getafe. Då man inte hade någon ny manager till kvällens match fick Jol ta hand om Spurs en sista gång, trots att han var sparkad. Publiken skanderade: "Stand up for Martin Jol." Men jag vet inte riktigt om de menade det efter matchen. Getafe vann med 2-1.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e oktober.

Shaun WRIGHT-PHILLIPS blir 38 år

Shaun Cameron WRIGHT-PHILLIPS är född 1981 i Greenwich i England
Mittfältare
6 U- och 36 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Nottingham Forest (1991-1998),
Manchester City (1998-2005),
Chelsea (2005-08),
Manchester City igen (2008-11),
Queens Park Rangers (2011-15),
New York Red Bulls (2015-16),
Phoenix Rising FC (2017).

Till viss del blev Shaun känd för att han vid tre års ålder adopterades av Ian Wright som spelade i Arsenal och gjorde 33 landskamper. Detta skulle Shaun slå med tre. 

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e oktober.

Birgit PRINZ blir 42 år

Birgit PRINZ är född 1977 i Frankfurt am Main i Västtyskland
Anfallare
214 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
SV Dörnigheim FC (1986-88),
FC Hochstadt (1988-92),
FSV Frankfurt (1993-98),
1. FFC Frankfurt (1998-2002),
Carolina Courage (2002-03),
1. FFC Frankfurt igen (2003-11). 

Två VM-guld, 2003 och 2007.
Tre EM-guld 2000, 2004 och 2008.
Utsedd till världens bästa damfotbollsspelare 2003, 2004 och 2005.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e oktober.

John SIVEBÆK blir 58 år

John SIVEBÆK är född 1961 i Vejle i Danmark
Försvarare
34 U- och 87 A-landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
Vejle BK (1969-85),
Manchester United (1986-87),
Saint-Étienne (1987-91),
Monaco (1991-92),
Pescara (1992-94),
Vejle BK igen (1994-96),
AGF Aarhus (1996-97).

Han hade en tio år lång landslagskarriär och spelade i Danmarks alla fem matcher när man vann EM 1992.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv