• Boris dagliga blogg

Lördagen den 8:e augusti 2020

Inledning av årets weekendsemester i Kalmar och Juventus och Real Madrid utslagna.

FOTBOLLSHISTORIA:
1992: Leeds och Cantona vinner Charity Sheild.
2006: Taylor-Fletcher gör mål 500 000.
2009: Inters enda titelförlust 2009/10.

FÖDDA:
Joël, Magnus, Danny.

DAGENS TRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR OM FREDAGEN DEN 7/8 2020.

Inledning av årets weekendsemester i Kalmar och Juventus och Real Madrid utslagna.


Förra året var vi på en del semesterresor. En av dem var ett veckoslut i Växjö därför att yngsta dottern Ebba jobbade och bodde där. Det var den veckan som var sommarens varmaste 2019. I år så har det av förklarliga skäl inte kunnat företas några semesterresor. Men då Ebba i år har jobbat och bor i Kalmar så skulle årets semester, ett veckoslut tillbringas i Smålands tredje stad.
 

Då familjen packade passade jag på att tillverka veckans matkasses middag. Det var en paj med kycklingfärs. Den skötte sig själv under de sista 40 minuterna i ugnen och då hann jag få ihop mina kassar med kläder, datorer och tillbehör till kommande veckas matkasse. Under tiden dök även vår vän Micke Falk upp. Han hade med sig den nya Arsenaltröjan för 2020-21. Att han var i Malmö berodde på att han skulle klippa sig och bli fin inför sin höftledsoperation på måndag. Jag var inskriven på en liknande operation för två år sedan, men den behövdes inte då jag självläkte. Det har inte Micke gjort, så nu ä det bara att önska honom lycka till så att han kan ge mig en match i golfen nästa säsong.
 

Vid elvatiden hade vi fyllt bilen med golfutrustning, packning, bensin och olja. Det var betydligt mer trafik än brukligt på E22an. Trots detta så gick det ändå att ta sig till Kalmar på under tre timmar. Då vi kom fram till Ebbas lägenhet så dök hon upp samtidigt. Hon hade just slutat jobbet. Men hon fick jobba lite till med att bära upp bagage från bilen till lägenheten. Så tänkte jag de, men istället bar hon upp sin hund. Esme är en av världens snällaste hundar men hon har diverse problem och ett är att inte kunna åka hiss. Alltså fick vi kånka upp bagaget medan hon bar sin hund.
 

Efter en paus i hennes lägenhet passade vi på att ta en promenad. Den gick till Kalmar Hotell strax intill. Där skulle hustrun och äldsta dottern bo. Då receptionen var obemannad så skulle vi komma in med hjälp av den kod som Ebba hade fått skickad till sin mobil. För att vara säker på att vi skulle ha koden med så hade hon skickat den till alla våra mobiler. Så det var bara för en av oss att kolla sina SMS så fanns koden där. Gissa hur många som hade tänkt på att ta med mobilen på promenaden till Hotellet. Rätt: Ingen. Då vi diskuterade vem som skulle knallatillbaka till lägenheten och hämta sin mobil, kom ett par ut från hotellet och Frida och jag kunde slinka in. Där låg ett nyckelkorttill 109. Uppdraget var löst och vi kunde vandra till lägenheten igen.
 

Egentligen skulle vi tagit ytterligare en promenad, men det var en bit över mattiden för Rhiann och Esme, så därför blev det lägenheten. Även vi skulle ha mat och pajen som jag lagade var till större delen uppäten så frågan var vilken restaurang i Kalmar vi skulle utnyttja. Det blev indiska Tandoori House. Våra rätter beställdes per telefon och sedan åkte Frida och jag ner till Storgatan där restaurangen fanns. Det blev vegetariskt, räkor och lammfilé. Gissa vem som var den grymme lammätaren. Det finns bara tre i gruppen som äter detta och det är jag och de två hundarna. Fast Indiskt kan vara kryddat så jag fick själv vräka i mig Lamm Tikka Masala.
 

Proppmätta tvingades vi vila en stund, och med tanke på förra årets semesterweekend i Växjö så vet  i tusan om det inte är sommarens varmaste dagar även nu, fast då i Kalmar. Vid niotiden kvicknade vi till så pass att hotellgästerna ansåg att det var dags för dem att dra sig tillbaka. Vi körde bil dit och stödhandlade på ICA på vägen. Bl a så köpte jag rutat knäckebröd så att hundarna skulle kunna få sin kvällsfika. Bilen ställdes på hotellets parkering och Ebba och jag tog första kvällsrundan genom att vandra hem till lägenheten.
 

För min del så tog Champions League över intresset. Man kan säga att det var returerna av två sensationer i våras då Manchester City lyckades vinna i Madrid med 2-1 och Lyon lyckades vinna hemma över Juventus med 1-0. Hemma i Turin var det Juventus som segrade, med bara med 2-1. Den idiotiska regeln med att bortamål räknas dubbelt vi oavgjort sammanlagt gjorde att Lyon är vidare och Juventus utslaget. Manchester City vann båda mötena över Real Madrid med 2-1 och gick rättvist vidare. Det blir gårdagens segrare som möts i ena kvartsfinalen nästa lördag i Portugal. Kvartsfinalerna spelas ju i endast en match på neutral plan. Europa League gör upp i Tyskland och Champions League i Portugal.

FOTBOLLSHISTORIA från den 8:e augusti.

1992 Cantona sänker Liverpool
 

Charity Shield som är matchen mellan ligamästare och cupmästare spelades på Wembley idag 1992. Det var året innan ligan kallads Premier League som Leeds United tagig ligan, men sin nye "kelgris" Eric Cantona i spetsen. Cupmästarna hette Liverpool då de vann finalen med 2-0 över Sunderland. Dagens inledning på säsongen i England blev en rafflande Charity Shieldmatch som slutade med sju mål. Stor matchhjälte var inte helt överraskande Eric Cantona som gjorde tre av Leeds fyra mål.

FOTBOLLSHISTORIA från den 8:e augusti.

2006 Gary Taylor-Fletcher slår rekord

I första omgången säsongen 2006-07 var det klart att det skulle sättas ett fotbollsrekord i den Engelska fotbollsligehistorien. Rekordet kom idag i League One mellan Huddersfield Town och Rotherham United. Gary Taylor-Fletcher gjorde 3-0 till Huddersfield och detta var mål nummer 500 000 i den engelska ligahistorien. Det hade tagit 107 fulla säsonger och 170 000 matcher innan det idag hade gjorts exakt en halv miljon mål.

FOTBOLLSHISTORIA från den 8:e augusti.

2009 Lazio slog Inter
 

Supercoppa Italiana är en match som spelas varje år i Italien mellan ligavinnarna och cupmästarna från föregående säsong. Inter hade vunnit Serie A och Lazio cupen. Efter en mållös första halvlek kom Lazio bäst igång i andra. Matuzalém och Tommaso Rocchi gav Lazio ledningen och Inter orkade bara med att reducera genom Samuel Eto'o. Supercoppa Italiana mästare blev Lazio. Det unika med denna match var att det var den enda stora titel denna säsong som Inter förlorade. När 2009-10 säsongen var slut stod Inter som Serie A vinnare, Coppa Italia vinnare och UEFA Champions League mästare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 8:e augusti.

Joël MATIP blir 29 år

Job Joël André MATIP är född 1991 född i Bochum, Tyskland
Försvarare/Mittfältare
27 A-landskamper för Kamerun (2010-15).

Klubbar som spelare
Weitmar 45 (1995-97),
VfL Bochum (1997-2000),
Schalke 04 (2000-16),
Liverpool (2016-).

TITLAR:
Med Schalke 04:
DFB-Pokal = Tyska cupmästare: 2010–11
Med Liverpool:
UEFA Champions Leaguemästare: 2018–19
Premier League 2019-20.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 8:e augusti.

Magnus WOLFF EIKREM blir 30 år

Magnus WOLFF EIKREM är född 1990 i Molde kommun, Norge
Mittfältare.
18 U- och 17 A-landskamper för Norge (2007-).

Klubbar som spelare
Molde (2002-06),
Manchester United (2006-11),
Molde igen (2011-13),
Heerenveen (2013-14),
Cardiff City (2014),
Malmö FF (2015-17),
Seattle Sounders FC(2018),
Molde (2018–).

TITLAR:
Med Molde
Norsk ligamästare: 2011, 2012
Med Malmö FF
Svensk ligamästare: 2016, 2017.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 8:e augusti.

Danny GABBIDON blir 41 år

Daniel Leon "Danny" GABBIDON är född 1979 i Cwmbran, Wales
Försvarare.
17 U- och 49 A-landskamper för Wales (1999-2014).

Klubbar som spelare
West Bromwich Albion (1996-2000),
Cardiff City (2000 lån),
Cardiff City (2000-05),
West Ham United (2005-11),
Queens Park Rangers (2011-12),
Crystal Palace (2012-14),
Cardiff City igen (2014-15),
Panteg (2015).

Lag som tränare:
Cardiff City (2014 assisterande och spelande)

DAGENS ORD.

HA EN  BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv