• Boris dagliga blogg

Fredagen den 20:e april 2018.

Vardy är väl med i VM-truppen ändå?
Ska Mark Hughes bli historisk?
Chelsea fick sin revansch
HIF i topp!


FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Världens snabbaste fotbollsmål.
2011: Copa del Rey-pokalen körs över.

FÖDDA IDAG:
Shay.

DAGENS TRÖJA
CHELSEAs förstatröja 2006/08

Att det skulle bli en tröja  av något av de fyra Premier Leaguelag som var i farten igår hade jag bestämt. När sedan Leicester och Southampton spelade oavgjort och Burnley förlorade så fanns det bara ett lag kval. Segrarna mot Burnley. Alltså denna Chelseatröja idag.

Vardy är väl med i VM-truppen ändå?


Gareth Southgate hade tagit sig till Midlandsområdet och Leiceter Citys hemma match mot Southampton. Det var antagligen den nyblivne kaptenen Jamie Vardy som han ville titta på. Jag vet inte om Gareth fick ut så mycket av sitt besök. Åtminstone inte om han sökte målgörare, för det fanns det inte en enda på hela matchen. 0-0 slutade det och Leicester hade inte mycket att spela för. De ligger på en säker åttonde plats och kan inte komma mycket längre på något håll i tabellen. Det var en viktigare match för Southampton. De ligger fortfarande på nedflyttningsplats och risken finns att Southamptons manager Mark Hughes hamnar i historieböckerna som den ende tränare som tog två lag ur den högsta serien. Hans gamla Stoke City är ju 19 och också på väg ut.
 

Ska Mark Hughes bli historisk?


Southampton kan ju läka såren lite genom att försöka göra som Arsenal. De ska ju vinna Europa League och ta sig till Champions League till hösten. Southampton kan vinna FA-cupen och det ger en plats i Europa League. Där kan de nästa säsong gå till final och vinna hela Europa League. Då tar sig Southampton till Champions League säsongen 2019-20 som det enda lag i Champions League som spelar i andra divisioonen i sitt hemland. Nej, jag tror inte detta inträffar, men i teorin är det möjligt. Fast då ska de först vinna FA-cupsemin på söndag mot Chelsea.
 

Chelsea fick sin revansch


Chelsea var det lag jag också följde. De spelade inte omgång 35 utan en match från omgång 31 då också matcher blev inställda eftersom de gick FA-cupmatcher. Här tänkte man på semifinalen för Conte hade satt ihop ett lag med en hel del reserver i startelvan. Alla minns väl premiären i höstas då de regerande mästarna Chelsea tog emot Burnley på Stamford Bridge och Burnley skrällde med att vinna med 3-2. Det var aldrig riktigt samma läge igår. Trots fem raka segrar för Burnley så var de aldrig riktigt nära att skaka Chelsea. Då Burnley lyckades kvittera i andra halvlek så la Chelsea bara in en högre växel och hade mängder med chanser. Gårdagkvällens bäste Chelseaspelare Victor Moses gjorde segermålet. 2-1 till Chelsea alltså.
 

LEICESTER CITY - SOUTHAMPTON   0-0
BURNLEY - CHELSEA   1-2

HIF i topp!


Bland alla andra matcher igår så tar jag en liten titt på Allsvenskan. Så när som på den uppskjutna matchen mellan Sirius och Sundsvall i andra omgången så har alla spelat fyra matcher. Det har varit mycket oavgjot, men inte i gårdagens tre matcher. Två av nykomlingarna var i elden och de kommer att få det svårt. När Elfsborg i fjärde matchen tog sin första seger var de mot Brommapojkarna med hela 3-0. IFK Götebort har börjat lika illa som MFF, men hemma mot Dalkurd blev det seger med 1-0. Änglarna har 6 poäng, vilket är ett med än MFF. Men det finns ett lag som är fullpoängare. Det räknades lite som en tidig seriefinal då Hammarby tog emot IFK Norrköping. Inget av lagen hade förlorat någon match. Nu har Norköping gjort det. Hammarby IF har full poäng vilket är 12 stycken. Det ser ljust ut för HIF. Både i Stockholm och Skåne.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 20:e april.

2004 världens snabbaste mål


Idag 2004 spelade Cowes Sports F.C. mot Eastleigh F.C. i en division som heter Wessex Football League. Cowes hade stark medvind vid avspark och Marc Burrows satsade på skott direkt från avspark. Den överrumplade målvakten såg bollen gå över honom och in i mål. Tiden kontrollerades noga och från avspark tills det att bollen skar mållinjen gick det 2,5 sekunder. Det var en pustning med 0,3 sekunder från det tidigare rekordet som argentinaren Ricardo Olivera satte 1998. Tyvärr så gick världsrekordhållaren Burrows bort i cancer den 9:e februari 2009 endast 30 år gammal.

2011 Real Madrid hade pokalen en kort stund.


Idag 2011 vann Real Madrid den spanska cupen för första gången på 18 år. Barcelona besegrades med 1-0 i finalen. Allt detta var helt OK, men det var vid det efterföljande firandet av segern då man åkte öppen buss genom Madrids gator som Sergio Ramos i segeryran tappade pokalen rakt framför bussen som sedan körde över segertrofén. Som den klubb de är med hur mycket pengar som helst så lyckades Real Madrid fixa fram en ny Copa del Rey-pokal.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 20:e april.

42 år Shay GIVEN född 1976 i Lifford, Irland.
Målvakt
5 U- och 134 A-landskamper för Irland.
Lag som spelare:
Lifford Celtic (1987-93),
Celtic (1993-94),
Blackburn (1994-97),
Swindon Town (1995 lån),
Sunderland (1996 lån),
Newcastle United (1997-2009),
Manchester City (2009-11),
Aston Villa (2011-15),
Middlesbrough (2013-14 lån),
Stoke City (2015-17).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln