• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 21:a april 2021

Golfen får vänta.
Elsparkcyklar, elände för blinda.
Super League? Dags att leta upp ett nytt favoritlag!
Toppfotboll är bara PENGAR!
Har Mourinho någon framtid som tränare?
Watford med ena foten i Premier League och det verkar inte bli många fötter i Super League.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 21/4:
1986: Alvin Martin gör ett unikt hat trick.
2013: Suarez bite 2

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 21/4:
Isco, Tobias, Thomas.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN TISDAGEN DEN 20/4 2021.

Golfen får vänta.


Golfpremiären igår frös inne även om det kanske inte riktigt är den rätta beskrivningen då vädret var strålande och jag kunde sitta på altanen redan från klockan halvnio. Det handlade ju, som jag nämnde igår, om hustruns vaccination och med Astrazenecas vaccin så medföljer nästan utan undantag en veckas sjukdomssymptom. Värst är det givetvis dagen efter. Så igår var det hög feber, yrsel och illamående. Med tre hundar som kräver sitt så passade det sig inte att ge sig ut på golfbanan i fyra-fem timmar. Men att läsa tidningen fick mig att reflektera över en del.
 

Elsparkcyklar, elände för blinda.


En artikel handlade om Mackan Andersson. Hans handikapp var att han är blind. Tidigare har han träffat andra kompisar med samma handikapp inne i Malmö, men detta har blivit nästan omöjligt då andra medmänniskor, eller motmänniskor? har saboterat detta. Det handlar givetvis om dessa Voi, Circ och Lime-sparkcyklar som många användare bara slänger eller ställer mitt på trottoarerna. Varför kan man inte ha en lag på att ha särskilda parkeringar för dessa cyklar. När man tar en cykel betalar man en deposition på 500 kronor och då cykeln sätts tillbaka i stället så sätts automatiskt depositionen tillbaka på kontot.
 

Super League? Dags att leta upp ett nytt favoritlag!


Sedan fanns det otaliga artiklar på sportsidorna om den sjuka värld som många idrotter lever i. Det är endast pengar som gäller och idrotten i sig är en bisyssla. Det gamla Rekordmagasinet som hade en massa berättelser om idrottare som slagit igenom, eller en bokserie som Åshöjden är något som inte har ett dugg att göra med den fotbollsvärld som de vill skapa som kan skita ut hur mycket pengar som helst. Den stora klubbfotbollen ska alltså bli en superliga som kallas just det: The Super League. Lag från England, Italien och Spanien planeras ingå. Inga franska, tyska eller portugisiska lag var tydligen tillfrågade. De tolv klubbar som redan är klara (om Super League blir av) är Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Juventus, Inter, Milan, Real Madrid, Atletico Madrid och Barcelona. Tur att jag håller på Watford, för jag lär inte behöva leta upp någon ny klubb att hålla på med tanke på Super League.
 

Toppfotboll är bara PENGAR!


Om Superligan blir av så kommer inte FIFA eller UEFA att ha något att säga till om annat än att de kan bannlysa spelare från Superligaklubbarna att delta i EM eller VM. Så då får väl dessa lag ha egna EM och VM. Det märkliga i sammanhanget är att alla supportrar från de klubbar som omtalas är emot superligatankarna och säger att de har svårt att se sig som supportrar till lag som spelar i slutna ligor. Samtidigt med dessa planer så har UEFA redan planerat en ändring av Champions League som ska bli ett seriespel där 36 lag ska ingå. Det ska spelas fem hemma- och fem bortamatcher där varje lag bara möter tio av de övriga 35 lag som ingår i tabellen. De åtta bästa går till slutspel och lag 9-24 ska kvala om ytterligare åtta platser till slutspelet. Det låter inte riktigt rättvist i mina öron, men det ska generera mer pengar till de bästa klubbarna. Så där har vi det ingen. PENGAR, PENGAR och PENGAR.
 

Har Mourinho någon framtid som tränare?


Sedan kunde jag läsa den sportnyhet från Premier League som bara var att vänta. Den fjärde Premier Leaguemanagern som blev sparkad var Tottenhams Jose Mourinho. Enligt expertkommentator Bojan Djordjic så var det antagligen inte en sekund för tidigt. Mourinho gjorde mycket bra insatser för de lag han ledde i början av sin karriär, men på senare år har tiden sprungit ifrån honom. Frågan är vem som ska våga anställa honom efter detta. Efter att ha fått sparken som tränare för femte gången så skulle han nog inte ens platsa som manager för Österlens FF.
 

Watford med ena foten i Premier League och det verkar inte bli många fötter i Super League.


Kvällen igår bjöd även på två matcher från England. För mig var den första klockan sju viktigaste. Det var redan klara uppflyttade Norwich som tog sig an tvåan Watford. Med tanke på att de två matcher jag kollade på enbart bjöd på ett mål så kom detta givetvis då vi tog kvällsrundan med hundarna. Men det gjorde inte så mycket. Det var ju huvudsaken att det var rätt lag som gjorde mål. Alltså Watford. Segern med 1-0 betyder att Watford endast behöver ett poäng till på de tre kvarvarande matcherna för att ta sig upp i Premier League igen. Premier Leaguematchen mellan Chelsea och Brighton var en kvart försenad. Detta beroende på alla protester som Chelseas fans framförde utanför Stamford Bridge. Protester mot den nya Superligan. Innan matchen var över så hade Chelsea bestämt att hoppa av ligan tillsammans med ett par andra av de tolv lagen. Så det blir nog lika mycket Super League som det blev mål i Premier Leaguematchen. Alltså INGA!

IDAG: ONSDAGEN DEN 21/4 2021.

TEMADAGAR:
Internationella sekreterardagen
Terrakottakrukans dag
Världsdagen för kreativitet och innovation

 

Internationella sekreterardagen infaller onsdagen i den sista fulla veckan i april. Dagen finns till för att hylla all administrativ personal och dess viktiga arbete för ekonomi och samhälle. Dagen var från början en del i en kampanj i mitten av 1900-talet som syftade till att fler skulle söka sig till yrket i USA.

Terrakottakrukans dag är alltid den 21 april. Terrakotta som material kom till under antiken då den till mestadels används för vackra ornament som bland annat statyer och dekoration. Idag använder vi terrakottakrukor för att exempelvis plantera härliga örter och grönskande blommor utomhus på balkongen eller inomhus i valfritt rum som köket.

Världsdagen för kreativitet och innovation är alltid den 21 april, och det är en FN-dag. Vid ett möte 2017 togs beslut om att införa denna dag.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 21:A APRIL.

1986 Alvin Martins unika hat trick

Idag 1986 spelade West Ham hemma mot Newcastle i ligan. Då matchen var över hade West Ham vunnit med 8-1. Alvin Martin gjorde hat trick. Allt detta är kanske inte helt ovanligt, men ett speciellt rekord slogs:

Det var inte slutresultatet 8-1 utan Matrins hat trick. Han gjorde det mot tre olika målvakter. Vid första målet stod ordinarie målvakt Martin Thomas, men han var inte helt kurant före matchen utan byttes ut i halvtid och mittfältaren Chris Hedworth fick ställa sig i mål. På honom gjorde Martin sitt andra mål. Nyckelbenet gick sönder då en kvart återstod och Hedworth tvingades lämna över målvaktströjan till forwarden Peter Beardsley. Ett brutet nyckelben gjorde att Hedworth fick spela mittfältare igen. Martins tredje mål gjorde han i 84:e minuten på Beardsley.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 21:A APRIL.

2013 Suarez tar andra tuggan.
 

Liverpool spelade hemmamatch i Premier League idag 2013 på Anfield. matchen slutade 2-2 och den verklige huvudpersonen i matchen var urugayanen Luis Suarez. i 97:e minuten kvitterade han till 2-2 och blev lite av en hjälte, men han blev också stor syndabock och avstängde efter att han tagit en tugga på Chelseas Branislav Ivanovićs arm. Det var andra gången han bet en motståndare och han skulle göra det en gång till i VM 2014.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 21:A APRIL.

ISCO blir 29 år

Francisco Román Alarcón Suárez; ISCO är född 1992 i Benalmádena, Spanien.
Offensiv mittfältare
67 U- och 38 A-landskamper för Spanien (2008-).

Klubbar som spelare:
PDM Benalmádena (1997–99),
Atlético Benamiel (1999–2006),
Valencia (2006–11),
Málaga (2011–13),
Real Madrid (2013–).

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 21:A APRIL.

Tobias LINDEROTH blir 42 år

Tobias Jan Håkan LINDEROTH är född 1979 i Marseille, Frankrike.
Mittfältare
22 U- och 76 A-landskamper för Sverige (1994-2008).

Klubbar som spelare:
Mjällby AIF (1985-92),
IFK Hässleholm (1992-95),
Feyenoord (1995-96),
IF Elfsborg (1996-98),
Stabæk IF (1998-2001),
Everton (2001-04),
FC Köpenhamn (2004-07),
Galatasaray (2007-10).  

Lag som tränare:
IF Elfsborg U19 (2011-17),
IF Elfsborg (2017 assisterande),
Skövde AIK (2020-).

Han är son till Anders Linderoth och föddes då hans far spelade i Olympique Marseille.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 21:A APRIL.

Thomas HELMER blir 56 år

Thomas HELMER är född 1965 i Herford, Västtyskland.
Försvarare
68 A-landskamper för Tyskland (1990-98).

Klubbar som spelare:
SC Bad Salzuflen (1975-84),
Arminia Bielefeld (1984-86),
Borussia Dortmund (1986-92),
Bayern München (1992-99),
Sunderland (1999-2000),
Hertha Berlin (1999 lån).

Europamästare med Tyskland 1996.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv