• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 4:e maj 2021

Dagbok
Tidning
Sport

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 4/5:
1949: Torinokatastrofen då hela laget försvinner.
1966: Peter Shilton debuterar.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 4/5:
Cesc, Fernandinho.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN MÅNDAGEN DEN 3/5 2021.

Dagbok (typ):

Skinkstroganoff med akoholfri Grolsch. Skinkstroganoff med akoholfri Grolsch.

Dagen var vädermässigt en total katastrof. Rätt som det regnade så kom det en skur. Nåja, vi hann ta en liten förmiddagspromenad medhundarna. Efter denna så for jag iväg till City Gross på Stora Bernstorp. Det var dags att hämta ut veckans familjekasse och inhandla tillbehör till denna. På hemvägen hade regnet satt in igen. Alltså blev det en koll på väderprognoser innan jag lagade middagen. Det skulle bli lite blandat resten av dagen, och det blev det också. Ömsom regn och ömsom solsken, men fortfarande kalla vindar. Regnet skulle tydligen tillta till idag och bli mer ihängande. På så sätt verkade det som om golfen skulle regna inne. Det började också komma meddelanden från Koko-gänget om hur vi skulle göra. Många verkade vilja träffas även om det regnade och ta en fika på golfklubben, men detta ansluter jag mig inte till. Och skälet är främst att vi bara får sitta fyra personer tillsammans.
 

Det blev middag och jag fixade till den kvarvarande rätten från förra veckan. Det var skinkstroganoff, som jag spädde på med passerade tomater och crèmefraiche smaksatt med cognac och kantareller i stället för vatten som receptet sa. Dessutom bytte jag ur potatisen mot ris. Det blev jobb vid datorn innan äldsta dottern slutade jobbet och kunde komma hem och passa sin hund själv. Jag och hustrun passade också, men vi passade på att se ett avsnitt ur Morden i Midsomer. Det var avsnitt 57 ”Picture of Innocence”. Ett avsnitt som handlade om striden mellan vanlig fotografering och digitalkameror. Tom Barnaby blir misstänkt då mannen till en av Barnabys gamla flammor blir mördad. En något krystad historia, men lätt att förstå och ett av de bättre avsnitten enligt mig.

Tidning (tankar):

Det var några notiser i gårdagens tidning som fick mig att undra över en del saker. Den första fanns på framsidan och handlade om den tionde tonåringen som skjutit ihjäl i Malmö på de senaste tio åren. Hemskt och fruktansvärt, men varför skriver journalisterna i tidningen att den dödade alltid var den snällaste, gladaste och duktigaste eleven i skolan. Jag vill inte påstå att jag vet hur det ligger till med den senast mördade. Kanske stämmer det, men i de flesta fall så ligger det lite andra saker bakom, även om det bara råkade vara fel val av flickvän. Så länge alla de dödade var ”helt vanliga om inte lite bättre” än andra ungdomar så skulle jag vilja påstå att journalisterna skrämmer upp de ungdomar som verkligen är vanliga.

Andra reportaget som hade en liten notis på framsidan var att ”Cricket gör succé bland ungdomar i den nystartade klubben”. Då jag vet att golfen är på tillbakagång bland ungdomar av det skäl att man tycker att en golfrunda på cirka fyra timmar är alldeles för lång tid, så verkar det inte som om Cricket skulle vara ett bättre alternativ. En cricketmatch tar mellan en och fem dagar att spela. Fast då man läser artikeln så är både ordförande, tränare och ungdomar nästan alla med pakistanskt ursprung. Och cricket är en av Pakistans nationalsporter. Så det kanske skulle stått ”succé bland ungdomar med pakistanskt ursprung”! Sedan är det ju kul att en av världens äldsta lagsporter lever upp i Sverige.
Jag lägger även till en ganska passade seriestrip om den syn många har på sitt liv:

Sport:

Egentligen borde jag haft en Intertröja igår. Det italienska laget blev ju mästare i söndags. Detta var lite sensationellt. Inte för att Inter vann för det var 19:e gången de blev mästare och de var också med bland de ”stora” klubbar som skulle spela Super League, utan för att de bröt en trend. Trenden de bröt var Juventus segerrad. Juventus har blivit mästare de nio senaste åren, men nu är Internazionale italienska fotbollsmästare coronasäsongen 2020-21.
 

Den idrott jag kollade upp om jag kunde fulstreama var givetvis SHL-finalen mellan Växjö och Rögle. Efter att Rögle tagit ledningen, men Växjö två gånger kvitterat så slutade det 2-2 efter tre perioder. Det behövdes bar 4 minuter och 36 sekunders övertid innan serievinnarna Växjö hade satt 3-2 och matchen var över. Smålänningarna leder nu med 2-0 i matcher och de kommande två matcherna spelas i Ängelholm. Och två matcher till kommer det att bli. Då jag håller på  Rögle så hoppas jag förstås att det ska bli mer än två matcher till.
 

Ytterligare fotboll spelades i Premier League Det var ju meningen att omgång 34 skulle avslutas, men från den omgången kommer ju Manchester United och Liverpool att saknas då denblev inställd i söndags. Det var i stort sett sista chansen för West Bromwich att gripa  det halmstrå som skulle kunna rädda dem kvar i Premier League Men den chansen tog de inte. Det blev ”bara” oavgjort, 1-1 mot Wolverhampton. Fyra omgångar kvar och elva poäng bak. Det blir att följa Sheffield United och Fulham ner i League Championship till hösten. Burnley skulle matematiskt kunna ramla ur, men vid seger över West Ham så hade de säkrat Premier Leagueplatsen till nästa säsong. För Wes Ham gällde  seger om de ville fortsätta ha chans på  en Champions Leageplats.

IDAG: TISDAGEN DEN 4/5 2021.

TEMADAGAR:
Fothälsodagen
Star wars-dagen

Fothälsodagen infaller första helgfria tisdagen i maj. I år är det sextonde året som förbundet Sveriges Fotterapeuter utlyser en nationell fothälsodag i början av maj och uppmuntrar på så vis svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter.
 

Star Wars-dagen, eller Luke Skywalker-dagen, firas den 4 maj varje år och är en inofficiell Star Wars-högtid som firas av fans över hela världen. Datumet är valt genom en ordvits på den kända Star Wars-frasen ”May the force be with you”, som blivit till frasen: ”May the Fourth (4th) be with you”, där ”May the Fourth” då refererar till den 4 maj.

NAMNSDAGAR:
Monika och Mona

Namnsdagar för den 4:e maj i kronologisk ordning.
Före 1704 – Florianus
1704–1900 – Monika
1901–1985 – Monika
1986–1992 – Monika, Majne och Mona
1993–2000 – Monika och Mona
Från 2001 – Monika och Mona

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 4:E MAJ.

1949 Torino-kraschen.

Idag 1949 var den italienska fotbollsklubben A C Torino på väg hem från Portugal där de spelat en vänskapsmatch mot Benfica. Dåligt väder med regn och dimma gjorde att flygplanet laget åkte i kom något fel vid inflygningen till Turins flygplats. Planet kraschade mot ett berg i närheten som kallades Superga. Alla 31 ombordvarande dog. Den ende från laget som fortfarande var vid liv var Sauro Toma som på grund av skada inte var med i Portugal. Torino ledde Serie A med fyra omgångar kvar och tvingades spela de sista matcherna med ungdomslaget. Av sympati ställde även motståndarna upp med sina ungdomslag och Torino vann alla fyra matcherna och blev italienska mästare.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 4:E MAJ.

1966 Peter Shilton debuterar.

Idag 1966 fick den 16-årige Peter Shilton hoppa in i målet för Leicester istället för Gordon Banks. Det gick bra för unge Peter som höll nollan och bidrog till att Leicester vann matchen med 3-0 över Everton. Peter Shilton spelade sedan för Stoke City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle, Wimbledon, Bolton, Coventry, West Ham, och Leyton Orient innan han som 47-åring drog sig tillbaka. Han hade då spelat 1005 matcher i Engelska ligan vilket fortfarande är rekord. Han gjorde dessutom ett mål under tiden han spelade i Leicester.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 4:E MAJ.

FERNANDINHO blir 36 år

Francesc "CESC" FÀBREGAS Soler är född 1987 i Arenys de Mar, Spanien.
Mittfältare
39 U- och 110 A-landskamper för Spanien (2002-16) och 3 landskamper för Katalonien (2004-).

Klubbar som spelare:
Mataró (1995-97),
Barcelona (1997-2003),
Arsenal (2003-11),
FC Barcelona igen (2011-14),
Chelsea (2014-19),
Monaco (2019-).

Han har två EM-guld 2008 och 2012 och ett VM-guld 2010.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 4:E MAJ.

FERNANDINHO blir 36 år

FERNANDINHO Fernando Luiz Rosa är född 1985 i Londrina, Paraná, Brasilien.
Mittfältare
53 A-landskamper för Brasilien (2011-).

Klubbar som spelare:
Atlético Paranaense (2002-05),
Sjachtar Donetsk (2005-13),
Manchester City (2013-).

Förutom portugisiska talar han även ryska, italienska, spanska och engelska. Dessutom är han en djupt troende kristen och säger att: "Jesus är min största inspirationskälla!"

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv