• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 12:e februari 2019

Har en spelare som inte platsar ens som inhoppare i Crystal Palace något att tillföra MFF?
Har Aaron Ramsey spelat sin sista match i Arsenal?
Almiron liknade Neymar, men bara på sin talang att spela skadad.
​​​​​​​Manager Benitez fällde sitt eget lag!


FOTBOLLSHISTORIA:
2007: Kaka blir italienare...också.

Nicolas, Hong.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA kommer från turneringen Premier League Cup. Den spelas för U-23 lag och genom för gruppspel. Nästsista omgången gick igår och Sunderland slog Peterborough med 6-2. Det gör att de redan är klara för cupspelet tillsammans med Stoke från Grupp A.

Har en spelare som inte platsar ens som inhoppare i Crystal Palace något att tillföra MFF?


Det har varit snack under januari månad om just den månadens fönster. Alltså värvningar och flytt av spelare. Det var inte speciellt intressanta och uppseendeväckande spelare som flyttade på sig. Men det är inte alla länder som har januari som en köp och försäljningsmånad. I Sverige så har man mycket längre tid att fixa fram en ny trupp till seriestarten. Sverige och Norge har sitt transferfönster öppet till den 4:e april. Därför kunde Malmö FF igår meddela att de efter ettår har köpt tillbaka Erdal Rakip. Vi får se vad han kan åstadkomma i MFF. Under sin korta tid i Benfica med nollmatcher var han  utlånad till Crystal Palace också. Varför vet jag inte för han spelade inga matcher där heller. Och platsar han inte i Crystal Palace så vet i fan vad han ska i MFF och göra?
 

Har Aaron Ramsey spelat sin sista match i Arsenal?


En annan värvning som blev officiell igår var Arsenals Aaron Ramsey som var klar för Juventus. Detta fick mig att undra över det där med transferfönster. Men det var inte med omedelbar övergång utan till sommaren då Ramsey kan  gå vart han vill utan att Arsenal får ett öre, då ska han till Juventus. Ramsey har knappt fått något större förtroende i Arsenal denna säsong och frågan är väl om han får spela något mer i Londonklubben. Fotbollen har ju en utmärkt förmåga att frysa ut spelare om det till exempel kommit på kant med managern. Inget socialt spel där inte.
 

Almiron liknade Neymar, men bara på sin talang att spela skadad.


Premier Leagues 26:e omgång spelades klart med matchen Wolverhampton mot Newcastle. Det var en sådan match man bara kan se om den går någon annan tid är klockan fyra en lördageftermiddag. Nu var det måndag och då kunde en match som hade förutsättning att bli jämn och spännande visas. Den blev både jämn och spännande även om man fick se fler missar är konstruktiva anfall. Newcastle slöppte in sin dyraste värvning någonsin. Det var paraguyanen Miguel Almiron. Jag imponerades inte. Efter en halv minut efter sitt inhopp hade han bollen, sprang ihop med en Newcastlespelare och kastade sig på bästa Neymar-manér på marken och kved å det grövsta innan han fick ”vård” och kunde genast resa sig och fortsätta matchen.
 

Manager Benitez fällde sitt eget lag!


Då hade Newcastle tagit ledningen och givetvis tog allt de företog sig extra lång tid. Därför hade domaren lagt till fyra minuter. Då gör manager Rafael Benitez det som jag anser bör förbjudas. Nämligen ett spelarbyte på övertid. Allt bara för att sabotera. Dessutom sabbar han för sitt eget lag då ju domaren helt klart måste lägga till ytterligare tid. Det var på denna ytterligare tillagda tiden som Wolves lyckades kvittera. Hade Benitez bar spelat av matchen så hade hans lag vunnit med 1-0. Nu blev det 1-1 och det kändes skadeglatt skönt att det blev 1-1. Efter matchen hade Benitez mage att klaga på  domarna för det tidstillägg han själv orsakade.

FOTBOLLSHISTORIA från den 12:e februari.

2007 Kaka blir italienare

Kaká eller Ricardo Izecson dos Santos Leite som han egentligen heter startade sin fotbollskarriär i São Paulo som junior. 2003 hade skapat ett så pass stort rykte att Europa blev intresserat. Italienska Milan köpte honom. För att kolubben skulle kunna ha mer än tre icke-européer i laget gällde det om någon var villig att byta nationalitet. Det var Kaká.
 

Idag 2007 blev han italiensk medborgare. Fast han har även behållit sitt brasilianska medborgarskap och fortsatt att spela landskampet för sitt moderland. Två år efter han blev italienare flyttade han till Spanien och Real Madrid. Den 18 december 2017 meddelade Kaka officiellt att han avslutar sin spelarkarriär.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 12:e februari.

Nicolás OTAMENDI blir 31 år

Nicolás Hernán Gonzalo OTAMENDI är född 1988 i Buenos Aires, Argentina.
Försvarare
59 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Vélez Sarsfield (1995–2007),
Vélez Sarsfield (2007–10),
Porto (2010–14),
Valencia (2014–15),
Atlético Mineiro (lån 2014),
Manchester City (2015–).

Han är argentinsk, portugisisk och engelsk mästare i fotboll. 

HONG Myung-Bo blir 50 år

HONG Myung-Bo är född 1969 i Seoul, Sydkorea
Försvarare
1 U- och 136 A-landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
Korea University (1987-91),
Pohang Steelers (1991-97),
Bellmare (1997-98),
Kashiwa Reysol (1999-2002),
Pohang Steelers (2002),
LA Galaxy (2003-04).  

Lag som tränare:
Sydkorea (2005-07 assisterande tränare),
Sydkorea U23 (2007-08),
Sydkorea U20 (2009),
Sydkorea U23 (2009-12),
Sydkorea (2013-14),
Hangzhou Greentown (2016-17).

Han finns med på "FIFA 100", som är en lista över de 125 bästa fotbollsspelarna genom alla tider enligt Pelé.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv