• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 10:e augusti 2017.

Friidrott på TV 4, Fy fan!
Ingen John Terry, För gammal?
Colchester, ett väldigt gästvänligt lag!
​​​​​​​Väntade segrar i England och Sverige.


NYA TRÖJOR
Schalke 04s tredjetröja 2017/18

GÅRDAGENS TRANSFERS
Valentin Eysseric, Marco Benassi, Carlos Strandberg,
 Taye Taiwo, Sebastian Larsson.
FOTBOLLSHISTORIA: 
1974: Första gången ligasegraren och FA-cupmästaren möts i England vinner Liverpool.
1977; King Kenny kommer till Liverpool för första gången.
2003: Manchester City gör debut på sin nya arena som har haft många namn.

FÖDDA:
Roy, Javier.

DAGENS TRÖJA
ASTON VILLAs förstatröja 2006/07

Fyra av de fem lag som vann i Engelska Ligacupen igår har jag tröjor ifrån. Fast jag  hade redan bestämt innan matcherna att det skulle bli en Aston Villatröja idag, förutsatt att de vann. Det gjorde de med 2-1 borta över Colchester.

Friidrott på TV 4, Fy fan!


Min golfspelande vän Micke som ofta tittar på fotboll berättade att han denna vecka var helt besatt av VM i friidrott. TV 4 sänder varje kväll och jag tänkte offra några timmar på denna spännande idrott som är så blandad. Blandad var ordet om sändningen TV 4 har. Jag stod up i 40 minuter. Då hade jag sett tio minuters friidrott och 30 minuters reklam. Jag förstår att Micke har C More där man för en dyr peng kan se friidrotten utan dessa fruktansvärda reklamabrott. Nej, det fick bli fotboll istället.
 

Ingen John Terry, För gammal?


Jag har ju Viasat så där klarar jag mig utan reklam då Carabao Cup, Engelska Ligacupen allså spelade vidare igår. Två kamper visades på Viasat och TV 3 Sport. Lite intressant var det att se John Terry i sin nya omgivning i Aston Villa. Det var vad jag trodde då jag slog över på fotbollen. Fast då tänkte jag inte på att Terry ju är så vansinnigt gammal så att spela en meningslös cupmatch mitt i veckan det går ju inte. Fast det blev match i alla fall.
 

Colchester, ett väldigt gästvänligt lag!


Aston Villa spelade alltså i gästvänliga Colchester. Då tänker jag på hemmamålvakten Walker som ger bollen till Scott Hogan i straffområdet och så är det 0-1. Frankie Kent var ännu vänligare och sparkade in bollen i eget mål, 0-2. Sedan spelade Kent 1-1 med sig själv då han styrde in bollen i Villas mål likt en ishockeyspelare. Andra halvlek var bara en kamp, med lite bevakning av ledningen för Birminghamlaget. Så var de vidare i tyrneringen, och det fanns faktiskt en likhet mellan friidrotten och matchen i Colchester. Det var skånskt sommarväder på båda ställena. Fullt regn alltså.
 

Väntade segrar i England och Sverige.


Bolton, Leeds, Sheffield United och Burton tog sig också vidare igår. De är alla League Championsshiplag som vann över lag från tredje och fjärde divisionen. Det är inte speciellt mycket överraskande segrar i dessa cuper nuförtiden. Jag vet inte hur det var med överraskningar i övriga världen, men det var ofantligt många cupmatcher som spelades runt om i världen igår. Och så var svenska Superettan igång och även här var det favoritsegrar. Brommapojkarna, Dalkurd och Falkenberg vann och det gjorde att Helsinborgs IF är på femte plats i tabellen. De har chans att förbättra detta i matchen mot Åtvidaberg ikväll.

NYA TRÖJOR

SCHALKE 04s tredjetröja 2017/18


Schalke håller sig givetvis till tyska Adidas som de gjort under hela 2000-talet. De har däremot inte så mycket färger att välja på. Hemma, blå, borta vit och ofta är tredjetröjan också blå, fast i lite mörkare nyans. Ibland har de faktiskt slagit till med en grön tredjetröja. Denna har blivit både blå och grön, och fast det kan tyckas vara lite dystra färger så är det en helt OK tröja.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Valentin Eysseric klar för Fiorentina
 

Mittfältaren Valentin Eysseric lämnar Nice för italienska toppklubben Fiorentina.
Fiorentina meddelar på sin officiella hemsida att Valentin Eysseric är klar för klubben.
25-åringen ansluter från franska Nice och har signerat ett kontrakt till 2021.
Enligt italiensk media betalar Viola upp till 4 miljoner euro för mittfältaren.

Fiorentina värvar Marco Benassi
 

Marco Benassi lämnar Torino. Mittfältaren har skrivit på för seriekonkurrenten Fiorentina.
Fiorentina meddelar på sin officiella hemsida att Marco Benassi, 22, är klar för klubben.
Den tidigare Inter-mittfältaren köps loss från Torino. Benassi har signerat ett femårskontrakt med Viola.
22-åringen har gjort 27 landskamper för Italiens U21.

Carlos Strandberg till Malmö FF
 

Precis som Fotbolltransfers.com i går kunde avslöja har anfallaren Carlos Strandberg skrivit på för Malmö FF.
Malmö FF bekräftar på sin officiella hemsida att Carlos Strandberg, 21, är klar för klubben.
Anfallaren köps loss från belgiska Club Brügge och har signerat ett kontrakt över 2021.
– Carlos Strandberg är en stark och snabb forward med bra skott. Han kommer att tillföra mer tyngd i anfallet och hota i djupled. Även om han är en ung spelare har han stor erfarenhet, bland annat från Europaspel. Förhoppningsvis kan vi utveckla honom till att bli ännu bättre, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.
Strandberg är nöjd med sitt klubbval.
– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att spela i Malmö FF. Det innebär en ny upplevelse för mig och en chans att tillhöra en bra klubb som presterar och vinner titlar. Jag gillar vinnarmentaliteten som finns här, säger han till hemsidan.
21-åringen får tröja nummer 8 i MFF.

Taye Taiwo klar för AFC Eskilstuna
 

Den tidigare Milan-spelaren Taye Taiwo har skrivit på för allsvenska klubben AFC Eskilstuna.
AFC Eskilstuna bekräftar på sin officiella hemsida att Taye Taiwo, 32, är klar för klubben.
Den nigerianske vänsterbacken kommer närmast från schweiziska Lausanne-Sport.
– Jag är väldigt glad över att vara har. Har tränat hårt innan jag kom hit, så jag är i god form, säger Taye Taiwo efter att ha gjort sitt första träningspass och fortsätter: 
– Det var bra, kul att träffa spelarna.  Mentaliteten på spelarna är bra, och det finns kvalitet. Med min erfarenhet och självförtroende, tror jag vi kommer kunna åstadkomma bra saker innan säsongen är över.
Taiwo har gjort 54 landskamper för Nigeria och hunnit representera bland annat Milan och Marseille. Kontraktet med AFC sträcker sig säsongen ut.
– Vi får en riktigt bra och erfaren vänsterback som kommer att betyda jättemycket för oss. Inte bara på planen, utan även i omklädningsrummet. Vi är väldigt glada över att honom är här, säger sportchefen Azad Budak till hemsidan.

Hull City värvar Sebastian Larsson


Den svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson, 32, har skrivit på för Hull City.
Hull City meddelar på sin officiella hemsida att Sebastian Larsson är klar för klubben.
Den svenske landslagsmittfältaren har signerat ett ettårskontrakt med Championshipklubben.
– Jag är väldigt glad över att vara här och jag ser verkligen framemot denna nya utmaning, säger 32-åringen till hemsidan.
– Jag hade en del alternativ att överväga, men jag kände att detta var det bästa för mig, fortsätter Larsson.

FOTBOLLSHISTORIA från den 10:e augusti
1974 FA Charity Shield.
1977 Dalglish till England.
2003 City of Manchester Stadium

1974 första FA Charity Shield i TV.

 
På Wembley spelades idag 1974 första FA Charity Shield som sändes på TV. Det var en match mellan FA cup vinnarna Liverpool och ligamästarna Leeds United. Det var sista matchen legendariske Bill Shankley var manager för Liverpool och det var första matchen den blivande legendaren Brian Clough var manager för Leeds. Under matchen var Leeds Billy Bremner hela tiden på Liverpools Kevin Keegan. Till slut tröttnade Keegan och ett slagsmål mellan dem utbröt. Båda blev utvisade och i frustrationen på väg ut från planen slet båda spelarna av sig sina tröjor och slängde dem på plan. Båda spelarna fick böta 500 pund var. Keegan blev avstängd fyra matcher och Bremner åtta. Matchen då? Jo, den fick avgöras på straffar efter 1-1. 6-5 slutade straffläggningen till Liverpools fördel.

1977 Kenny till Liverpool
 

Liverpool FC inledde ju sin bana som fotbollsklubb med bara skottar som man hyrt in. Idag 1977 var det dags för en ny skotte att komma till Liverpool. Det var en riktigt etablerad spelare som i Celtic redan hade vunnit fyra ligatitlar och fyra cuptitlar. Kenny Dalglish skulle trots detta bli en av Liverpools mest kända personligheter. Han fortsatte att spela i Liverpool tills han avslutade sin karriär 1990. Det blev 355 matcher och 118 mål.
 

Men inte nog med det. Han var också spelande manager för Liverpool 1977 till 1990. Sedan fortsatte han att bara vara manager ytterligare en säsong. Han kom också tillbaka 2011 – 2012 för att försöka frälsa sitt gamla lag då det gick riktigt knackigt, men det var inte så enkelt att bara sätta en gammal legendar och hoppas att det skall ordna sig.

2003 City of Manchester Stadiums första match.
 

Manchester var värd för 2002 Commonwealth Games som är som ett OS för länderna som tillhör det Brittiska samväldet. Till dessa spel byggdes City of Manchester Stadium som fick smeknamnet ”Eastlands”. Stadion rymmer 47 726 och skulle tas över av Manchester City som lämnade Maine Road. Idag 2003 spelade Manchester City sin första match på sin nybyggda arena. Motståndare var Barcelona och City vann med 2-1. I juli 2011 hade sponsorer satsat så stora pengar att arenan tvingades byta namn till Etihad Stadium.

FÖDDA IDAG

46 år Roy KEANE född 1971 i Cork, Irland.
Mittfältare.
4 U- och 67 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare
1981-89 Rockmount,
1989-90 Cobh Ramblers,
1990-93 Nottingham Forest,
1993-2005 Manchester United (326 matcher),
2005-06 Celtic. 

Lag som tränare
2006-08 Sunderland,
2009-11 Ipswich Town,
2013- Irland (ass. tränare),
2014 Aston Villa (ass. tränare).

TITLAR:
Med Manchester United
Premier League mästare: 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03
FA Community Shield vinnare: 1993, 1996, 1997, 2003
FA Cup mästare: 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04
UEFA Champions League vinnare: 1998–99

Med Celtic
Skotska Premier League mästare: 2005–06
Skotska Ligacup vinnare: 2005–06

44 år Javier ZANETTI född 1973 i Buenos Aires, Argentina
Försvarare/mittfältare.
12 U- och 143 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare
1982-89 Independiente,
1991-93 Talleres,
1993-95 Banfield,
1995-2014 Inter (606 matcher)

TITLAR:
Med Inter:
Italienska seriemästare: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10
Italienska cupmästare: 2004–05, 2005–06, 2009–10, 2010–11
UEFA Champions League vinnare: 2009–10
UEFA Cup vinnare: 1997–98

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln