• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 27:e september 2018

Det blir inget nytt kontrakt för Trelleborg.
Det blir inget nytt SM för Malmö FF.
Det blir inget fortsatt spel för Liverpool i Ligacupen.
Det blir inget franskt mästerskap för någon annan klubb än PSG.
Det blev inte seger för vare sig Barcelona eller Real Madrid.


FOTBOLLSHISTORIA:
1879: Första Birminghamderbyt spelas.
1967: Japans största landskampsseger.

FÖDDA IDAG:
Granit, Markus, Francesco, Claudio.

DAGENS TRÖJA
WEST HAMs förstatröja 2003/05

Det inträffade ju en del sensationer i matcherna igår, men då är det lag som jag inte har några tröjor ifrån som vann. Alltså gör jag idag detjag tänkte göra igår. Jag taren titt på resultaten i Ligacupen i England. Här inträffade ocksåen smärre sensation då Liverpool förlorade till Chelsea. Fast även om det var Macclesfield som West Ham vann över såär segersiffrorna 8-0 så pass stora att det rättfärdigar denna tröja idag.

Det blir inget nytt kontrakt för Trelleborg.


Våra (Skånes) två lag i Allsvenskan i år gav svar på två frågor som en del har haft. Trelleborg har gjort sitt i Allsvenskan för denna gång. Visserligen återstår sju omgångar och TFF ligger ”bara” sex poäng efter Sirius på säker mark. Igår spelade Trelleborg hemma mot nästjumbon Dalkurd. Där fanns chansen att äntligen ta en seger, men  icke sa Nicke! Det blev istället en snöplig förlustpå 0-1. Detta anser jag var sista chansen att försöka stannna kvar.
 

Det blir inget nytt SM för Malmö FF.


Andra svaret som gavs igår var på frågan om Malmö FF skulle kunna komma ifatt AIK och bli svenska mästare igen. Svar: NEJ! Den riktiga chansen att blanda sig i toppstriden var att vinna uppe i  Norrköping. Trots att MFF hade ett mäktigt övertag i målchanser, skott på mål och även lite i bollinnehav så var det IFK Norrköping som var vassast då det gällde att göra  mål. Detta viktiga i fotbollen har Malmölaget haft otroligt svårt att klara av. 3-1 till Norrköping gör att det blir de som kommer att jaga AIK, endast tre poäng efter. Om inte AIK vinner sin matchh i omgång 23. Troligengör de det och då kommer MFF att vara elva poäng efter med sju omgångar kvar. Teoretiskt finns det fortfarande en chans, men i praktiken är det kört för mästerskap 21.
 

Det blir inget fortsatt spel för Liverpool i Ligacupen.


Åter  var det omgångar i diverse ligor runt om i Europa utom i England. Där avslutades sextondelsfinalerna i Ligacupen. Det krävdes att några Premier Leaguelag skulle åka ut då Liverpool tog emot Chelsea. Det blev bortaseger och Liverpool förlorade för första gången denna säsongen. Fast båda lagen hade halvdana uppställningar och ordinarie lag ställer båda upp med på lördag då de möts igen i Premier League i London. Watford som besegrade Tottenham i Premier League förlorade igår på straffar och Spurs är vidare. Fast de har stora problem med sin nya hemmaarena som inte verkar bli klar i år. Därför spelades matchen igår på Stadium MK i Milton Keynes. West Ham tog säkraste  segern då de satte dit Macclesfield med hela 8-0.
 

Det blir inget franskt mästerskap för någon annan klubb än PSG.


Ett annat lag som vann lätt igår var Paris SG. De vann med 4-1 över Reims. Det betyder att efter sju spelade omgångar i franska ligan leder PSG med åtta poäng före de tre tvåorna Lyon, Marseille och Lille. Där kommer givetvis kampen att stå om vem som ska bli slutgiltig tvåa i vår då ligan är slut. För den är redan slut i fråga om vilket lag som ska bli franska mästare.
 

Det blev inte seger för vare sig Barcelona eller Real Madrid.


Fast ska vi snacka om sensationer igår så för vi skärskåda den spanska ligan. I Leganés i utkanten av Madrid fanns Barcelona för att försvara ledningen i ligan. Det gick inte så bra. Då matchen var över hade Barca åkt på sin första förlust. 2-1 vann Leaganes med och hade det gått som alla trot hade de förlorat och legat sist i  ligatabellen. Nu ligger de strax ovanför nedflyttningsstrecket på sjuttonde plats. Märkligt nog så leder Barcelona fortfarade La Liga. Real Madrids plats upp till toppen stoppades av Sevilla. De vann med 3-0 över de regerande Champions Leaguemästarna. Istället för att leda spanska ligan med tre poäng så ligger Real Madrid kvar på andra plats med sämre målskilnad än Barcelona. Det var även Real Madrids första förlust för säsongen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 27:e september

1879 spelas första derbyt i Birmingham.

Segrarna, Birmingham City. Segrarna, Birmingham City.

Birmingham City hette Small Heath Alliance fram till 1905. Så egentligen var det Small Heath som mötte Aston Villa idag 1879. Det var det allra första Birminghamderbyt och Birmingham vann med 1-0. Matchen spelades på Muntz Street som var Birminghams hemmaarena fram till 1906 då de flyttade till nybyggda St Andrew's. Just Muntz Street-arenan fick mycket kritik av Villaspelarna som ansåg att det enda lämpliga arenan kunde användas till var grottforskning. Nu har Aston Villa tagit en ganska klar ledning i derbysegrar och de vann även det allra första derbyt som var en tävlingsmatch. Det var i FA-cupen 1887 då Villa segrade med 2-1.

1967 Japansk storseger

 
Japan hade gjort ganska bra ifrån sig i OS-turneringen 1964 genom att nå kvartsfinalen. De förlorade mot finalisten och tvåan Tjeckoslovakien. Det förväntades att Japan skulle kunna kvala in till OS i Mexiko City 1968 ganska enkelt. Kvalet började idag 1967 med första matchen mot Filippinerna i Tokyo. Och det gick verkligen lätt. Japan tog sin allra största seger i historien genom vinst med 15-0. Visst tog sig Japan till OS där de senare vann matchen om tredje pris mot värdnationen Mexico med 2-0 och tog brons.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 27:e september

26 år Granit XHAKA född 1992 i Basel, Schweiz.
Mittfältare
43 U- och 66 A-landskamper för Schweiz.
Klubbar som spelare:

Concordia Basel (2000–02),
Basel (2002–12),
Borussia Mönchengladbach (2012–16),
Arsenal (2016–).
Han har blivit schweizisk mästare två gånger och vunnit FA-cupen med Arsenal. 2009 blev han världsmästare för
U-17 landslag.

36 år Markus ROSENBERG född 1982 i Malmö.
Anfallare
9 U- och 33 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Malmö FF (1987-2005),
Halmstads BK (2004 lån),
Ajax (2005-07),
Werder Bremen (2007-12),
Racing Santander (2010-11 lån),
West Bromwich Albion (2012-14),
Malmö FF igen (2014- ).
Hans första riktiga framgång kom 2004 då han lånades ut från MFF till Halmstad BK och där vann skytteligan på 14 mål. Mösterskap vann han inte förrän han var tillbaka i MFF igen 2014. Det har sedan blivit ytterligare två SM-guld.

42 år Francesco TOTTI född 1976 i Rom, Italien.
Anfallare
45 U-landskamper och 58 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare
Fortitudo Luditor (1983-84),
Smit Trastevere (1984-86),
Lodigiani (1986-89),
Roma (1989-2017), 619 matcher.
Han spelade större delen av sin fotbollskarriär i Roma och fortsatte som klubbdirektör då han lade skorna på hyllan 2017. 2006 blev han världsmästare med Italien.

65 år Claudio GENTILE född 1953 i Tripoli, Libyen
Försvarare
71 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Arona (1971-72),
Varese (1972-73),
Juventus (1973-84),
Fiorentina (1984-87),
Piacenza (1987-88).
Lag som tränare:
Italien U21 (2000-06),
Sion (2014). 
Han blev världsmästare 1982.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln