• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 29:e juni 2017.

Föhoppningarna på semifinalen var stora...
Vem vill se en boxningsmatch med två som bara försvarar sig?
Portugal gjorde en "Schweiz", inte ett enda straffmål.

Nannskog, en liten rolig clown, men totalt värdelös fotbollsexpert!

NYA TRÖJOR
Oldhams första- och andratröja och Inter och Romas andratröja 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER
Rick Karsdorp, Scott Parker, Pierre-Emerick Aubameyang.
FOTBOLLSHISTORIA: 
1950 USA vinner över England, vilket fortfarande ränkas som större senstion än då Island vann.
1958 Sverige spelar sin hittills enda VM-final, men Brasilien vinner.
1986 Argentina däremot vinner VM hemma. 3-2 i finalen över Västtyskland.

FÖDDA:
Putte, Andy, Emil.

DAGENS TRÖJA

Föhoppningarna på semifinalen var stora...


Bänkad för att se semifinalen i Confederations Cup hade jag höga förväntningar på en underhållande fotbollsföreställning som skulle visa vad som ska komma nästa sommar. Matchen mellan Portugal och Chile var kampen mellan Europas och Sydamerikas bästa lag. Efter fem minuter hade lagen haft ars en jättechans, MEN…
 

Vem vill se en boxningsmatch med två som bara försvarar sig?


Vad hände sen? Det utvecklade sig till en usel fotbollsmatch där det enda som kunde beundras var försvarsfotbollen. Fast detta kan jag inte beundra. Jag tänker hela tiden på att försvar i fotboll är som försvar i boxning. Det är viktigt, men om det inte finns något anfall som kan överlista försvaret har matchen noll och inget värde alls. För vem vill se en boxningsmatch där boxarna bara går i försvarsställning och inte utdelar ett enda slag? I gårdagens match utdelades tre slag var och de missade. Då menar jag att det förekom tre skott var på mål men inget gick in. Sex målchanser på 120 minuter. Det är icke godkänt.
 

Portugal gjorde en "Schweiz", inte ett enda straffmål.


Men det skulle avgöras vilket av de två Nike-lagen som ska få möta ett Adidas-lag i finalen. Idag spelar Tyskland mot Mexiko och de är båda sponsrade av Adidas. Nike står för Chile och Portugal. Portugal uppträdde igår som de gjorde i början av EM förra sommaren. Uddlöst! Och det var just vad de var i straffläggningen, uddlösa. Tre straffar lade de och alla missades. Chile satte alla sina. Men det var inte så svårt för chilenarna att göra mål på straff. Alla tre gångerna låg målvakten i fel hörn. Det gjorde inte Claudio Bravo. Han låg i rätt hörn och kunde följaktligen rädda tre straffar. Intressant var att straff nummer två till fem var lagda på exakt samma ställe. Skillnaden var bara att vid Portugals så fanns målvakten där. Då Chile lade sina straffar var målvakten i andra hörnet.
 

Nannskog, en liten rolig clown, men totalt värdelös fotbollsexpert!


Dubbelnollan Nannskog har sedan mage att sitta och säga att Portugals straffar var dåliga och Chiles bra. Vad tittade han på vid straffläggningen??? Tydligen tittade han på annat innan straffläggningen också för då han analyserade och kom med sina expertkunskaper om vilka som skulle få lägga straffarna så hade han tagit ut en straffskytt som redan var utbytt. Nannskog, Du är ganska rolig som en liten clown i studion, men som fotbollsexpert är du värdelös!

NYA TRÖJOR

OLDHAM ATHLETICs första- och andratröja 2017/18


För fjärde säsongen är det Sondico som tillverkar Oldhams utrustning. Sondico är ett brittiskt företag som ägs av Sports Direct. Det skiljer inte speciellt i hemmetröjan från förra säsongen, men en fräck detalj är att man nertill på vänstra sidan fått in mönstret av klubbmärket. Förra årets vita bortaställ har blivit orange och det är också ett plus.

INTERs andratröja 2917/18


Inter i en vit bortatröja är inte speciellt sensationellt. Under 2000-talet har de bara haft två bortatröjor som inte var vita. 2003/04 var den gul och 2012/13 testade man en röd!?! Nu är de en klassisk Inter och Nike-tröja. Sponsort Pirelli har varit med hela 2000-talet. 1995 bytte Inter från Fiorucci till Pirelli.

ROMAs andratröja 2017/18


Roma är faktiskt ett strå vassare än Inter. Laget från huvudstaden har varje säsong under 2000-talet haft en vit bortatröja. Det har förekommit en del svarta tröjor, men de har varit tredjetröjor. Denna bortatröja avviker lite från andra Niketröjor genom att ärmarna är vita och att tröjan fått olika vita nyanser i ränder. Riktigt snyggt. Laget har även kört utan sponsor. Eventuellt kommer tröjan att "prydas" på bröstet av Linkem.

GÅRDAGENS SKVALLER

Rick Karsdorp klar för Roma


Den holländske landslagsbacken Rick Karsdorp lämnar Feyenoord för Roma.
Roma meddelar på sin officiella hemsida att Rick Karsdorp, 22, är klar för klubben.
Högerbackens köps loss från Feyenoord för 14 miljoner euro. Men prislappen kan stiga med ytterligare 5 miljoner euro i form av bonusar.
Karsdorp har signerat ett kontrakt till sommaren 2022.
– Att komma till AS Roma är ett stort steg framåt för mig. Jag kommer hit med stor önskan och entusiasm att spela och för att förverkliga mina drömmar, säger 22-åringen till hemsidan.

Scott Parker avslutar karriären


Den tidigare engelske landslagsmittfältaren Scott Parker, 36, lägger skorna på hyllan.
Han har representerat klubbar som Chelsea, Tottenham, West Ham och Newcastle.
Men sista klubben blev Fulham. Scott Parker spelade 29 matcher i Championship den gångna säsongen.
Den tidigare landslagsmittfältaren meddelar nu att karriären är över.
"Beslutet att sluta har inte varit enkelt för mig men efter att ha tänkt länge och hårt, och diskuterat det med de som är närmast mig, tror jag att nu är rätt tid att gå vidare till nästa kapitel i mitt liv och karriär", skriver Parker i ett pressmeddelande.
Det blev totalt 18 landskamper för England.

Tianjin Quanjin värvar Aubameyang


Pierre-Emerick Aubameyang närmar sig en flytt från Borussia Dortmund. Skyttekungen lämnar för Tianjin Quanjin för 780 miljoner, enligt tysk media.
Paris Saint-Germain backade ur affären i sista stund. Därefter har Pierre-Emerick Aubameyang placerats i Premier League.
Manchester City, Manchester United och Liverpool sägs ha visat intresse för skyttekungen.
Men nu skriver Sport-Bild att Aubameyang är nära en flytt till kinesiska superligan.
Tianjin Quanjin erbjuder spelaren 30 miljoner euro netto per säsong. Borussia Dortmund sägs kräva 70 miljoner euro för stjärnan.
Men enligt den tyska tidningen är den kinesiska klubben redo att betala över 80 miljoner euro, motsvarande 780 miljoner kronor.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja har jag tiggt mig till. Mikael Falk hade med sitt V 65 gäng lyckats pricka alla hästar rätt. Det resulterade i ca 70 000 kronor till var och en. Han bjöd sin fru till London och då frågade jag om han inte kunde tänka sig fixa en fotbollströja till mig. Det blev denna VM-tröja.
 

Brasilien hade haft Umbro till sina senaste mästerskapströjor, men nu hade Nike tagit över. Det är en stor pösig tröja med extra mycket tyg i ärmarna. Det är även ganska tjockt tyg så att man kan använda den vid lite lägre temperaturer.
 

I VM i Frankrike orsakade Brasilien en händelse som det fortfarande grubblas över. Starten fungerade bra. I Grupp A vann laget de två första matcherna mot Skottland 2-1 och Marocko 3-0. De var redan klara för vidare avancemang så förlusten mot Norge 1-2 betydde inget för Brasilien. De vann gruppen före Norge. Brasilien tog sig till final genom segrar över Chile 4-1, Danmark 3-2 och i semin slogs Nederländerna ut efter straffar. Finalen förlorades till värdlandet Frankrike med 0-3. Men det mystiska är: Vad hände med superstjärnan Ronaldo före finalen???

FOTBOLLSHISTORIA från 29:e juni
1950 USA överraskar.
1958 VM final i Sverige.
1986 Argentinas andra VM

1950 USA slår England.

 
Brasilien var värd för det fjärde VM i fotboll och det första efter andra världskriget. Hur man än räknar så var fotbollens ursprungsland (åtminstone det land där de första reglerna skrevs ner och där de första landslaget bildades) England alltid lite favoriter och förlorade inte förrän långt fram i mästerskapen. Det är därför dagens match går till världshistorien som en av de största skrällarna i VM. Det fotbollsmässigt lilla USA med amatörspelare, besegrade England med 1-0. Trots att Island slog ut England från EM 2016 så är det bar den näst största motgången för England. Den största är dagens förlust 1950.

1958 Sverige i VM-final.

 
På Råsundastadion i Solna spelades idag 1958 VM-finalen i fotboll. Sverige var värd och hade slagit ut Västtyskland i semifinalen och ställdes nu mot Brasilien. Efter fyra minuter hade Nisse Liedholm gett Sverige ledningen med 1-0. I fem minuter var Sverige världsmästare innan Vava kvitterade. Sedan trollade Pelé och Garrincha bort svenskarna och Brasilien tog sitt första VM. De är ett av två lag som bröt in trend i VM. Nämligen att sydamerikanska lag vinner VM i Amerika och europeiska lag vinner VM i Europa. Tyskland lyckades också bryta detta 2014.

1986 Argentina – Västtyskland i VM-final.

 
Aztekastadion i Mexico City stod idag 1986 som värd för den trettonde VM-finalen. Det fanns 114 600 personer som fick se en spännande och målrik match. José Luis Brown gav Argentina ledningen i första halvlek. Tvåan kom i början av andra och Argentinas supportrar sjöng om sitt andra världsmästerskap, men blev tysta nio minuter före slut då tyskarna både hade reducerat och kvitterat. I 84:e minuten vrålade argentinarna ut sin glädje igen då Jorge Burruchaga gjorde det mål som visade sig skulle bli avgörande. Trots sitt fusk med ”Guds hand” mot England förklarades Diego Maradona som hjälte och kunde lyfta VM-pokalen.

FÖDDA IDAG

Blev 78 år Rudolf ”Putte” KOCK född 1901 i Stockholm.
Anfallare
37 landskamper för Sverige.

Klubb som spelare:
1918-28 AIK och tvingades sedan sluta spela pga en meniskskada som man inte kunde operera på den tiden.
1926 US Suisse (lån)

Lag som tränare:
AIK och Djurgården.
Han var även lagledare för Sveriges landslag och som sådan hjälpe han fram Sverige till guld i OS 1948, brons i VM 1950 samt brons i OS 1952.

38 år Andy O'BRIEN född 1979 i Harrogate, England.
Försvarare
1 U-landskamp för England,
8 U- och 26 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1992-94 Leeds United,
1994-2001 Bradford City,
2001-05 Newcastle United,
2005-07 Portsmouth,
2007-11 Bolton Wanderers,
2010-11 Leeds United (lån),
2011-12 Leeds United igen,
2012-14 Vancouver Whitecaps FC

33 år Emil HALLFREÐSSON född 1984 i Reykjavik, Island.
Mittfältare
24 U- och 57 A-landskamper för Island.

Klubbar som spelare:
2002-04 FH,
2005-07 Tottenham,
2006 Malmö FF (lån),
2007 Lyn,
2007-11 Reggina,
2009-10 Barnsley (lån),
2010-11 Hellas Verona (lån),
2011-16 Hellas Verona,
2016- Udinese

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln