• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 11:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
JAPANs förstatröja i VM i Sydafrika 2010

Åter en gårdag där det slutade oavgjort i de matcher där jag hade planerat dagens tröja. Därför blev det varken Real Madrid, Arsenal eller Chelsea. Japans seger i asiatiska U-23 mästerskapen med 1-0 över Palestina gör att det blir denna tröja idag.

Ovanligt dålig fotbollsonsdag igår.
Åttondelsfinalerna i Copa del Rey gav väntade resultat utom för Villareal.
Tråkig semifinal mellan två så pass bra lag som Chelsea och Arsenal.
Gamle konservative Bosse Petersson, "Släng dig i väggen!"


FOTBOLLSHISTORIA:
2007: Beckham väljer LA Galxy.
2008: Klinsmann presenteras som Bayerns nye tränare.


FÖDDA IDAG:
Jamie, Emile, Bryan.

Ovanligt dålig fotbollsonsdag igår.


Onsdagar brukar vara en ganska hyfsad fotbollsdag, men så var det knappast igår. För andra dagen i rad var det juniorfotboll, men cup i Brasilien och de Asiatiaska mästerskapen. Dessa går i Kina och grupp B och C inledde sitt gruppspel. Japan och Nordkorea vann sina matcher i B-gruppen och i grupp C tog Irak en klar seger medan Sudiarabien och Jordanien spelade oavgjort.
 

Åttondelsfinalerna i Copa del Rey gav väntade resultat utom för Villareal.


Copa del Rey, alltså spanska cupen fortsatte och de sista tre åttondelsfinalerna avgjordes då andra matchen spelades. Alaves tog sig vidare med sammanlagt 5-1 över Formentera. Real Madrid hade vunnit med 3-0 borta mot Numancia och kunde göra som i engelska FA-cupen, ställa över alla A-lagsspelare och ta sig vidare men B- och C-laget. Enda överraskningen var matchen mellan Villareal och Leganes. Här hade Leganes en 1-0 ledning att gå på efter match 1. Igår slutade det 2-1 till Villareal. Då trädde den mystiska och tokiga regeln, att mål på bortaplan ska räknas dubbelt, in. Det betydde att Villareal var utslagna.
 

Tråkig semifinal mellan två så pass bra lag som Chelsea och Arsenal.


England som är ett av de enda länder i världen som har två inhemska cuper spelade första matchen i semifinalen mellan Chelsea och Arsenal. Ganska tråkigt med tane på att de blev 0-0. Så andra matchen på Arsenals hemmaplan blir avgörande. Skulle denna sluta oavgjort så ränkas inte mål på bortaplan efter full tid, men om det fortfarande är oaavgjort efter förlängningen så träder regeln om mål på bortaplan in. Helknasigt, men sant. Vad som mer var helknasigt i gårdagens match var Bosse Pettersson som satt som expertkommentator. Han tjatade oupphörligt om att videogranskning var väldigt märkligt och förstårde rytmen och tempot i matchen. Jo, England testar detta med videogranskning i Ligacupen. Det är vid mål, straffsitiation och förseelser som kan ge rött kort som domaren kan kalla på videogranskning. Det var inte mångaa gånger det behövdes utnyttjas i gårdagens match, men de gånger som det granskades så stod domarens första beslut kvar.
 

Gamle konservative Bosse Petersson, "Släng dig i väggen!"


Nu ställer jag frågan, givetvis till misstänksamme Petersson; Hur i hela fridens namn kan man ifrågasätta att det skapas rättvisa i tveksamma situationer. Det tar inte mer än mellan 20 och 30 sekunder att fatta rätt beslut. Däremot tar det dubbla tiden många gånger att utföra ett byte, eller se om en spelare som sitter ner på planen, och som efter ett spelavbrott på någon minut reser sig upp och spelar vidare. Här har vi två situationer som aldrig ifrågasättes av så kallade experter, men som man skulle kunna ändra på de regler som finns så att man tjänar in tid. Men främst så önskar man ju att fotbollen ska komma på det som de flesta andra lagidrotter har som regel; Nämligen att spela effektiv speltid. 2 x 30 minuter är lagom. För det är så det ser ut nu. Det läggs till tid om en till fem minuter, men om man klockar en fotbollsmatchs spel så är matchen runt en halv timme per halvlek.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 11:e januari.

2007 Beckham kontrakteras av LA Galaxy


Idag 2007 förundrades många över beslutet som David Beckham tog. Då det spekulerades om han skulle hem till England igen eller gå till någon annan europeisk storklubb skrev han ett guldkantat femårskontrakt med Los Angeles Galaxy i en liga som inte är lika attraktiv. Han stannade dock kvar säsongen ut i Real Madrid och förde dem till första ligasegern på fyra år.

2008 Bayern München presenterar ny tränare.


Ottmar Hitzfeld hade bestämt sig för att sluta som tränare i Bayern München när säsongen var slut. Laget som var på jakt efter en ny kunde idag 2008 presentera förre landslagstränaren och dessförinnan Bayernspelaren Jürgen Klinsmann som ny tränare inför höststarten 2008. Jürgen tog över och förändrade en hel del i klubben både vad det gällde spelare och spelsystem. Trots att det inte gick dåligt för Bayern så fick ledningen nog och han sparkades från posten 27 april 2009. Efter detta fick han jobbet att ta hand om USAs landslag. Det jobbet fick han lämna 2016.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 11:e januari.

31 år Jamie VARDY född 1987 i Sheffield, England.
Anfallare.
19 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Sheffield Wednesday
(2002)
Stocksbridge Park Steels (2003–10)
F.C. Halifax Town (2010–11)
Fleetwood Town (2011-12)
Leicester City (2012-).

40 år Emile HESKEY född 1978 i Leicester, England
Anfallare
29 U- 1 B- och 62 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Leicester City (1987-2000),
2000 till 2004 var han kontrakterad av Liverpool. Det blev totalt 223 matcher och 60 mål.
Birmingham City (2004-06),
Wigan Athletic (2006-09),
Aston Villa (2009-12),
Newcastle Jets (2012-14),
Bolton Wanderers (2014-16)

61 år Bryan ROBSON född 1957 i Chester-le-Street, England
Mittfältare
7 U-, 3 B- och 90 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
West Bromwich Albion (1972-81),
Manchester United (1981-94),  
Middlesbrough (1994-96).  
Lag som tränare:
Middlesbrough (1994-2001 först som spelande),
Bradford City (2003-04),
West Bromwich Albion (2004-06),
Sheffield United (2007-08)
Thailands landslag (2009-11).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv