• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 23:e december 2015.

FA Trophy, Recreativo de Huelva äldsta spanska klubb, Real Madrid historiens bästa lag, födda och en Spanientröja.

Bara fotboll i icke-kristna länder och England.


Någon fotboll spelas de inte förrän just efter jul, åtminstone ingen fotboll som är av europeiskt intresse. Visserligen kan icke-kristna länder köra sina omgångar som om inget händer då de inte firar jul. England firar ju inte riktigt jul heller och den turnering som pågick igår var den cup där inga av de första fyra ligornas lag får vara med. Den heter FA Trophy.
 

FA Trophy.


Fast det är ju inte helt okända lag som spelar här. Igår gick Braintree, Macclesfield, Grimsby och Southport vidare till 16-delsfinal. Det skulle spelats ett par matcher till, men regnet satte stopp för detta.
 

Ny tröja och Anfield som pussel blev mina egna julklappar som kom idag.
 

För min egen del så kom en beställning från Unisport på en ny fotbollströja. Det var Swanseas andra tröja för denna säsong. Finns att beskåda på länken om du klickar HÄR! Det blev tröja nummer 595 i min samling. Egentligen beställde jag ett pussel, då jag alltid brukar lägga ett sådant varje jul. Årets julpussel är ett 3D-pussel som ska bli Liverpools hemmaarena Anfield. Jag återkommer med bilder då det är lagt. 
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1889 Huelva bildas. 2000 Real Madrid 1900-talets bästa klubb

 

1889 Recreativo de Huelva äldst i Spanien.

Recreativo de Huelva klubbmärke Recreativo de Huelva klubbmärke

Dr. Alexander Mackay och några brittiska arbetare vid Rio Tinto-gruvan i den spanska staden Huelva satt på lillejulafton 1889 och spekulerade i att det borde finnas fotbollsklubbar även i detta land. Då kvällen var slut hade de bildat SPANIENS FÖRSTA FOTBOLLSKLUBB, Huelva Recreation Club. Som så många andra klubbar så har namnet finslipats lite genom åren. Nu heter klubben Recreativo de Huelva, men smeknamnet finns fortfarande kvar; "El Decano". De vann den andalusiska ligan 12 år i rad mellan 1903 och 1914. Efter att spanska ligan kom igång har laget ofta hållit till i andra divisionen. Senast de var i Premiera division var säsongerna 2006 till 2009.
 

2000 Real bäst

Real Madrid mottar bevis på att de är historiens bästa fotbollsklubb. Real Madrid mottar bevis på att de är historiens bästa fotbollsklubb.

FIFA höll idag 2000 en gala som skulle kora de bästa inom fotboll under 1900-talet. Detta blev ju faktiskt de bästa i historien då fotboll är en så ung sport att den bara funnits i drygt ett sekel. Vad det gällde klubb så var Real Madrid överlägset. De fick nästan hälften av alla röster. Det var jämnare mellan de följande fem lagen som fick under 10 % av rösterna. De följande var i tur och ordning: Manchester United (9.69%), Bayern München (9.18%), Barcelona (5.61%) och Santos och Ajax fick 5.10% var. När det gäller världens bästa fotbollsspelare var FIFA riktigt fega och valde att della både herr- och damkategorin mellan Pelé och Diego Maradona och damerna Michelle Akers och Sun Wen.
 

FÖDDA IDAG

Kenny MILLER
36 år
Anfallare
69 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Hibernian, Threave Rovers (lån), Glasgow Rangers, Wolverhampton, Celtic, Derby County, Glasgow Rangers igen, Bursaspor, Cardiff City, Vancouver Whitecaps och för tillfället tillbaka för tredje gången i Glasgow Rangers.

Jefferey SCHLUP
23 år
Försvarare/Mittfältare/Anfallare
11 landskamper för Ghana.
Klubbar som spelare: Leicester City var utlånad 2011 till Brentford.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv