• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 28:e november 2017.

Associazione Calcio Beneventos födelse.
Benevento Calcios fantastiska första säsong i Serie B.
Benevenos nya rekord i Serie A gör den till historiens sämsta Serie A lag (men de är statistiskt sett bättre än Everton!)


FOTBOLLSHISTORIA:
1964: Världens snabbaste, registrerade, hat trick.
1999: Chilavert är ende målvakt att ha gjort ett hat trick i en förstaliga.
2016: Brasilianska fotbollslaget Chapecoense utplånas i en flygplansolycka.


FÖDDA IDAG:
Nelson, Alessandro.

DAGENS TRÖJA
BOLTON WANDERERS förstatröja 1999/2001

Jag hämtar min tröja ifrån den engelska reservlagsserien (och min garderob). Här fanns det en del lag att välja på, men Bolton tog största segern, 5-2 över Crewe så då blir det en Boltontröja idag.

Associazione Calcio Beneventos födelse.


1929 bildades i regionen Campania i Italien en fotbollsklubb som fick namnet Associazione Calcio Benevento. Som hörs på namnet som kommer klubben från staden Benevento. Efter starten dröje det fram till säsongen 1934–35 innan klubben hade tagit sig upp i de proffessionella divisionerna. Ligan hette Prima Divisione och motsvarade division tre i Italien. Så småningom döptes den om till Serie C och här höll sig AC Benevento kvar till 2005. Då hette man F.C. Sporting Benevento S.r.l. Det var sista året klubben hade detta namn för man gick då i konkurs. Snabbt bildades ett nytt lag i ruinerna av det gamla. Det nya laget fick namnet Benevento Calcio S.p.A. samma namn som det har idag.
 

Benevento Calcios fantastiska första säsong i Serie B.


Laget höll sig i toppen av Serie C, men det dröjde tills säsongen 2015/16 innan man vann serien och tog sit upp i Serie B. 2016/17 slutade Benevento Calcio femma i Serie B. Detta innebar att de hade fixat en kvalplats till att för första gången komma upp i den högsta italienska fotbollsligan Serie A. Första kvalmatchen mot Spezia vanns med 2-1. I nästa kvalmatch stod Perugia för motståndet och efte två matcher hade Benevento tagit sig till den sista och direkt avgörande kvalmatchen. Det var ett dubbelmöte mot Capri där det på dessa två matcher endast föll ett enda mål. George Puscas hette den rumänske målskytten som tog sitt Benevento till Serie A för första gången i klubbens historia.
 

Benevenos nya rekord i Serie A gör den till historiens sämsta Serie A lag (men de är statistiskt sett bättre än Everton!)


Inför Serie A så köptes ett antal nya spelare in. En av dem var svensken Samuel Armenteros. Han är just nu med och slår italiensk fotbollshistoria. Fast det kune vara ett trevligare rekord. Under de första 13 seriematcherna har Benevento förlorat samtliga matcher. Det är den mest usla start ett serie A lag nådonsin gjort. Att jag nämnt allt detta är för att laget hade chans att utöka sitt rekord igår då de var i Bergamo och mötte Atalanta. Det blev nytt rekord. Atalanta vann med 1-0. Nu ska man tänka på att Benevento bara förlorade med 0-1 borta mot Atalanta medan Atalanta lyckades åka till Liverpool och vinna med hela 5-1. Så trots att Benevento är historiens sämsta Serie A lag så måste de ju vara bättre än Everton!

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 28:e november.

1964 snabbaste hat trick.


Scottish Highland League hade en ligaomgång idag. Ross County mötte Nairn County. Det blev en ganska enkel seger för Ross County som vann med 8-1. Det var inget målrekord, men det slogs ett rekord som står sig än idag som ett världsrekord. Tommy Ross finns med i Guinness rekordbok som den fotbollsspelare som gjort det snabbaste hat trick någonsin. 90 sekunder tog det för Ross att göra tre mål på raken idag 1964.

1999 hat trick av oväntad spelare.

 
Vélez Sársfield spelade hemma mot Ferro Carril Oeste i den argentinska förstaligan idag 1999. Vélez stod efter matchen som segrare med enkla 6-1. Det blev ett ganska oväntat hat trick i matchen. I Vélez spelade Paraguays landslagsmålvakt José Luis Chilavert. Han hade den egenheten att han både i klubblag och i landslag oftast var förste straffläggare såväl som frisparksläggare då det var en frispark i närheten av straffområdet. I dagens match tilldelades Vélez Sársfield tre straffsparkar. Chilavert lade alla och gjorde mål på alla. Detta innebar att en målvakt hade gjort ett hat trick i en ligamatch i högsta ligan. Detta är Chilavert ensam om i världen.

2016 LaMia Flight 2933 kraschar i Colombia och Chapecoenses fotbollsspelare omkommer.

 
Det brasilianska fotbollslaget Chapecoense var idag 2016 på väg från Santa Cruz i Bolivia till Medellín i Colombia för att spela final i den sydamerikanska turneringen Copa Sudamericana när passagerarplanet de färdades i kraschade i nordvästra Colombia.
Tre av fotbollsspelarna överlevde kraschen. Försvararen Alan Ruschel, en 27-åring som var i Chapecoense på lån från den brasilianska storklubben Internacional, mittbacken Neto och målvakten Jakson Follmann, medan den fjärde, lagets förstemålvakt Danilo avled på sjukhus till följd av sina skador.a

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 28:e november.

34 år Nelson VALDEZ född 1983 i Caaguazú, Paraguay
Anfallare
4 U- och 77 A-landskamper för Paraguay.
Klubbar som spelare:
1995-98 Primero de Mayo,
1998-2001 Tembetary,
2001-06 Werder Bremen,
2006-10 Borussia Dortmund,
2010-11 Hércules,
2011-13 Rubin Kazan,
2012-13 Valencia (lån),
2013-14 Al Jazira,
2014 Olympiakos (lån),
2014-15 Eintracht Frankfurt,
2015-16 Seattle Sounders,
2017- Cerro Porteño.

62 år Alessandro ALTOBELLI född 1955 i Sonnino, Italien
Anfallare
61 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
1973-74 Latina,
1974-77 Brescia,
1977-88 Inter,
1988-89 Juventus,
1989-90 Brescia.
Han blev världsmästare 1982 där han gjorde ett mål i finalen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln