• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 25:e april 2017.

Brynäs mot SM-guld.
Malmö FF mot SM-guld?

Trelleborgs första seger i serien i år, 6-0.
Grattis Newcastle United till Premier League.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Arsene, Emil, Zlatan.

FOTBOLLSHISTORIA: 
Det är en oerhört händelsefattig dag den 25:e april. Inget att rapportera.

FÖDD IDAG:
Johan.

DAGENS TRÖJA

Brynäs mot SM-guld.


Måndagen var en dag kantad med en massa strömatcher. För mig inleddes den med sista matchen för säsongen i Löddeligan i bowling. Det blir alltid seger i första serien, men sedan förlorar vi de två andra och sex poäng skiljde från oavgjort till förlust. Det blir till att komma igen till hösten. Min spelpartner skulle skynda sig hem för att se ishockey. Han är stor Brynässupporter och ondgjorde sig över domarna som tagit en utvisning på en Brynässpelare så att HV 71 kunde utjämna till 2-2 i matcher. Han måste ha blivit glad då Brynäs vann med 2-0 och tog ledning med 3-2 i matcher igår i Jönköping.
 

Malmö FF mot SM-guld?


På jobbet snackades det in Malmö FF och deras möte med Djurgården. En snabb koll på Flashscore sa att matchen stod 1-1. Jag letade upp en ”fulstreamkanal” och kom lagom in i matchen för att se Djurgården ta ledningen med 2-1. Inte såg MFF ut att vara någon mästarkandidat just då. Men det skulle de ändra på under sista kvarten. 2-2 kom på ett tjusigt anfall och det norska Berget var framme.  Yoshimar Yotun, som kunde varit utvisad då han gav en motståndare en ful armbåge i ansiktet. Hade inte Djurgårdaren spelat över så mycket kunde MFF mist en man. Nu var det tur att det bara blev varning för Yotun chansade med ett långskott då fyra minuter återstod. Jag ojade mig i TV-soffan över hur han kunde slarva bort chansen till ett bra anfall med ett meningslöst skott mot mål. Men det tog perfekt i krysset och Isaksson var chanslös. Så var MFF guldkandidater igen med sin 3-2 seger.
 

Trelleborgs första seger i serien i år, 6-0.


Lite andra matcher var att Trelleborg tog säsongens första seger, och vilken seger sedan. 6-0 på stackars Örgryte som blivit bestraffade av fotbollen vansinniga regler att visa ut en spelare och låta hela laget lida. De fick lida sedan minut 33. Då stod det bara 1-0, så givetvis var det utvisningen så till viss del knäckte ÖIS.
 

Grattis Newcastle United till Premier League.


Roma tog sig an redan nedflyttningsklara Pescara. Det blev en lätt seger 4-1, och Roma befäste andraplatsen i tabellen efter Juventus. Andraplatsen är viktig för Italien har bara två säkra Champions Leagueplatser. Tredjelaget får kvala och vem det än blir så lyckas de givetvis med det. Den viktigaste matchen spelades i Engelska andraligan. Newcastle United tog emot Preston North End. En seger i den matchen och de skulle vara klara att gå upp i Premier League efter bara en säsong i League Championship. 4-1 blev det och äntligen en succé för tränare som är Rafael Benitez.

GÅRDAGENS SKVALLER

ARSENE WENGER


Arsene Wenger vill ännu inte bekräfta huruvida det blir en fortsättning i Arsenal nästa säsong.
Arsene Wenger sitter på ett utgående kontrakt med Arsenal.
De flesta rapporterna tyder på att managern kommer förlänga med ytterligare två år.
Men fransmannen är fortfarande kryptisk gällande framtiden.
– Klubben är i ett mycket bra skick. Vi har en väldigt stark situation och ett starkt lag. En dag kommer jag lämna och jag är säker på att Arsenal alltid kommer vara en fantastisk klubb som alla beundrar, säger Wenger enligt Goal.com.

EMIL FORSBERG


Han gör succé i Bundesliga och jagas av större klubbar. Men Emil Forsberg vill inte lämna RB Leipzig.
I februari förlängde Emil Forsberg, 25, sitt kontrakt med RB Leipzig till 2022.
Den svenske landslagsstjärnan är dock fortsatt het på transfermarknaden.
Det ryktas bland annat om att Liverpool och Arsenal är ute efter yttermittfältaren.
Forsberg har dock inga planer på att lämna Bundesliga i sommar.
– Jag stannar. Just nu kan jag inte komma på en bättre klubb. Allt kan hända i fotboll men jag har förlängt mitt kontrakt med klubben eftersom jag trivs väldigt bra i Leipzig. Det gör min fru också, vilket är det viktigaste. I Leipzig har allt känts rätt från början och det är det viktiga, säger Forsberg till Bild enligt Sportbladet.
25-åringen avslöjar samtidigt vilka klubbar som ligger honom varmt om hjärtat.
– I min barndom var det Liverpool eftersom min pappa var en stor supporter. Jag sov i Liverpool-sängkläder, men också Barcelona och Real Madrid. I dag finns det fortfarande lag jag gillar mer men när man spelar själv så är det oftast din första klubb som är favoriten, säger Forsberg.

ZLATAN IBRAHIMOVIC´


Manchester Uniteds anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic betonar att korsbandsskadan inte kommer avsluta hans karriär.
Zlatan Ibrahimovic, 35, kan bli borta i upp till ett år efter sin allvarliga knäskada.
Enligt brittisk media kommer Manchester United inte förlänga svenskens kontrakt efter beskedet.
Zlatan ger nu en kommentar om sin framtid, och betonar att skadan inte innebär slutet.
"Först och främst, tack för allt stöd och kärlek. Det är ingen nyhet att jag skadat mig så jag kommer bli borta från fotbollen ett tag. Jag kommer ta mig igenom detta som allt annat och komma tillbaka ännu starkare", skriver 35-åringen på Instagram.
"Så här långt har jag spelat med ett ben så det borde inte vara något problem. En sak är säker, jag bestämmet när det är dags att sluta och inget annat. Att ge upp är inget alternativ. Vi ses snart", fortsätter Zlatan.

FÖDD IDAG

Blev 68 år Johan CRUIJFF född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Mittfältare/Anfallare,
48 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
1959-73 Ajax,
1973-78 Barcelona,
1979-80 Los Angeles Aztecs,
1980-81 Washington Diplomats,
1981 Levante, 1981-83 Ajax igen,
1983-84 Feyenoord.  

Lag som tränare:
1985-88 Ajax,
1988-96 Barcelona,
2009-13 Kataloniens landslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv