• Boris dagliga blogg

Måndagen den 3:e januari 2022

DAGENS RUBRIKER.

Pizzans dag en dag senare.  Till Jönköping.  Brentford klarar sig nog kvar.  Chelsea mot Liverpool och båda förlorade.  The Matrix Reloaded.

NAMNSDAG: Alfred och Alfrida
TEMADAG: Internationella JRR Tolkien-dagen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 3/1:
2004: Plymouth Argyle tar sin största seger.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 3/1:
Jonny EVANS, Lee
BOWYER.

FAKTA OCH TANKAR OM SÖNDAGEN DEN 2/1 2022.

Pizzans dag en dag senare.
 

Igår var mer i förrgår än i förrgår. Vad jag tänker på är årets första dags temadag; Pizzans dag. Nyårsdagen så kom det gäster och vi kunde inte pressa in någon pizza. Antingen så hade det varit för tidigt på dagen eller för sent. Alltså firade vi Pizzans dag igår. Det betydde två saker. Dels att julskinkan tog slut, men även att jag tvingades till ICA Maxi för att hitta de andra ingredienserna till en pizza. Vegetariska delen hade i vanlig ordning kronärtskockshjärtan och skinkdelen fick champinjoner, ananas, oliver och bearnaisesås. Sedan gällde det bara att pricka rätt så att det blev tre delar med olika skinkpizzor.

Till Jönköping.
 

Middagen serverades tidigt då nästan hälften av familjen skulle återvända upp till Jönköping och jobbet som startar igen idag för yngsta dottern på sjukhuset med alla uträkningar och tester så att maskinerna som ska rädda liv fungerar som de ska. Då vädret är oerhört mörkt även på dagen och himlen var regntung så ville Jönköpingsborna komma iväg innan det riktiga mörkret föll. Efter att ha varit hemma i Malmö knappt två veckor så gällde det att allt kom med upp. Klockan två var packningsprocessen klar och Volvon rullade ut på E6:an med dotter, belgare och cockern Esme.

Brentford klarar sig nog kvar.
 

Givetvis var det dags för fotboll även igår. Innan jag slog över till Premier League så hann jag se Getafe ta ledningen med 1-0 över Real Madrid i spanska ligan. Det visade sig senare även bli matchens enda mål. Trots förlusten så leder Real med åtta poäng före tvåan Sevilla. Men åter till England. Nykomlingen Brentford är en frisk fläkt och den enda av de tre nykomlingarna denna säsong som ser ut att kunna stanna kvar. De släppte visserligen in 0-1 på hemmaplan mot Aston Villa, men strax före paus kvitterade de och i slutet av matchen kom segermålet till 2-1. Det innebar att nykomlingen passerade Aston Villa. De båda ligger tolva och tretton i tabellen.

Chelsea mot Liverpool och båda förlorade.
 

Sedan var det omgångens stormatch. Tvåan Chelsea tog emot trean Liverpool. Det blev match trots att vissa var hemma i covid isolering. Bland annat Liverpoolsmanager Jürgen Klopp och målvakten Alison. I Chelsea hade storstjärnan Lukaku kommit i onåd hos manager Tuchel. Alltså var belgaren bortplockad från truppen. Allt detta hindrade inte matchens glöd. Det var en strålande match där Chelsea hade spelet och Liverpool gjorde målen. Deras två afrikanska spelare Mané och Salah gjorde varsitt mål. De kommer inte att göra så många mer mål de närmaste matcherna för nu ska de till Kamerun och spela i de Afrikanskamästerskapen som likt EM är ett år för sent. Tyvärr för Liverpool så fick Chelsea utdelning före paus och gjorde både 1-2 och 2-2. Andra halvlek följde samma tempo och strålande fotboll tills bytena kom. Detta tar ju så lång tid att byta ut och in spelare i fotboll att spelet blir förryckt. Då dessutom vissa spelare simulerade skador blev det ytterligare stopp i matchen och sista kvarten var inget vidare. Fast det fanns en som gladdes över slutet och det var Pep Guardiola. Det enda resultatet som skulle kunna hindra Manchester City att ta mästerskapet var om något av gårdagens lagg vunnit och kunnat ta upp jakten. Nu slutade det 2-2 och både Chelsea och Liverpool förlorade två poäng.

The Matrix Reloaded.
 

Då vi missade nyårsaftonens På Spåret passade vi på att se det igår. Jag hade läst om resmålen så deras tiopoängare till mig på Duoappen var en aning fusk, men totalt blev det 58 poäng. Men om jag löst resmålen ärligt så kunde det bli hälften av 30. Så 43 poäng hade kanske varit mer normalt. Då alla gick och lade sig vid tio var det dags för tvåan i min egen Årets filmmaraton. Fast den är ju bara på tre filmer. Det var Matrix 2 eller The Matrix Reloaded. Tvåan beskrivs: ”Neo (Keanu Reeves) och rebelledarna har 72 timmar på sig att hindra 250 000 maskiner att hitta och förstöra Zion. Samtidigt måste Neo hitta ett sätt att rädda Trinity (Carrie-Anne Moss) från ett mörkt öde som han ser i sina drömmar.” Slutet blir: To be continued. Det är alltså så att trean som också kom ut 2003 fortsätter historien och vad som hänt med Neo. Så det kommer att bli trean The Matrix Revolutions senare i veckan för min del.

IDAG: MÅNDAGEN DEN 3/1 2022.

NAMNSDAGAR:

Alfred och Alfrida
 

Namnsdagar historiskt i kronologisk ordning den 3:e januari.
 
Före 1901 – Enok (utgått)
1901–1985 – Alfred
1986–1992 – Alfred, Alfrida och Annefrid (utgått)
1993–2000 – Alfred och Alfrida
Från 2001 – Alfred och Alfrida

 
TEMADAG:

Internationella JRR Tolkien-dagen
 

Varje år den 3:e januari firas den Internationella J.R.R. Tolkien Dagen som instiftades av The Tolkien Society för att fira författarens födelsedag. John Ronald Reuel Tolkien är författaren bakom dundersuccé-triologin Sagan om Ringen. Han har även skrivit fantasyromanen Bilbo som är en fristående roman men som utspelar sig strax före Sagan om Ringen-triologin så man kan säga att de ändå hör ihop.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 3:E JANUARI.

2004: Plymouth Argyle öppnar året med 7-0.
 

Hemma på Home Park spelade Plymouth Argyle sin första match för åren idag 2004. De mötte Chesterfield i en seriematch i Division Two. Då matchen var över hade Plymouth tagit sin största seger i klubbens 118-åriga historia. 7-0 slutade det, men ettt rekort i sig var att redan efter 18 minuter av matchen hade Plymouth ledningen med 5-0. Det var speciellt detta rekord som stack ut, för det var faktisk tredje segern laget tog med 7-0. en gång 1932 och en gång 1994 vann de också med samma slutresultat.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 3:E JANUARI.

Jonny EVANS blir 34 år.
 

Jonathan "Jonny" EVANS född 1988 i Belfast, Nordirland
Försvarare
17 U- och 93 A-landskamper för Nordirland (2004-).

Klubbar som spelare:
Manchester United (2004-15),
Royal Antwerp (lån 2006),
Sunderland (lån 2007 och 2008),
West Bromwich (2015-18),
Leicester City (2018-).

Som meriter kan räknas tre Premier Leaguemästerskap med Manchester United och ett League Championship-mästerskap med Sunderland.

Lee BOWYER blir 45 år.
 

Lee David BOWYER är född 1977 i Canning Town, London, England.
Mittfältare
19 U- och 1 A-landskamper för England (1994-2002).

Klubbar som spelare:
Senrab (1987–90),
Charlton Athletic (1990–96),
Leeds United (1996–2003),
West Ham United (2003),
Newcastle United (2003–06),
West Ham United (2006–09),
Birmingham City (2009 lån),
Birmingham City (2009–11),
Ipswich Town (2011–12).

Lag som tränare:
Charlton Athletic (2018-21),
Birmingham City (2021-).

Lee var känd som en ganska ettrig och hetsig spelare på planen. En händelse från april 2005 var då han inte bara bråkade med motståndarna utan även råkade i ett regelrätt slagsmål med den egna lagkamraten Kieron Dyer. Newcastle fick för detta två spelare utvisare och även avstängning och böter. 

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA FÖRSTA VECKA 2022!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln