• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 31:a januari 2017.

Inga riktiga transfers än.
Everton i topp i reservlagsserien.


FOTBOLLSHISTORIA: 
2011: Upprörande spelarbyten i sista minuten.
2013: Beckham väljer PSG då han återkommer till Europa.

FÖDDA IDAG: Gary.
LIVERPOOLARE: Joe.

DAGENS TRÖJA
EVERTONs andratröja 2013/14.

Inga riktiga transfers än.


Vi får se vad dagen ger i fotbollsövergångar. Transferfönstret stänger och det var inte många år sedan det såldes och köptes storspelare hej vilt. Än så länge har det mest handlat om marginella spelare, om ens det, som bytt klubbadress. Det finns ju många klubbar som behöver stärka upp ordentligt om de ska få ett slagkraftigt lag av reserver som kan hoppa in och spela som ordinarie spelare. Jag tänker framförallt på Liverpool, men just nu spelar inte ens de ordinarie spelarna som om de vore det.
 

Everton i topp i reservlagsserien.


Så mycket för spelades det inte heller igår Enda intresset för min del handlade om Premier Leagues reservserie. Premier League 2 som den kallas. Här finns det två serier och i den högsta besegrade Everton Manchester United med 3-1 på bortaplan. Det betyder att Liverpool-laget Everton leder reservlagsserien. Det gör de sex poäng före Manchester City med Liverpool på tredje plats. Man har spelat 15 av 22 omgångar.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja var år 2014:s första och den 551:a i min samling. Jag fick den onsdagen den 8:e januari. Det var åter min kollega Göran Bylund på Kungshögsskolan som fixade tröjan. Han hade tagit en tur till Liverpool för att se FC och fira nyår, och då frågar han alltid om det är något jag vill ha. Liverpool FC har jag alltid skaffat från Fotbollsaffären, men Everton är knepiga att få tag på om man inte beställer från hemsidan eller som nu, är i Liverpool.

Nike gjorde Evertons utrustning för andra året. Hemmatröjorna är snarlika år från år, men denna andratröja i de svenska färgerna gillade jag, så därför slog jag till då jag fick förfrågan av Göran. Chang stod för sponsringen för tionde året i rad. En ny detalj i utrustningen är ett nytt klubbmärke för denna säsong. Mottot på latin är borttaget och årtal och Everton är satt in i klubbmärkesskölden.

Roberto Martinez har tagit över som manager från David Moyes som gick till Manchester United och tog någon spelare med sig. Trots detta så klarar sig Everton bättre än Moyes nya klubb.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2011 sista minuten byte, 2013 Beckham

2011 Upprörande transfers


Just innan transferfönstret stängde gjordes två avgörande spelarbyten idag 2011 som upprörde många fans som skaffat tröjor med deras namn på ryggen. Liverpool-supportrarna slängde sina Torres-tröjor då spanske Fernando gick till Chelsea, och jag vet åtminstone en Newcastle-fan som brände sin Carroll tröja då han såldes till Liverpool. Dessutom införskaffade Liverpool även Ajax-uruguayan Luis Suarez idag.

Fernando Torres
Fernando Torres

2013 Överraskande Beckhamval


Idag 2013 gjorde David Beckham det som skulle bli hans sista klubbyte. Efter Los Angeles Galaxy återvände han till Europa. Tillbaka till Manchester United trodde en del, kanske till London då han tränat med Arsenal en stund, men det blev storsatsande Paris Saint Germain som blev den klubb Beckham tillbringade sin sista säsong i.

FÖDDA IDAG

37 år Gary DOHERTY född 1980 i Carndonagh, Irland
Försvarare till Anfallare
34 landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1997-2000 Luton Town,
2000-04 Tottenham Hotspur,
2004-10 Norwich City,
2010-12 Charlton Athletic,
2012-14 Wycombe Wanderers

LIVERPOOLARE

Blev 56 år Joe DICKSON född 1934 i Liverpool
Anfallare
0 landskamper för England

Klubbar som spelare
född i Liverpool starade han i klubben 1951. Han stannade kvar till 1958 och hade då spelat 6 matcher i A-laget och gjort 4 mål.
Headington United (1958-60)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv