• Boris idrottsblogg

Torsdagen den 7:e december 2017.

Lucka nummer 7 i julkalendern


Enda spänningen, Liverpool - Sparta Moskva var spännande i tre minuter.
Trots Liverpools 23 mål på sex matcher så var PSG bättre.
Grupp F var klar innan gårdagens omgång.
Grupp G var klar innan gårdagens omgång.

Grupp H var klar innan gårdagens omgång.
Lottningen på måndag med det TOKIGA att lag från samma land inte kan mötas???
De 16 lagen.


FOTBOLLSHISTORIA:
1997: Billy Bremner lämnar in.


FÖDDA IDAG:
John, Colin.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2006/08
 

Åter en gårdag med Champions Leaguespel och ett antal tröjor i min garderob att välja mellan. Då blir det som brukligt laget som tog den största segern. Liverpool. 7-0 på Sparta Moskva.

Enda spänningen, Liverpool - Sparta Moskva var spännande i tre minuter.


Skrev jag inte att det skulle bli lite mer spänning i de grupper som spelade i Champions League igår? Jo, men det blev det inte. Lag som eventuellt slutade på samma poäng särades på denom deras gemensamma möten och inte genom någon total målskillnad. Alltså fasnns det i stort sett bara en avgörande match. Om man förutsattte att Sevilla skulle vinna mot Maribor (fast det gjorde de inte. Det  blev 1-1) så skulle segraren i matchen Liverpool mot Sparta Moskva följa Sevilla till vårens åttondelsfinalen. Ligan  i  Ryssland heter också Premier League så det var två fyror i Premier League som möttes, och matchen var spännande i tre minuter. Då blev det 1-0 och sedan var Liverpool överlägset. Seger med 7-0 och seger i grupp E.
 

Trots Liverpools 23 mål på sex matcher så var PSG bättre.


Detta gjorde att Liverpool slutade på 23 gjorda mål vilket var sex mål mer än tredje laget Real Madrid som gjorde 17 mål. Men Liverpool blev inte det målrikaste laget framåt. Det blev Paris SG som gjorde hela 25 mål på sex matcher. Lite över fyra mål per match i snitt. Det är helt OK. En annan kuriosa från årets upplaga av Champions League är att det för första gången är fem lag från ett och samma land som är vidare till vårens vidare cupspel. Normalt är det maximalt fyra lag per nation, men  sedan tre år tillbaka så har ju segraren i Europa League fått en gratis plats i Champions League. De två första åren var det fem lag från Spanien som deltog, men minst ett av dessa föll bort i höstens spel. Nu har England fem lag vidare.
 

Grupp F var klar innan gårdagens omgång.


Om jag tittar på de andra tre grupperna som färdigspelades igår så grupp F i stort sett redan klar. Manchester City var redan etta och passade på att för första gången i höst forlora en match. Shakhtar Donetsk vann med 2-1 och behöll sin andraplats. Det innebar att Napoli inte kunde bli bättre än trea så de ”bjöd” Feyenoord i höstens gruppspel med 2-1.
 

Grupp G var klar innan gårdagens omgång.


Grupp G hade redan turkiska Besiktas som klara segrare och de visade att de var bästa laget genom att i Leipzig vinna med 2-1 trots att Leipzig var tvingade att vinna för att ha chans att ta sig vidare. Nu blir det Europa League för tredje platsen. Striden om andra plats stod mellan Leipzig och Porto och portugiserna hade inga större problem att ta sig vidare med en seger med 5-2 över det givna bottenlaget i denna grupp, Monaco.
 

Grupp H var klar innan gårdagens omgång.


Grupp H var helt avgjord före gårdagens omgång. Tottenham hade vunnit före Real Madrid. Båda lag vann sina matcher igår och det betyder att de andra två lagen slutade på två poäng. Både Borussia Dortmund och APOEL slutade på två poäng. De två som de tog av varandra då deras två matcher sinsemmellan slutade oavgjort. Då träder målskilnades in. De gick i Dortmunds favör. Det betyder att Dortmund är det sämsta laget poängmässingt som blev trea och tog sig till Europa League. De har ett poäng sämre än Celtics tre poäng.
 

Lottningen på måndag med det TOKIGA att lag från samma land inte kan mötas???


Lottningen till vårens vidare cupspel i Champions League hålles på måndag den 11:e december klockan 12:00. Denna lottning har en hel del att ta hänsyn till då man envisas med att göra tvärtemot som jag vill. Jag vill ju att lag från samma land sa mötas så tidigt som möjligt så att det utesluts att två lag från samma land ska kunna hamna i final. Nu har UEFA regeln att två lag från samma land INTE får mötas i Åttondelsfinal. Dessutom måste ettorna lottas mot en tvåa, och givetvis kan inte två lag från samma höstgrupp mötas. Det ska föreställa en sorts seedning, men vem vill möta tvåorna Chelsea, Juventus eller Real Madrid. Appropå Chelsea så kan de inte möta ett engelskt lag, de måste möta en etta och  den ettan kan inte vara Roma (spelade i samma grupp.) Alltså finns bara Barcelona, Paris SG och Besiktas som deras blivande åttondelsmotståndare.
 

De 16 lagen.


De 16 lag som är vidare till lottningen på måndag har fem lag från England (grupp-placering) Manchester United (1), Chelsea (2), Liverpool (1), Manchester City (1) och Tottenham (1). Tre lag från Spanien: Sevilla (2), Barcelona (1) och Real Madrid (2). Italien har två lag: Roma (1) och Juventus (2). Sex nationer har ett lag var. Tyskland: Bayern München (2). Schweiz: Basel (2). Frankrike: Paris SG (1). Ukraina: Shakhtar Donetsk (2). Portugal: Porto (2). Turkiet: Besiktas (1).

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 7:e december.

1997 Slutspelat för Billy Bremner.

 
Billy Bremner föddes den 9:e december 1942 i Stirling i Skottland. Han satsade på fotboll redan i ung ålder och spelade i St. Modan's High School. 1959 kom han ner till England och Leeds United. Här gjorde han sin stora karriär och spelade 587 matcher fram till 1976 innan han avslutade med ett par säsonger i Hull och Doncaster. Han spelade 53 matcher i Skottska landslaget och hann vara tränare några säsonger i Doncaster och Leeds efter att han själv slutat spela. Han blev känd som en ettrig, hårdför, outtröttlig, rödhårig skotte, men idag 1997 tog allt slut då han hade drabbats av lunginflammation. Detta i sin tur orsakade en trolig hjärtattack och endast minnet av Billy fanns kvar.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 7:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv