• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 1:a oktober 2020

Behöver man gå upp så tidigt? Visst är det bra i Sverige? Transerfönster? Ridskola! Birds of Prey!

FOTBOLLSHISTORIA:
1977: Pelé gör sin 1375:e och sista match.
1996: Arsene Wenger gör sin första match som manager för Arsenal.

FÖDDA:
Duncan, George.

DAGENS TRÖJA.

Dagens tröja hade jag mycket besvär att få tag på så när tillfälle bjuds använder jag den gärna. Idag är det tillfälle att bära en tröja från Nigeria då landet firar sin nationaldag.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN 30/9 2020.

Behöver man gå upp så tidigt? Visst är det bra i Sverige? Transerfönster? Ridskola! Birds of Prey!


Uberverksamheten fortsatte igår morse. I förrgår hade vi fått Ebbas säng helt i ordning med allt som skulle höra till och tydligen var den skön för hon försov sig, men vi hann ändå i tid. Därför fascinerade vi oss i går morse över att även om man vaknar en kvart senare än man tänkt så hinner man oftast. Fast det är nog inget att experimentera med så kvart i åtta var frukosten överstökad och jag körde till sjukhuset.
 

Jag tittade i e-tidningen och såg att helt plötsligt hade regering och covidansvariga ändrat sig än en gång och funderade på att släppa in 500 personer på evenemang. Alltså plocka bort 50-gränsen för folksamlingar och öka den till 500. Det passar ju bra i Sverige då många andra länder stramar åt rörelsefriheten. Fast jag hittade en insändare som jag kopierar ner i min blogg. Den får mig att tänka lite på alla som bara klagar på allt.
 

”Tack, alla ni som arbetar och betalar skatt."

"Jag har klagat över det höga skattetrycket. Jag som pensionär ska betala 30 procents skatt och nästan allt annat man köper har 25 procents moms. Jag hade många bra arbetsår där den sammanlagda frånvaron var tre dagar på grund av snöhinder. Men jag har två barn som gick på dagis och hade gratis sjuk-­, och tandvård. De har båda två tagit examen från universitetet som var gratis. Jag själv började få hälsoproblem. Gallstensoperation, sedan hjärtoperation och senare operation för cancer. Så numera ligger jag på minus totalt och är tacksam över att bo i Sverige, och över att jag inte lever ute på gatan även om jag inte kan betala för all sjukvård jag fått. Så alla ni som arbetar fortfarande: Tack så mycket! Mike Pierce”
Kanske ska vi tänka efter lite innan vi klagar på allt här i landet, för, handen på hjärtat så har vi det förhållandevis bra jämfört med många andra länder.
 

Vad det gäller fotboll så läser jag på olika ställen om spelarna och lagen som flyttar, blir kvar, köper och säljer. Visst var det ett kort uppehåll mellan säsongerna, men det var ändå 30 dagar. Alltså finner jag det helt fel att ligorna startar men att transferfönstret är öppet till tisdag den 5:e oktober. Det hade känts mycket mer naturligt att man köpt, sålt och lånat färdigt spelare då den nya säsongen startat.
 

Det var allt om fotboll för igår. Jag tittade istället på en annan sport. Ryttartävling! Fast det kanske inte direkt var tävling utan mer träning. Då jag hämtade Ebba efter jobbet så bara det av direkt till Jönköpings Fältrittklubb. Där går dottern en gång i veckan, på onsdagar. Gårdagens lektion handlade faktiskt om hoppning. Visserligen inte så högt, men ändå. Fast mesta tiden var det skritt, trav och galopp. Det var i slutet som var och en av de åtta deltagarna fick göra vars två hopp. Allt löpte väl fast Ebbas träningsvärk och en sträckning blev värre. På hennes tränares inrådan tog vi en promenad då vi kom hem och var klädda för uteverksamhet. Promenaden gick till Vätterns sydligaste strand och hem igen. Idag tillåts hundar åter gå längst strandpromenaden.
 

Jag hade förberett middagen, men trots det tog det lite tid då spisen inte ville komma upp i de 200 grader som erfordrades för att ”Fylld korv med mos” skulle bli klar. Vi gjorde som sydlänningar: Åt middag ganska sent. Klockan nio var vi klara och då vankades det en film som släpptes igår på Netflix: Birds of Prey. DC gjorde floppen ”Suicide Squad” 2016. De skulle försöka överlista Marvels alla figurer som det gjorts otaliga populära filmer om. Fast en figur från Suicide Squad stack ut: Harley Quinn. Därför gjordes en film med henne som huvudperson. Den heter ”Birds of Prey” och släpptes tidigt i år. Jag gillade upplägget av historien och själva handlingen var som det brukat vara med en storskurk och en luten skurk som blir hjälten i filmen. Till sin hjälp får hon ofrivilligt en del andra tjejer som hjälper till. Det kommer garanterat att bli ytterligare en film med Harley Quinn och det ser jag fram emot.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a oktober.

1977 En era tar slut
 

Edson Arantes do Nascimento mera känd som Pelé spelade idag 1977 sin sista fotbollsmatch. Det var på New Jersey's Giants Stadium inför 77 000 åskådare som denna match spelades. Det var mellan de två lag som var de enda Pelé spelat för. Nämligen brasilianska Santos och New York Cosmos. Matchen slutade 2-1 och det var Pelé som gjorde New York Cosmos ena mål. Hans sista i karriären. Pelé kunde inte förlora då han spelade första halvlek i Cosmos och avslutade matchen i sitt gamla Santos. Totalt med alla träningsmatcher inräknade spelade han 1375 matcher och gjorde 1284 mål. Det blir ett snitt på 0,9338 mål per match.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a oktober.

1996 Wenger i Arsenal.
 

Arsene Wenger gör officiellt sin debut idag 1996 som Arsenals manager. Efter 147 matcher som spelare i lag runt och i Strasbourg sadlade han om 1984 och blev tränare. Efter Nancy-Lorraine, Monaco och japanska Nagoya Grampus Eight kom han till London och Arsenal. Här har han lyckats ta The Double, ligamästare och cupvinnare under samma säsong, två gånger. Han är ensam tränare utanför Storbritannien som lyckats med detta. 2003-04 lyckades han även få sitt Arsenal att bli ligamästare utan att ha förlorat en enda match.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a oktober.

George WEAH blir 54 år

George Manneh Oppong WEAH är född 1966 i Monrovia, Liberia.
Anfallare
61 A-landskamper för Liberia (1986-2002).

Klubbar som spelare:
Young Survivors Clareton (1981-84),
Bongrange Company (1984-85),
Mighty Barrolle (1985-86),
Invincible Eleven (1986-87),
Africa Sports (1987),
Tonnerre Yaoundé (1987-88),
Monaco (1988-92),
Paris Saint-Germain (1992-95),
Milan (1995-2000),
Chelsea (2000 lån),
Manchester City (2000),
Olympique Marseille (2000-01),
Al Jazira Club (2001-03).

Han var den förste afrikan till Europas bäste fotbollsspelare 1995.
Efter fotbollen blev han politiker och var en av kandidaterna i presidentvalet i Liberia 2005, men förlorade till Ellen Johnson Sirleaf. Weah vann sedan valet den 26 december 2017 och tillträdde som Liberias president den 22 januari 2018.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a oktober.

Duncan EDWARDS blev 21 år

Duncan EDWARDS var född 1936 i Woodside, Dudley, England och dog den 21:a februari 1958 i München.
Vänster halva (Mittfältare)
15 U-, 4 B- och 18 A-landskamper för England (1949-1957).

Klubbar som spelare:
Manchester United (1952-58).

Han var med att vinna engelska ligan 1956 och 1957. Tyvärr var han även med på matchen i Belgrad den 6:e februari 1958. Det var då de mellanlandade i München som Manchester Uniteds största tragedi inträffade. Flygplanet kraschade vid starten och sju spelare och fjorton andra omkom. Duncan överlevde kraschen med allvarliga skador och vårdades på sjukhus i München. Han var vältränad men frågan var om han någonsin skulle kunna spela fotboll igen. Han hade t o m ett samtal med Uniteds assisterande tränare Jimmy Murphy där han lite skämtsamt frågade: "Vilken tid är det kickoff mot Wolves? För den matchen vill jag inte missa!" Den 21 februari tillstötte komplikationer med inre blödninngar och Duncan avled på sjukhuset 21 år gammal.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv