• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 20:e augusti 2019

Måndag, en viss typ av jobbdag även för mig.
Wolves, Manchester Uniteds bogeyteam.
​​​​​​​Det gick emot Skånelagen igår.


FOTBOLLSHISTORIA:
1916: USAs fotbollslandslag gör sin allra första landskamp i Stockholm och vinner över Sverige med 3-2.
1960: John Trollope inleder sitt matchrekord på 770 matcher för ett och samma lag, Swindon Town.

FÖDDA:
Klas, Sven.

DAGENS TRÖJA

Det skulle ju egentligen varit en Manchester Unitedtröja eller en Wolverhamptontröja idag, men dessa två spelade ju oavgjort 1-1. Då kollade jag upp "reservlagsserien". Till min glädje såg jag att Watfords U23 hade vunnit med 2-1 borta mot Sheffield United. Det betyder att Watford leder Professional Development Leagues södra grupp.

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 19:e AUGUSTI 2019

Måndag, en viss typ av jobbdag även för mig.


Måndag och jobbedag för de flesta. Även för pensionärer. Det gällde att leta reda på var de pensionspengar som man tjänat in före 1998 finns insatta. Ett pensionssparande i Folksam krävde att man tog kontakt med Swedbank då Folksam endast betalar via den banken. Efter telefonsamtal och datorknappande så tror jag mig ha fått Swedbank att direkt överföra till mitt konto på SEB. Sedan var det min gamla kollega från Kungshögsskolan som utmanade mig att lägga ut ett LP-album varje dag i tio dagar. Album som påverkat mig och min musiksmak. Problemet var att detta skulle göras utan några som helst kommentarer. Fast de som känner mig vet att jag inte kan låta bli att kommentera allt och det mesta. Så på min Facebook-sida inledde jag igår med det första album som påverkat min musiksmak och skivsamlande. Det är alltså inte bara fotbollströjor jag samlat på utan även musik. På tal om fotbollströjor så dök faktiskt tröja nummer 654 upp i brevlådan. Det var Brighton & Hove Albions förstatröja för 2019/20. Detta var min första Brightontröja i samlingen.
 

Wolves, Manchester Uniteds bogeyteam.


Det fanns ju även fotbolls om jag tittade på i TV. Premier Leagues sista match i omgång två. Wolverhampton spelade hemma mot Manchester United. Förra säsongen så vann Wolves denna match med 2-1 och i Manchester blev det 1-1. Det var alltså Ole Gunnars mannar som hade revansch att kräva. Det gick ganska bra i början och Manchester hade ledning med 1-0 i paus. Denna kvitterade Ruben Neves i andra halvlek på en kanon i krysset. Det var egentligen en ynklig match i rejäla chanser. 6-9 i målchanser och bara 2-2 i skott på mål. Ett av de skotten hade Paul Pogba. Då han blev fälld och United fick straff så beslöt han själv att lägga straffen istället för Rashford som gjorde mål på straff i första omgången. Pogba visade att en straffskytt alltid bestämmer var han ska slå straffen innan han lägger den. Rui Patricio i Wolvesmålet hade också bestämt sig på förväg vart han skulle slänga sig. Båda hade samma tanke och straffen räddades. 1-1 slutade det. Fast det är ju tal om att Pogba vill bort från Manchester United. Körde han en Zlatan och gjorde sig omöjlig genom att först ta straffen och sedan missa den?
 

Det gick emot Skånelagen igår.


Sedan avgjordes ett antal matcher i Allsvenskan. Två var av intresse för Skånes båda lag och för mig. Jag ser det hela lokalpatriotiskt och håller på både Malmö FF och Helsingborgs IF. MFF spelade igår och tog ledningen i Allsvenskan. Frågan var om Djurgården skulle återta första platsen genom att besegra Eskilstuna. Det skulle de. 3-0 slutade det och det var en oerhört enkel seger. Skott på mål slutade 11-0. Alltså en match där även jag skulle kunnat stå i Djurgårdens mål. Det var Djurgårdens tolfte match utan förlust. Tio av dem har varit segrar. Sedan var det Helsingborgs IF som hade en tuff hemmamatch mot IFH Göteborg. Det var en match som HIF ledde fram till minut 71. Och efter 90 minuter hade de förlorad igen. 2-1 till Göteborg. Det var HIFs femte match utan seger.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e augusti.

1916 första officiella landskampen för USA.

USA hade spelat ett antal landskamper i fotboll sedan 1885, men United States Soccer Federation bildades inte förrän 1913. Det dröjde dock tre år innan de gjorde sin allra första officiella landskamp. Det skedde idag 1916 i Stockholm. På läktaren satt bland annat den svenske kungen Gustav V. Han fick se USA ta ledningen med 2-0 innan svenskarna reducerade. Sedan gjorde lagen vars ett mål till och USA kunde konstatera att de vunnit sin första landskamp i fotboll med 3-2 mot Sverige.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e augusti.

1960 Trollopes första match.
 

Swindon Town visade upp en ny back idag 1960 i matchen mot Halifax Town. Matchen slutade 1-1 och den nye backen hette John Trollope. Han spelade sedan i Swindon i 20 år innan han slutade. Då hade han gjort 770 ligamatcher för ett och samma lag. Detta är fortfarande ett rekord i engelsk fotboll som verkar svårt att slå. Dessutom var han manager för Swindon i två säsonger efter att han själv slutat den aktiva karriären.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 20:e augusti.

Klas INGESSON blev 46 år

Klas Inge INGESSON var född 1968 i Ödeshög, Östergötland och dog av myelom, en sorts kronisk blodcancer, den 29:e oktober 2014.
Mittfältare.
57 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare
Ödeshögs IK (1975-86),
IFK Göteborg (1986-90),
Mechelen (1990-93),
PSV Eindhoven (1993-94),
Sheffield Wednesday (1994-96),
Bari (1996-98),
Bologna (1998-2000),
Marseille (2000-01),
Lecce (2001).

Lag som tränare
IF Elfsborg (2013 till sin död 2014)

TITLAR:
Med IFK Göteborg
UEFA Cupvinnare: 1986–87
Svensk mästare: 1987, 1990
Med landslaget:
VM-brons i USA 1994.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 20:e augusti.

Sven BERGQVIST blev 82 år

Sven Olof Lennart "Svenne Berka" BERGQVIST var född 1914 i Stockholm
Målvakt.
35 landskamper för Sverige i fotboll, 41 landskamper i ishockey och 1 landskamp i bandy.

Klubb som spelare
Hammarby IF.

Kallades Svenne Berka (bäst på plan)
Han prövade också att spela en allsvensk handbollsmatch, men inte för Hammarby IF, utan för SoIK Hellas. Han spelade även allsvensk bowling med BK City och är därmed den enda svenska idrottaren som spelat på allsvensk nivå i fem idrotter.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv