• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 5:e mars 2019

Sverige får bronsmatch i Algarve Cup.
Straffar borde avgöra 0-0 matcher!

FOTBOLLSHISTORIA:
1870: Matchen som var den första landskampen.
1892: Två landkamper för England på samma dag.

Indra, Johnny.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA skulle ha varit någon av Sheffield-lagen. Men deras derby igår resulterade i tråkiga 0-0. jag gick till en av alla U-23 serier och cuper som finns. Bland de tio matcher jag hade att välja tröja från så tof Barnsley den största segern igår då de slog Colchester med 4-0.

Sverige får bronsmatch i Algarve Cup.


Gruppspelet i Algarve Cup avslutades igår. Sverige hade spelat klart och det var något av ett fiasko att de förlorade mot Portugal. Detta Portugal hade chans att ta sig till final med seger över gruppens tredje lag Schweiz. Nu blev det istället förlust med 1-3 och alla i gruppen slutade på tre poäng. Målskillnaden var till fördel för Sverige som vann gruppen före Shweiz och med Portugal på sista plats. Men jag hade rätt då jag skrev att det var kört med en finalplats. Algarve Cup fungerar så att alla fyra gruppettor placeras i en tabell där ettan och tvåan spelar final, trean och fyran spelar bronsmatch. Då gruppsegrana i grupp B och C åda tagit full poäng så blir det Norge som möter Polen i final. Trea i vinnargruppen blev Kanada som får möta fyran Sverige i bronsmatch i morgon. På samma sätt placeras de fyra tvåorna i en grupp och treorna i en grupp och ettan och tvåan möts. Trean och fyran gör likadant. På så sätt blir det tre matcher per lag och när de är spelade är alla lag placerade från segraren till sista lag som blir tolva.
 

Straffar borde avgöra 0-0 matcher!


Sedan fanns det en match på TV som var av intresse. Visserligen i League Championship, men det var lagen  från staden där fotbollen startade i organiserad form. Sheffield FC var första klubben i historien och ur detta fotbollsintresse i Sheffield växte så småningom de just nu två största klubbarna från staden, Sheffield United och Sheffield Wednesday fram. Idag var det ett presigeladdat möte mellan de två klubbarna. Vad händer då? Jo, precis samma sak som i förrgår då det var ett stort Liverpoolmöte, INGENTING! Nu tycker kanske en del att jag är elak då jag säger att det i matcher som slutar 0-0 inte händer någonting. Men vad jag vet så är fotboll en sport som går ut på att göra mål och de som gör flest  vinner. 0-0 matcher borde kanske avgöras som oavgjort i ishockey med straffar. Fem minuters förlängning lär inte ge mycket så efter 0-0, gå direkt till straffavgörande.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e mars.

1870 nästan första landkampen

Idag 1870 spelades det som uppges vara världens första landskamp. Alla spelare var från London, men ena laget bestod av engelsmän och det andra hade bara spelare med skotskt påbrå. Matchen spelades på en lerig The Oval i London. Första halvlek slutade 0-0. Sedan gjorde man något nytt till andra halvlek. För första gången bytte man sida. För att trycka på flyttade engelsmännen upp sin målvakt för att hjälpa till göra mål. Vad som hände var att skottarnas Robert Crawford kunde göra 1-0 i tomt mål. I 89:e minuten lyckades engelsmännen kvittera genom Alfred Baker. Så världens första landskamp slutade 1-1.

1892 England vann dubbelt upp

Idag 1892 spelade England landskamp i de Brittiska mästerskapen. En vecka tidigare hade Irland och Wales spelat 1-1. Idag var det Englands tur att hoppa in i turneringen. Vem som lottat matcherna vet man inte, men något fel hade uppstått då England idag skulle möta både Irland och Wales. Alltså fick England ställa upp med två olika landslag. Ett spelade i Wrexham mot Wales. Det laget vann med 2-0. Det andra laget spelade i Belfast mot Irland och lyckades också vinna med 2-0. Sedan dröjde det till den 2:a april innan Skottland besegrades med 4-1 och England vann Brittiska måsterskapen för femte gången.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 5:e mars.

Indra Sahdan DAUD blir 40 år

Indra Sahdan bin DAUD är född 1979 i Singapore
Anfallare.
113 landskamper för Singapore.

Klubbar som spelare:
Police (1995-96),
Geylang United (1997–2000),
Home United (2001–08),
Sengkang Punggol (2009),
Singapore Armed Forces (2010–11),
Keppel Monaco (2012),
Home United (2012–14),
Tampines Rovers (2015),
Geylang International (2016),
Eunos Crescent (2017–).

Johnny EKSTRÖM blir 54 år

Johnny Douglas EKSTRÖM är född 1965 i Kallebäck, Göteborg
Anfallare.
47 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
IFK Göteborg (1984-86),
Empoli (1986-88),
Bayern München (1988-89),
Cannes (1989-91),
IFK Göteborg igen (1992),
Reggiana (1992-93),
Real Betis (1993-94),
Dynamo Dresden (1994-95),
Eintracht Frankfurt (1995-97),
IFK Göteborg igen (1997).

Han kallades "Kallebäcksexpressen", "Il Ciclone" och "Johnny Bråttom" på grund av sin snabbhet. Ekström hade under 1980-talet bättre tider än flera svenska elitsprinters och detta blev hans signum under karriären.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv