• Boris idrottsblogg

Torsdagen den 7:e juli 2016.

Ramsey avstängd var orsaken till att Wales förlorade.
50-50 före matchen, men rättvis Portugalseger.
Ronaldos inställning igår lyfte Portugal.
En lagkapten ska kunna sin nationalsång!

Gibraltars mästare vidare.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1957 Pelé gör debut i Brasiliens landslag 16 år och 9 månader gammal.
1990 hemmalaget Italien vinner bronsmatchen över England.
FÖDDA: Jürgen, Jakub.
LIVERPOOLARE: Alex, Alberto.
DAGENS TRÖJA
PORTUGALs förstatröja EM 2012.

Ramsey avstängd var orsaken till att Wales förlorade.


Så var det EM fotboll igen, och idag är det bara två matcher kvar. Det vet i katten om det spelade någon roll vilket lag som skulle ta sig till final i gårdagens match. Ikväll spelar Tyskland och Frankrike och det är givetvis segraren där som blir europamästare. Men för att återgå till gårdagens match så börjar det se ut som det brukar då jag håller på något lag. De förlorar alltid. Wales förlust berodde enbart på en enda sak. Nämligen att Aaron Ramsey var avstängd. Det var han och Bale som servat de andra spelarna i Wales. Nu fick Bale ta hand om allt själv och det var för mycket.
 

50-50 före matchen, men rättvis Portugalseger.


Före matchen så ansåg jag att det var 50-50 om vem som skulle vinna. Visst har Wales varit en stor överraskning, men de har hållit spelet jämt mot sina motståndare och vunnit rättvist. Portugal har ju gjort tvärtom. De har varit nära att försvinna i varje match de spelat och det har berott på att deras stora stjärna Ronaldo bara varit stjärna på pappret och inte på planen. Igår var han tillbaka i den roll en kapten ska ha. Detta snittade av sig både på hans eget spel och på medspelarna.
 

Ronaldos inställning igår lyfte Portugal.


Någon i Portugalledningen måste ha haft ett snack med Cristiano Ronaldo då han var stöttan istället för mobbaren och dessutom kunde han och alla hans lagkamrater sjunga i sin egen nationalsång. Det tror jag var det avgörande tändvätskan. I och med detta och de 2-0 som Portugal vann med så är de i sin andra stora mästerskapsfinal. Tyvärr så tror jag att det blir förlust för Portugal även i deras andra EM-final, men jag och tippande…
 

En lagkapten ska kunna sin nationalsång!

Zlatan under Du gamla Du fria! Zlatan under Du gamla Du fria!

Om jag nu har rätt att tändvätskan för ett lag är att lagkaptenen kan sjunga nationalsången så hoppas jag att ett av Janne Andersson första uppdrag är att plocka ut en lagkapten som kan ”Du gamla Du fria”. Trots Zlatans reklam med sången så lyckades ju han aldrig fixa att sjunga i landslaget. Men han är väl överlycklig för alla pengar han får i Manchester och att det skrivs så mycket om honom och vilket nummer han ska ha på sin tröja.
 

Gibraltars mästare vidare


Ett lag som stod för gårdagens stora överraskning i Champions League-kvalet var Lincoln Red Imps från Gibraltar. De var förra veckan i Tallinn och förlorade med 1-2 till FC Flora Tallinn. Igår spelades returen och då vann Gibraltars mästare med 2-0. Det innebär att de är vidare och möter Celtic i nästa omgång. Även om jag är en dålig tippare så gissar jag att det blir skottarna som kommer att vinna den kampen, och jag tror faktiskt att jag kan ha rätt för en gångs skull.

FOTBOLLSHISTORIA från 7:e juli 1957 Pelés debut. 1990 bronsmatch.

1957 Edson Arantes do Nascimento i landslaget.

 
Då han var 15 år gammal gjorde han entré i Santos, laget som han var trogen nästan hela sin karriär. Det dröjde inte länge förrän han var landslagsaktuell. Idag 1957 fick Pelé chansen då Brasilien mötte Argentina. Pelé var 16 år och nio månader gammal. Tyvärr så förlorade han sin premiär med 2-1. Men Brasilien fick ett mål. Vem gjorde det? Jo, Pelé givetvis!
 

1990 match om tredje plats i Italien-VM

 
På Stadio San Nicola i Bari spelades idag 1990 bronsmatchen mellan hemmalaget Italien och England. Det dröjde ända till 71:a minuten innan Roberto Baggio kunde ge sitt lag ledningen. Engelsmännen hade inte gett upp och tio minuter senare lyckades David Platt kvittera. Lagen förberedde sin på förlängning då Italien fick straff fyra minuter före slutat. Denna satte VM:s skyttekung Salvatore Schillaci. En märklig spelare som var i stort sett okänd före VM, och fortsatte vara det efter VM. En mer känd spelare fick se sig besegrad i sin sista match. Det var Englands målvakt Peter Shilton, som denna dag gjorde sin 125:e och sista landskamp.

FÖDDA IDAG

Jürgen GRABOWSKI
72 år
Mittfältare
44 landskamper för Västtyskland
Klubb som spelare: 1965-80 Eintracht Frankfurt (441 matcher).
Han spelade sin sista landskamp 1974. Det var VM-finalen mot Nederländerna. Den vanns med 2-1 och Jürgen blev världsmästare.

Jakub WAWRZYNIAK
33 år
Försvarare
46 landskamper för Polen.
Klubbar som spelare: junior Sparta Złotów,
2001 MSP Szamotuły,
2002 Sparta Oborniki,
2002-03 Sparta Brodnica,
2003 Błękitni Stargard Szczeciński,
2003-05 Świt Nowy Dwór Mazowiecki,
2005-07 Widzew Łódź,
2007-13 Legia Warszawa,
2009 Panathinaikos (lån),
2014 Amkar Perm och
sedan 2015- Lechia Gdańsk.

LIVERPOOLARE

Alex SOUTH
85 år
Försvarare
Engelsman
Klubbar som spelare: Brighton & Hove Albion (1946-54),

1954 till 1956 hade han kontrakt med Liverpool FC. Det blev endast 7 matcher och 1 mål i A-laget.
Halifax Town (1956-65)

Alberto AQUILANI
32 år
Mittfältare
20 U-och 38 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: AS Roma (1999-2009),
Triestina (lån 2003-04),

2009 till 2012 tillhörde han Liverpool FC, men var ofta utlånad. Därför blev det bara 28 matcher och 2 mål för LFC.  
Juventus (lån 2010-11),
AC Milan (lån 2011-12),
Fiorentina (2012-15),
Sporting Lissabon (2015-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv