• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 7:e mars 2018.

DAGENS TRÖJA
REAL MADRIDs andratröja 2016/17

Att vinna både hemma och borta tyder på klass. Speciellt mot ett lag som Paris SG. Sedan är ju Real Madrid världens bästa klubblag för tillfället. Det är ju en titel som de får behålla till december i år oavsett hur det går fran till dess. Detta är den tröja Real hade i finalen då de vann Champions League 2017.

I matchen Liverpool-Porto borde man gjort som i curlingen, gett upp!
Man kan undra hur många hjärceller "bengalerna" och Verratti har tillsammans?
Ska Wolves ta sig samman ikväll, och hur går det för Sunderland???

Perus landslagströjor i VM 2018.

FOTBOLLSHISTORIA:
1897: Hammarby Roddförening blir Hammarby IdrottsFörening.
2007: Makaay snabbast i Champions League.


FÖDDA IDAG:
Mathieu, Ray och Jesper, Ivan.

I matchen Liverpool-Porto borde man gjort som i curlingen, gett upp!


VM i fotboll för herrar kommer som nummer ett. Därefter EM för herrar och på tredje plats är det Europas klubbmästerskap, Champions League som gäller. Problemet är att det är 16 lag som är med i åttondelsfinalerna och det finns inte 16 jämbördiga lag i Europa. Jag tittar ju normalt sett på matcher som innehåller engelska lag, men det gjorde jag inte igår, (ja, jag hade i och för sig matchen på den lilla datorskärmen bara för att inte missa något), men när det gällde Liverpool mot Porto så förstår jag curlingens regler där man tar varandra i hand och tackar för sig och ger upp. Då Porto för tre veckor sedan förlorade med 0-5 på hemmaplan så skulle man kunnat sträcka fram handen och tacka för sig. Men Porto hade åkt till Anfield och där spelades en totalt oinspirerande match som stod 0-0 i halvtid och detta var inte endast i mål utan även 0-0 i skott på mål och 0-0 i hörnor. Det slutade också 0-0 och vad jag inte fattar är varför inte domare Felix Zwayer från Tyskland blåste av då det spelats 90 minuter. Nej, då. Han la till tre minuter. Varför???

Man kan undra hur många hjärceller "bengalerna" och Verratti har tillsammans?


Givetvis var det matchen i Paris som var den intressanta. Att Paris SG köpt ihop ett lag för miljarder för att kunna vinna Champions League vet ju alla och många ansåg nog att det var den moraliska finalen som spelades redan i åttondelen då PSG hade fått de regerande mästarna Real Madrid på sin lott. PSG hade chansen att skapa ett fantastiskt utgångsläge då de hade 1-1 i första matchen till det att det bara var åtta minuter kvar. Då tillät de Real att göra två mål, men att vinna med 2-0 hemma skulle ta PSG vidare. Nu verkade inte Parislaget eller supportrarna att det skulle bli så. Efter 0-0 i paus satte PSG-supportrarna igång sina bengaler. Denna förbannade plåga som trots rigorösa kontroller lyckas smugglas in i massor. Röken från dessa störde spelet och spelarna. När den lagt sig gjorde Ronaldo sitt obligatoriska mål och det krävdes tre mål för att få förlängning. Då visade Marco Verratti i PSG prov på att hans hjärnceller totalt saknas. Efter en varning i första halvlek gör han ett utfall mot domaren då han snubblat ikull. 46 585 på läktaren plus alla andra funktionärer, tränare och spelare vet att ett sådant uppträde automatiskt ger ett gult kort. Alltså kort nummer två och PSG är en spelare färre på planen resten av matchen, som är 25 minuter. Trots detta lyckas PSG med en kvittering, men tio minuter senare gör Real Madrid sitt andra mål och PSG är ute ur Champions League även i år i ett tidigt stadium. Även om Real Madrid går trögt i ligan så kan de bli svåra att tas med i Champions League. Cristiano Ronaldo gör alltid minst ett mål i varje match så det krävs att kommande motståndare klarar av att göra två mål per match mot Real Madrid.

Ska Wolves ta sig samman ikväll, och hur går det för Sunderland???


Det spelades nästan full omgång i den liga som nästan har samma namn som de två matcher jag redan berättat om. League Championship som är andraligan i England avverkade sin 35:e omgång. Här börjar det spetsa till sig i toppen. Wolverhampton som haft en betryggande ledning haar börjat gå knackigt. De möter Leeds idag, men Cardiff, Atson Villa och Fulham som jagar vann alla igår. Wolves ligger bara tre poäng före tvåan Cardiff. Ett lag som i många år brukade sladda i Premier League, men som på något märkligt sätt ändå klarade sig kvar, gjorde inte detta i våras var Sunderland. De har rasat rakt igenom League Championship och ligger sist. Ska gamla Sunderland ner i trean?

PERUs VM-tröjor 2018


Sedan ett par månader har Perus förstatröja i VM varit klar och presenterats. I veckoslutet visades även andratröjan upp. Det var inget unikt med den. Den är ett "negativ" av förstatröjan, givetvis i färgerna rött och vitt. Umbro som varit Perus landslags tillverkare av utrustning sedan 2011 har återgått till de enkla och klassiska Perutröjorna. Helt OK. Det är ju inte många landslag som har tvärranden, vilket gör tröjorna lite unika.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 7:e mars.

1897: Hammarby IF bildas.


Den 10 april 1889 bildades Hammarby Roddförening på Södermalm i Stockholm. Vid tiden förekom roddtävlingar på Hammarby sjö, och av den anledningen bildades föreningen under just det namnet. År 1896 hörde några idrottsintresserade män som höll till på ”Lerbacken”, eller ”Sopbacken” som idrottsplatsen utanför Danvikstull också kallades, av sig till Hammarby. Det skapade möjligheter för breddande av idrottandet och sommaren 1896 hölls tävlingar i allmän idrott vid "Lerbacken", och i samband med detta kom det sig att Hammarby Roddklubb ombildades till Hammarby Idrottsförening. Idag 1897 träffades några personer, bland annat Otto Söderlund, för att föra protokoll över Hammarby Idrottsförenings första sammanträde.

2007 Makaay snabbast

 
Idag 2007 spelade Bayern München mot Real Madrid i Champions League. Holländaren Roy Makaay startade målskyttet för Bayern med ett mål efter 10,12 sekunder. Detta var och är fortfarande det snabbaste måler i Champions Leagues historia. Matchen slutade 2-1 och Bayern München gick vidare till kvartsfinal på fler gjorda mål på bortaplan. Fast de åkte dit i kvarten mot Milan.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 7:e mars.

34 år Mathieu FLAMINI född 1984 i Marseille, Frankrike
Mittfältare
8 U- och 3 A-landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:
Marseille (2001-04),
Arsenal (2004-08),
Milan (2008-13),
Arsenal igen (2013-16),
Crystal Palace (2016-17),
Getafe (2018-).

45 år Ray PARLOUR född 1973 i Romford, England
Mittfältare
12 U- och 10 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Arsenal (1989-2004),
Middlesbrough (2004-07),
Hull City (2007),
Wembley (2012).

Andra SPORTPROFILER som föddes idag den 7:e mars.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv