• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 28:e mars 2017.

MIF Redhawks till semifinal.
Rögle på väg tillbaka.
​​​​​​​Vad är det som gör att fotbollsspelare är känsligare, klenare, svagare och så mycket ynkligare än alla andra idrottsmän och kvinnor???


GÅRDAGENS SKVALLER:
Piotr, Kurt, Neymar.

FOTBOLLSHISTORIA: 
2010: Lilly har spelar landskamper i fyra decennier.

FÖDD IDAG:
Roland.

DAGENS TRÖJA

MIF Redhawks till semifinal.


Jobbar man i Malmö, eller rättare sagt i Oxie, så är det självklart att alla går och pratar om Malmö Redhawks framgångar i slutspelet i ishockey. Många kollegor skulle till Malmö Arena och de gick inte därifrån besvikna. Ishockey bjuder ju inte på fler mål än fotboll så 2-1 räckte för att MIF skulle ta sig till semifinal. De slog ut seriesegrarna Växjö med 4-2 i matcher. Och jag tror inte att Växjö kommer att kalla sig svenska mästare efter säsongen som vissa andra malmölag kallade sig då fotbollen hade samma slutspel som ishockeyn alltid haft.
 

Rögle på väg tillbaka.


En annan ishockeymatch som ligger mig varmare om hjärtat var den där det andra Skånelaget förtvivlat försöker kämpa sig kval i ishockeyns högsta serie SHL. De spelade tredje matchen mot BIK Karlskoga och med två bortdömda mål slutade det 1-1 och förlängning tog vid. Som alla förstår så är det Rögle jag håller på och jag klagar inte på att målen blev bortdömda. Tvärtom. Det är strålande att ishockeyn kan använda sig av den teknik som fotbollen inte klarar av. Videogranskning vid tveksamma mål. Så småningom lyckades Rögle rättvist forcera in 2-1 och de behöver bara en seger till för att få stanna kvar i SHL och spela derbymatcher mot Malmö nästa säsong.
 

Vad är det som gör att fotbollsspelare är känsligare, klenare, svagare och så mycket ynkligare än alla andra idrottsmän och kvinnor???


En situation som hände i Röglematchen var då Rögles lagkapten Christopher Liljewall fick ett felskär och vred till ena knäet. Därefter vred han sig i smärtor. Vid ett naturligt stopp i matchen kom Rögles sjukvårdare in, hjälpte Liljewall upp och sedan fick han stötta då han gled ut från isen och haltade ut i omklädningsrummet. Genast tänkte jag på om samma skada hade inträffat i en fotbollsmatch. Då hade matchen varit stilla i fem till tio minuter. Benet hade ”spjälkats” med en massa uppblåsbara saker. Samtidigt hade spelaren troligen fått syrgas och sedan hade han så försiktigt som möjligt burits ut på bår från planen. Vad är det som gör att fotbollsspelare är känsligare, klenare, svagare och så mycket ynkligare än alla andra idrottsmän och kvinnor???

GÅRDAGENS SKVALLER

PIOTR ZIELINSKI


Napolis mittfältare Piotr Zielinski bryr sig inte om intresset från Premier League.
Den polske landslagsmannen Piotr Zielinski, 22, har imponerat i Napoli.
Han har bland annat kopplats ihop med Chelsea och Liverpool.
Men mittfältaren har i dagsläget inga planer på en flytt till Premier League.
– Premier League? Nu tänker jag absolut enbart på Napoli, där har jag det bra med många mästare som Hamsik, Reina, Callejon och Albiol. Nästan hela laget skulle säga att jag försöker göra allt för Napoli, de är ett fantastiskt lag med fantastiska fans och det är en vacker stad, så jag vill inte flytta, säger Zielinski till Tuttosport.

KURT ZOUMA


Chelseas mittback Kurt Zouma är osäker på framtiden och kan tänka sig att sticka iväg på lån.
Kurt Zouma, 22, har inte fått mycket speltid sedan han återhämtat sig från sin knäskada.
Inför nästa säsong kan det därför bli en utlåning från Chelsea för att hitta formen inför kommande VM.
– Ett lån innan VM? Varför inte. Vi får se efter säsongen, men jag fokuserar på Chelsea. Jag tror på mig själv och jag vet att jag kommer spela, säger Zouma enligt Daily Mirror.
– Jag har inte pratat om min framtid med Antonio Conte. Mitt mål är att slå mig in i Chelsea. När jag kom till klubben för 2,5 år sedan hade jag önskan att fortsätta här. Jag är väldigt glad.

NEYMAR


Enligt spansk media kan Manchester United aktivera Neymars utköpsklausul i sommar.
Manchester United har tidigare försökt köpa loss den brasilianske världsstjärnan.
Nu skriver spanska tidningen Sport att Neymar, 25, återigen är på engelsmännens radar.
Enligt uppgifterna planerar United att erbjuda 200 miljoner euro, motsvarande 1,9 miljarder kronor, för Neymar, vilket är hans utköpsklausul i Barcelona.
Dessutom är United redo att erbjuda Neymar en årslön på 25 miljoner euro, motsvarande 237 miljoner kronor.
I dagarna medgav Neymar att han vid någon tidpunkt gärna spelar i Premier League.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Detta blev tröja nummer 605. Belgien är högt rankat i världen och då jag bara har en Belgientröja tidigare tyckte jag att det var bra att ha två. Därför bad jag Micke i Fotbollsaffären att ta hem en åt mig. Han tyckte jag kunde beställa den själv, då jag har inloggninguppgifter och allt till Adidas. Den 27:e juni 2016 kollade vi när Italien slog ut Spanien och Island vann över Englnd. Då kunde jag hämta med mig denna tröja.

Belgien har låtit Adidas ta hand om tillverkningen och det är bra. Då vet man att det är en tröja som passar och som är skön att ha på sig. Adidas har alltid normala storlekar och ett enkelt materia. Att sedan tröjan är delad i svart och rött framtill är snyggt. De neongula ränderna förhöjer tröjan.

Det blev segrar över Irland och Sverige i denna tröja, men förlust till Italien. Andra plats i gruppen tog Belgien till åttondelsfinal där Ungern blev ett lätt byte, 4-0. Belgarna trodde säker att de skulle gå långt då de fick Wales i kvarten, men här blev det stopp. Förlust med 1-3.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2010 Lilly 352

2010 Lilly i landskamp 352


Idag 2010 spelade USAs damlandslag match mot Mexiko. Det slutade 3-0 till de amerikanska damerna. Det var inte så unikt. Det som var speciellt med denna match var att USAs mittfältare Kristine Lilly byttes in i andra halvlek. I och med detta hade Kristine spelat landslagsfotboll i fyra decennier. Hon gjorde sin första landskamp som 16-åring 1987 och sin sista den 27:e november 2010. Då hade hon hunnit med 352 landskamper vilket är ett rekord som ingen annan fotbollsspelare kommit upp i.

Kristine Lilly, 352 landskamper under fyra decennier
Kristine Lilly, 352 landskamper under fyra decennier

FÖDD IDAG

67 år Roland ANDERSSON född 1950 i Malmö
Försvarare
19 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1968-74 Malmö FF,
1975-76 Djurgårdens IF,
1977-83 Malmö FF igen.  

Lag som tränare:
1983-85 Malmö FF (ungdomslag),
1985-87 Al-Ittihad (Saudiarabien),
1988-90 Lunds BK,
1991-92 Malmö FF (assisterande tränare),
1993 Al-Ittihad igen,
1994 Malmö FF (assisterande tränare) igen,
1995-97 Qatar SC,
1997-98 Young Boys,
1998-99 Malmö FF,
2002-03 Al-Shaab (Förenade Arabemiraten),
2004-09 Sveriges landslag (assisterande tränare),
2010 Nigerias landslag (assisterande tränare)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv