• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 6:e januari 2022

DAGENS RUBRIKER.

Bulltofta och Hornbach.  Nachotallrik och Wingspan.  Avsnitt 73 var sådär.  Tyvärr blir idrotten en parodi i covidtider.

NAMNSDAG: Baltsar, Kasper och Melker
TEMADAG: Trettondag jul

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 6/1:
2012: Thierry Henry, ett populärt lån till Arsenal.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 6/1:

Ilie DUMITRESCU, Manfred KALTZ.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN 5/1 2022.

Bulltofta och Hornbach.
 

Dottern i Jönköping hade en arbetsuppgift med några maskiner på sjukhuset i Nässjö och meddelade att hon fick köra väldigt försiktigt då det var fullt snöoväder i norra Småland. Sådant drabbar inte oss så ofta. Det enda ovädret vi hade var att äldsta dottern tagit ut några dagars semester fram till på måndag. Hon brukar ha en hel del som ska göras tillsammans. Hundpromenaden var därmed förlagd till Bulltofta backar. Efter det var det Hornbach som gällde. Det fina med det varuhuset var att även hundar var välkomna in. Så efter att Rhiann kollat hundavdelningen gick vi och köpte en ram till pusslet som vi fick av grannen och som var lagt och tejpat ihop. Det var inte huvudärendet utan ett impulsköp. Hemma satte jag in pusslet och hängde tillbaka de på väggen i mitt TV-rum.

Nachotallrik och Wingspan.
 

Min planering hemma var att gå till ICA och skaffa hamburgerbröd. Alla skulle fixa sin middag och jag hade älgburgare i frysen. Bara några minuter innan jag skulle gå fick vi ett telefonsamtal från vår vän som firat julafton och nyårsafton med oss. Nu tyckte han att då det även var en afton igår så skulle den kanske också firas. Alltså blev inköpet till en nachotallrik i stället. Både köttfärsblandning och vegofärsblandning fanns i frysen och togs upp. Då jag återvände från butiken visade det sig att båda upptagna blandningar till en nachotallrik var att äkta köttvariant. Kylen visade att vi hade både en aubergin och en squash. Dessa tärnade jag och gjorde en vegetarisk röra som kunde bli fyllning till två tallrikar. Vännen kom strax innan fem och vi firade Trettondagsafton med nachotallrik och kaffe och te med wienerfläta och cheesecake. Sedan blev det sällskapsspel i form av Wingspan. Vännen vann med 81 poäng och jag hade 80 poäng. Det var det närmaste seger jag kommit i detta spel.

Avsnitt 73 var sådär.
 

Efter hundarnas kvällspromenad fortsatte dottern och vännen spela Wingspan. Hustrun och jag passade på att titta på säsongsavslutningen av tolfte säsongen och det 73:e avsnitten totalt av Morden i Midsomer. "The Great and the Good" hette det och fantastiskt nog så kallas avsnittet "Den store och den gode" på svenska. Det sändes 13 januari 2010 i svensk TV. Det var före engelsk TV visade det. ” En bekymrad lärare som går i sömnen känner att en inkräktare har varit i hennes hem, och de som tvivlar på henne hittar plötsligt döda kroppar som bekräftar hennes fruktan, eller har hon själv begått morden under hennes sömngång?” Nej, så enkelt var det inte. Allt får sin förklaring och den kan ha varit trovärdig, men det var även här ”bara” två mord. Sedan var den skyldige en karaktär som fanns lite i utkanten av hela persongalleriet, så jag tycker nog att IMDb som gett avsnittet 7,7 i betyg har satt det något för högt.

Tyvärr blir idrotten en parodi i covidtider.
 

Sedan har vi detta med idrott och fotbollen. Jag har oerhört svårt att ta det på allvar för tillfället. Igår var det semifinal i Ligacupen i England. Semifinalerna spelas i hemma- och bortamöte. Först ut var Chelsea mot Tottenham. Om båda hade bästa trupp så borde utgången vara klar. Det blev den också. Efter första halvlek var det 2-0 och så slutade det. Även om det ska spelas retur på Tottenham Hotspur Stadium den 12:e januari så anser jag att Chelsea redan är klart som första finallaget. Sedan har vi detta med att ta idrotten på allvar. Idag skulle Arsenal och Liverpool spelat andra semifinalens första match. Liverpool har så många positiva covidfall att matchen redan nu är inställd. Det betyder att regeln om att man ska ha tretton friska spelare varav en ska vara en målvakt inte gäller. Nog sjutton skulle Liverpool kunna ha tretton ”negativa” spelare? Nej, intresset för OS och fotbollsligor känns väldigt lågt från min sida just nu då man inte vet vad som händer från ena dagen till den andra.

IDAG: TORSDAGEN DEN 6/1 2022.

NAMNSDAGAR:

Baltsar, Kasper och Melker
 

Namnsdagar den 6:e januari i kronologisk ordning.
 
Före 1901 – Trettondedag jul
1901–1985 – Trettondedag jul
1986–1992 – Trettondedag jul
1993–2000 – Trettondedag jul, Baltsar och Kasper
Från 2001 – Trettondedag jul, Baltsar, Kasper och Melker

 
(TEMA-)HELGDAG:

Trettondedag jul
 

Trettondedag jul, trettondedagen eller trettondagen är en kristen högtid som infaller på den trettonde dagen i julhögtiden, det vill säga den 6 januari. Dagen är en allmän helgdag i bland annat Sverige och Finland. Trettondedagen firas bland kristna till åminnelse av uppenbarelsen av Jesus som Guds son genom hans födelse, genom hans Kristi dop, genom hans första underverk (vinundret i Kana) och uppenbarelsen genom Betlehemsstjärnan för de vise männen. Detta tema har inom västlig kristendom kommit att överskuggas av de vise männen, som skall ha kommit till Jesus med guld, rökelse och myrra.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 6:E JANUARI.

2012 Arsenal lånar Henry
 

Thierry Henry var fransmannen som spelade 254 matcher för Arsenal och på dessa blev klubbens meste målgörare genom tiderna med sina 174 mål. Efter en tur till Barcelona spelade han nu i New York Bulls. Då Arsenal inte vunnit några titlar sedan Henry lämnade 2007 meddelades det idag 2012 att Thierry Henry var tillbaka i Arsenal. Det var bara ett lån tills det att ligan i USA startade igen. Det blev rusning i London efter Henry-tröjor.

De som hade en gammal med nummer 14 fick skaffa en ny med nummer 12 (då 14 var upptaget av Theo Walcott). Första framträdandet för Henry blev som inhoppare i FA-cupmatchen mot Leeds United den 9:e januari. Matchen slutade 1-0 och vem gjorde målet om inte Thierry Henry. Det blev ytterligare sex matcher och ett mål innan låneperioden var över.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 6:E JANUARI.

Ilie DUMITRESCU blir 53 år.
 

Ilie DUMITRESCU är född 1969 i Bukarest, Rumänien
Anfallare
62 A-landskamper för Rumänien (1989-98).

Klubbar som spelare:
Steaua Bukarest (1977-94),
Olt Scorniceşti (lån 1987-88),
Tottenham Hotspur (1994-95),
Sevilla (lån 1995),
West Ham United (1996),
América (1996-97),
Atlante (1997-98),
Steaua Bukarest igen (1998).
  
Lag som tränare:
Oţelul Galaţi (2000-01),
Braşov (2001),
Alki Larnaca (2001-02),
Rumäninens U-21 landslag (2002),
Bacău (2002-03),
Apollon Limassol (2003-04),
AEK Athens (2004),
Egaleo (2005),
Akratitos (2005),
Kallithea (2005-06),
PAOK Thessaloniki (2006),
Panthrakikos (2009),
Steaua Bukarest (2010).

Dumitrescu är även känd för att ha "svarat" med en spottloska vid en dispyt med Thomas Ravelli under kvartsfinalen i fotbolls VM-94.

Manfred KALTZ blir 69 år.
 

Manfred "Manni" KALTZ är född 1953 i Ludwigshafen am Rhein, Västtyskland
Försvarare
7 amatör-, 3 U-, 2 B- och 69 A-landskamper för Västtyskland (1972-83).

Klubbar som spelare:
VfL Neuhofen (1960-68),
TuS Altrip (1968-70),
Hamburger SV (1971-89),
Girondins Bordeaux (1989),
FC Mulhouse (1989-90),
Hamburger SV igen (1990-91). 

Under 19 år i Hamburg så spelade Kaltz totalt 581 Bundesliga matcher, vilket är näst flest genom tiderna.
Han blev Europamästare 1980.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA TRETTONDAG JUL!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv