Öster fortsätter spela oavgjort. Bättre alternera vinst och förlust.
Trots ett mål som inte borde godkönts var Liverpools seger rättvis.

1902: Katastrofen på Ibrox dödar 25 personer.
2009: Luton Town vinner titeln de inte kan försvara.

FÖDDA:
Julie, Diana, 2xRobert, Pietro.

DAGENS TRÖJA

Kanske blir det sista dagboken då jag och Ebba skulle åka hem från Växjö. Jag inledde i vanlig ordning igår med mig morgonpromenad till sjukhuset. Igår följde jag med in och inspekterade hennes arbetsplats. Där träffade jag även Björn som delar rum med Ebba. Han var reptilexpert och visade upp bilder på det plus att han visade mig runt bland diverse radioaktiva ämnen och maskiner som skulle mäta detta. Efteråt förklarade Ebba att vi varit i rum som inte ens hon får gå in i, men då jag var med var det tydligen OK. Innan jag gick ivär för att handla min morgonfralla hälsade Björn mig adjö och önskade mig välkommen igen nä helst jag ville.

Jag hade plockat med mig mina ägg och då jag inte målat något på hela veckan, så fick sista dagen för denna gång i Växjö bli en äggmålardag. Jag stack emellan med att förbereda ”Fläskfilé Sinkadus” som var dagens middag. Den skulle in 20 minuter i ugnen som avslutning så det gick bra att förbereda i god tid. Två ägg blev helt klara och ytterligare fem kom på god väg innan Ebba kom hem vid fyratiden. Ett par minuter för tidigt varje dag gjorde att det fanns 30 minuter att flexa ut idag. Fast jag vet inte riktigt hur hårt det jobbas. Jag fick mig ju en rundvisning på morgonen som tog drygt 20 minuter och då jag lämnade halvnio hade alla varit på jobbet i 30 minuter utan att jag kunde se något arbete utföras.

Måltiden spisades och det blev ytterligare en matlåda till nästa vecka då Ebba inte kommer att ha sin personlige kock med sig. Packningen gjordes klar och det var dags att bege sig till bilen för att köra till tankning. Med full tank så prövade vi vägen om Ljungby och sedan ner på E4 till Helsingborg och E6 eller E20 vidare till Malmö. Motorväg och man kunde stå på trodde vi, men det visade sig hela tiden bli stopp med hastigheter på 80-90 km/h då alla långtradare skulle köra om varandra. Men vi kom hem och gladast för detta var Essmi och Rhiann, våra hundar. Äntligen var allt som det skulle för dessa två kumpaner. Själv kunde jag sätta mig framför  TVn vid niotiden för att se Premier League.

Jag satt där med min nya Östertröja och de spelade sin andra match igår borta mot GAIS. Öster har fortfarande inte förlorat någon match, men de har inte vunnit heller. Igår slutade det 1-1. Även GAIS har spelat två oavgjorda matcher och båda lagen ligger mitt i tabellen på sina två poäng. Många tränare och lag verkar satsa så hårt på försvaret att de är nöjda om de kan få oavgjort, men det blir fler poäng ocm de skulle vinna varannan match och förlora varannan. Det spelas 30 matcher i Superettan och kör oavgjort hela vägen och det blir 30 poäng. Hälften vinst och hälften förlust ger 45 poäng.

Huvudmatchen var givetvis Southampton och Liverpool. Ett lite knackigt Liverpool var tvungna att vinna, men Southampton har i år på hemmaplan besegrat både Arsenal och Tottenham. I första halvlek såg det ut som om de skulle kunna avgöra Premier League genom att slå även Liverpool. Efter 1-0 hade Southampton chansen till fler mål. Istället kom Liverpool tillbaka med en kvittering i slutet av halvleken som inte blivit mål om VAR hade funnits. Målet föregicks av en offside, men godkändes. I andra försökte Southampton masta så att de skulle kunna ta ett poäng. Som tur var straffade detta sig och Liverpool gjorde 1-2 genom en ovanlig målskytt. Mo Salah. Det var åtta matcher sedan han gjorde mål senast. Ett snyggt mål, men en totalt vansinnig målgest. Vad faen ska man slita av sig tröjan för vid ett mål??? Inhoppande Jordan Henderson tog över kaptensbindeln och visade hhur mangör mål. 3-1 och matchen var över. En rättvis seger och kampen om mästerskapet går vidare. Liverpool och Manchester City har 18 respektive 16 poäng fler än trean Tottenham, så det är bara två lag som kan ta titeln.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e april.

1924 Italien mot Ungern

Gianpiero Combi vars debut inte blev så lyckad, men som sedan skulle bli kapten i Italienska landslaget. Gianpiero Combi vars debut inte blev så lyckad, men som sedan skulle bli kapten i Italienska landslaget.

Idag 1924 var det Italienska landslaget i Budapest för en vänskapslandskamp mot Ungern. Det skulle visa sig bli Italiens största förlust genom tiderna 1-7. Värst var det för Juventus målvakt Gianpiero Combi som var 22 år och gjorde debut i landslaget. Han fick bära hundhuvudet för förlusten. Det dröjde över ett år innan han åter blev uttagen till landslaget. Därefter var hans debut glömd. Han höll nollan i 7-0 segern över Frankrike. De kommande tio åren var han given förstekeeper. 1928 var han med och tog olympiskt brons och 1934 var han även kapten i det italienska lag som tog sin andra världsmästerskapstitel i Frankrike 1938.

2005 Mourinho i tvätten

Kvartsfinalmatchen mellan Chelsea och Bayern München spelades idag 2005. Chelseas succécoach Jose Mourinho var inte på Stamford Bridge eller… I åttondelen hade Chelsea slagit ut Barcelona, men bortamatchen vann Barca med 2-1. Mourinho startade då ett rykte att Barcas tränare Frank Rijkaard hade varit inne hos domare Anders Frisk i halvtid och påverkat honom. Detta ledde till mordhot mot Anders och i slutänden till att han slutade som domare.

UEFA dömde Mourinho till två matchers avstängning. I dagens match på Stamford Bridge spelade Chelsea riktigt med hjälpcoacherna som lade om de taktiska planerna på rätt sätt. Fitnesscoachen, Rui Faria hade en mystisk hatt som täckte ena örat och målvaktstränaren Silvinho Louro var ofta i omklädningsrummet och kom ut med diverse lappar. Matchen slutade 4-2 till Chelsea. Efteråt har det framkommit att Mourinho smugglades in i Chelseas omklädningsrum i en tvättkorg och efter matchen lämnade han arenan på samma sätt. Det har inte kunnat bevisas till 100 % så Mourinho fick aldrig något ytterligare straff.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 6:e april.