• Boris dagliga blogg

Fredagen den 7:e juli 2017.

Alexis Sanchez = Världens sämste fotbollsspelare.
Var och när gick det så vansinnigt snett med löner inom fotbollen???
Svenska lag lätt vidare i Europa League-kvalet.
U-19 EM: Tyskland kom tillbaka och England imponerar.


NYA TRÖJOR
Villareals alla tröjor, Nice första- och andratröja, Hull Citys och Portsouths förstatröjor, Watford och West Bromwich andratröjor 2017/18.

GÅRDAGENS TRANSFERS och SKVALLER
Iker Casillas, Giuseppe Rossi, Jonathan de Guzman, Frenando Torres.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1957: Pelé gör debut i Brasiliens landslag 16 år och 9 månader gammal.
1990: Hemmalaget Italien vinner bronsmatchen i VM över England.

FÖDDA:
Jürgen, Jakub, Alberto.

DAGENS TRÖJA

Alexis Sanchez = Världens sämste fotbollsspelare.


"Alexis Sanchez kräver 4,4 miljoner i veckan.
Arsenal gör allt för att förlänga med Alexis Sanchez. Nu uppges han vilja ha en veckolön på 4,4 miljoner kronor. Manchester City är hoppfulla om en värvning av Alexis Sanchez i sommar. De ska vara redo att betala 50 miljoner pund för stjärnan. Arsene Wenger vägrar dock sälja chilenaren till en direkt rival i Premier League. Nu skriver Daily Mirror att Alexis kan tänka sig att förlänga med Arsenal, men kräver 400 000 pund i veckan, motsvarande 4,4 miljoner kronor. Londonklubben har hittills erbjudit Alexis en veckolön på 275 000 pund. Bayern München har också visat intresse för anfallaren, men är inte redo att tillmötesgå prislappen Arsenal satt upp."
 

Var och när gick det så vansinnigt snett med löner inom fotbollen???


Detta är en information man får om man tittar på en sida som dagligen uppdaterar alla fotbollstransfers och skvaler som förekommer vid dessa tider då spelare är beredda att flytta på sig och se över sina kontrakt. Jag ställer mig ingen fråga utan konstaterar helt enkelt. VAR GICK DET SNETT? Om det är så att Sanchez kräver 4.4 miljoner i veckan så har han i mina ögon rasat från en ganska bra fotbollsspelare till världens sämsta fotbollsspelare. Likt probemen med huliganer runt våra fotbollsarenor måste vi även se till att få bukt med den sjuka miljö som de toppstjärnor i fotboll lever i. Ingen kan säga annat än att; En fotbollsspelare på denna nivå har världens mest överbetalda jobb.
 

Svenska lag lätt vidare i Europa League-kvalet.


Gårdagens spelade fotboll inskränkte sig till Europa League kval mellan en massa okända lag i Europa. Två lite mer kända lag som var i elden igår var AIK och IFK Norrköping. AIK hade bara 0-0 från bortamötet förra veckan på Färöarna. Igår visade Solnalaget Klaksvik var skåpet ska stå. Klara 5-0 ör att AIK i nästa kvalomgång ställs mot FK Željezničar, som är en fotbollsklubb från Sarajevo i Bosninen och Hercegovina. IFK Norrköping hade med 5-0 hemma mot Kosovolaget KF Prishtina redan tagit sig vidare. De understrykte sin överlägsehet med att ven vinna nere i Pristina. 1-0 blev det och Norrköping tar sig an FK Trakai från Litauen i nästa kvalmatch. I den omgången gör även Östersund entre i kvalet. De har tuskiska Galatasaray att tampas med.
 

U-19 EM: Tyskland kom tillbaka och England imponerar.


Sedan gick U-19 EM vidare med andraomgången i B-gruppen. Här möttes vinnarna från första omgången och i andra matchen förlorarna från första omgången. Av frlorarna var Tyskland de klart bästa. De vann med 3-0 över Bulgarien som i och med detta är gruppens Sverige. Alltså sist på noll poäng och i praktiken redan ute ur EM. England var bäst bland vinnarna. Här var det en mycket snålare seger. Det blev bara ett mål och det gjorde Nottinghams Ben Brereton i 84:e minuten. Det betyder att Nederländerna och Tyskland ligger delad tvåa i gruppen med en seger var.

NYA TRÖJOR

VILLAREAL CFs alla tröjor 2017/18

Det är andra året i rad som Joma får göra Villareals tröjor. Hemmatröjan är lätt. Den är alltid enhetligt gul, fast Joma har fått lite svart under kragen och längst ut på ärmarna. Sedan brukar laget ha minst en extratröja som sticker ut. Till kommande säsong är det andratröjan som lyser upp. Det kan man däremot inte säga om tredjetröjan.

OGC NICEs första- och andratröja 2017/18

Franska division ettlaget Nice kör för andra året i rad med Macron som tröjtillverkare. Det är inte så svårt att hitta på tröjor till Nice. De påminner mycket om Milan. Röd och svartrandig hemmatröja och alltid en vit bortatröja. Alltså förutsägbart och utan överraskingar. Lite kul är det ändå att även bortatröjan till kommande säsong är randig på samma sätt som förstatröjan. Fast den är randig i två vita snarlika nyanser.

HULL CITYs förstatröja 2017/18

Nedflyttade Hull City visar upp sin nya hemmatröja. Det har varit mycket snack om laget som supportrarna protesterat mot. Laget skulle 2014 bara kallas Tigers. Så blev det inte, men Hull City ströks från klubbmärket som sedan dess bara har en tiger. Ränderna skulle bort, men utan dem blir det inga tigrar. Fast de svarta ränderna är lite smalare kommande säsong. Sedan gillar jag de snedställda vränderna på ärmarna. Tufft!

PORTSMOUTHs förstatröja 2017/18

Sports Direct är ett brittiskt sportföretag som även äger Sondico. Dessa har gjort Portsmouths tröjor sedan 2013. Även detta företag har valt att göra enkla, raka tröjor. Dock har årets hemmatröja fått en extra snits med det stora klubbmärket som finns ingraverat i olika blå nyanser i tyger. Snyggt och coolt.

WATFORDs andratröja 2017/18

Adidas har fått en häftig andratröja till Watford. Den känns gladare och naturligare än den vita dress de hade förra säsongen. Jag gillar inte tröjan bara för att det ät Watford, utan för den svarta och vita randen tvärs över. Det enda lilla jag har att anmärka på är att Adidas redan gjorde denna tröja förra säsongen åt Middlesbrough, fast i vit rand.

WEST BROMWICH ALBIONs andratröja 2017/18

Adidas har gjort en lite märklig andratröja år West Bromwich. Själva tröjan är helt OK, med Adidas tre streck i mörkblått på sidag och samma färg på kragen. Röda ärmar och vit tröja. Faktiskt riktigt snyggt. Men varför en vit bortatröja så hemmatröjan också är vit. Visserligen randig med mörkblått, men ändå. Det känns som om det så småningom även krävs en tredjetröja i en helt avvikande färg.

GÅRDAGENS TRANSFERS och SKVALLER

Iker Casillas förlänger med Porto
 

Den spanske målvakten Iker Casillas stannar Porto. Han har skrivit på för ytterligare en säsong.
Det har ryktats om Liverpool, Milan, Napoli och Sevilla.
Men det blir ingen flytt för målvaktsveteranen Iker Casillas. 36-åringen meddelar på Twitter att han förlängt sitt kontrakt med Porto.
"Väldigt glad över att fortsätta en säsong till i Porto. Ser framemot utmaningarna som uppstår", skriver Casillas.

Giuseppe Rossi lämnar Celta Vigo
 

Den italienske anfallaren Giuseppe Rossi lämnar La Liga-klubben Celta Vigo.
Celta Vigo meddelar på sin officiella hemsida att Giuseppe Rossi, 30, inte blir kvar i klubben.
Anfallaren lånades in från Fiorentina den gångna säsongen, men sitter på ett kontrakt som nu löpt ut.
Det innebär att La Liga-klubben kunnat knyta till sig Rossi som bosman, men tackar alltså nej.
Nu står 30-åringen utan klubb då Fiorentina inte verkar förlänga med honom.

Jonathan de Guzman till Eintracht Frankfurt
 

Napoli har sålt mittfältaren Jonathan de Guzman till Eintracht Frankfurt.
Eintracht Frankfurt meddelar på sin officiella hemsida att Jonathan de Guzman är klar för klubben.
Den 29-årige mittfältaren köps loss från Napoli och har signerat ett treårskontrakt.
Den gångna säsongen var holländaren utlånad till Chievo.

Fernando Torres förlänger med Atletico Madrid


Atletico Madrid har skrivit nytt kontrakt med anfallaren Fernando Torres.
Atletico Madrid meddelar på sin officiella hemsida att Fernando Torres, 33, förlängt sitt kontrakt.
Den spanske anfallaren har skrivit på för en säsong till.
Torres gjorde åtta mål och sex assist på 31 matcher i La Liga den gångna säsongen.

FOTBOLLSHISTORIA från 7:e juli
1957 Pelés debut.
1990 bronsmatch.

1957 Edson Arantes do Nascimento i landslaget.

 

Då han var 15 år gammal gjorde han entré i Santos, laget som han var trogen nästan hela sin karriär. Det dröjde inte länge förrän han var landslagsaktuell. Idag 1957 fick Pelé chansen då Brasilien mötte Argentina. Pelé var 16 år och åtta månader och 15 dagar gammal. Tyvärr så förlorade han sin premiär med 2-1. Men Brasilien fick ett mål. Vem gjorde det? Jo, Pelé givetvis!

1990 match om tredje plats i Italien-VM
 

På Stadio San Nicola i Bari spelades idag 1990 bronsmatchen mellan hemmalaget Italien och England. Det dröjde ända till 71:a minuten innan Roberto Baggio kunde ge sitt lag ledningen. Engelsmännen hade inte gett upp och tio minuter senare lyckades David Platt kvittera. Lagen förberedde sin på förlängning då Italien fick straff fyra minuter före slutat. Denna satte VM:s skyttekung Salvatore Schillaci. En märklig spelare som var i stort sett okänd före VM, och fortsatte vara det efter VM. En mer känd spelare fick se sig besegrad i sin sista match. Det var Englands målvakt Peter Shilton, som denna dag gjorde sin 125:e och sista landskamp.

FÖDDA IDAG

73 år Jürgen GRABOWSKI född 1944 i Wiesbaden, Västtyskland
Mittfältare
44 landskamper för Västtyskland

Klubb som spelare:
1952-60 SV 1919 Biebrich,
1960-65 FV Biebrich 02

1965-80 Eintracht Frankfurt (441 matcher).
Han spelade sin sista landskamp 1974. Det var VM-finalen mot Nederländerna. Den vanns med 2-1 och Jürgen blev världsmästare.

34 år Jakub WAWRZYNIAK född 1983 i Kutno, Polen.
Försvarare
49 landskamper för Polen.

Klubbar som spelare:
junior Sparta Złotów,
2001 MSP Szamotuły,
2002 Sparta Oborniki,
2002-03 Sparta Brodnica,
2003 Błękitni Stargard Szczeciński,
2003-05 Świt Nowy Dwór Mazowiecki,
2005-07 Widzew Łódź,
2007-13 Legia Warszawa,
2009 Panathinaikos (lån),
2014 Amkar Perm,
2015- Lechia Gdańsk.

33 år Alberto AQUILANI född 1984 i Rom, Italien.
Mittfältare
69 U-och 38 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
1999-2009 AS Roma,
2003-04 Triestina (lån),
2009-12 Liverpool,
2010-11 Juventus (lån),
2011-12 AC Milan (lån),
2012-15 Fiorentina,
2015-16 Sporting Lissabon,
2016- Pescara,
2017- Sassuolo (lån)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln