• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 19:e juni 2018.

Det är mer än jag som spyr på alla "analyser" i fotbollen!
Hellre en dålig match och vinst än en bra och förlust!

Belgien underpresterade, men vann ändå med 3-0.
Kane räddade England.
Colombia, Polen och Egypten vinner idag.

FOTBOLLSHISTORIA:
1938: VM-final mellan Italien och Ungern.
1994: Mimosas världsrekord på 108 matcher i rad utan förlust tar slut.

FÖDDA IDAG:
Brian.

DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja i VM i Ryssland 2018

På Sveriges nationaldag använde jag denna tröja då jag hade svårt att se att Sverige skule kunna ta en seger i VM. Som tur var han jag tvätta tröja och drar den på mig redan idag igen. Jag klär mig ju efter fotbollsframgångar igå och det för man säga att Sveriges seger över Sydkorea var.

Det är mer än jag som spyr på alla "analyser" i fotbollen!


Min redovisning i mina blad om uppställning, statistik och lite bilder inskränker sig till den sista matchen igår då jag var hos en kompis och tittade på Sverige-matchen. På så sätt var jag på hemväg och matlagning då andra matchen gick och sedan kunde jag sätta mig i hemmasoffan och kolla hur det gick för England. Vi var tre personer som satt i Höllviken och tittade på hur Sverige skulle klara sin debutmatch, men innan dess var vi alla tre rörande överens om att vi alla var innerligt trötta på allt tjafs som sker före, mellan och efter matchen och som alla 28 programledare i varje kanal med stor glädje kallar analys av matchen. Vi, eller åtninstine jag spyr på ordet analys. Detta ord har klättrat upp på tredje plats av min lista på de värsta ord jag vet. Än så länge toppar ordet ”hämnas”. Tvåa hommer ”hata” och trea ”analys”.
 

Hellre en dålig match och vinst än en bra och förlust!


Nåja, Sverige startade katastrofalt och tillät Sydkorea att sticka upp och äga matchen de första tio minuterna. Sedan var det i stort sett Sverige för hela slanten. För en gångs skull började våra landslagsgrabbar skapa chanser, och de lyckades få hela fem skott att gå på mål av de femton målchanser Sveruge hade. Vad Sverige INTE har är några anfallare. Toivonen och Berg på topp var katastrof och spelföraren och dribblern Forsberg var som vanligt totalt ovän med bollen. Då är det skönt att vi har Granqvist. Han fixade både försvar och anfall och det var inte mer än rätt att han fick bli matchevinnare genom att slå den straff i mål som vi fick med hjälp av videokoll. Hoppas att alla dessa ”analytiker” i studion som velat ha bort videogranskning ändrat sig. För visst var det straff och visst var resultaten 1-0 till Sverige rättvist. Men det ska sägas att Sydkorea måste vara ett av detta VMs sämsta lag. Till och med jag kunde ha stått i Robin Olsens ställe för han fick inte ett enda skott på sig. Före matchen var jag mest orolig för att Nilsson-Lindelöf skulle göra en tabbe som skulle ge Sydkorea ett mål, för han gör minst ett stort misstag per match. Det var en fröjd att se Pontus Jansson ta över för en inssjuknad Lindelöf. Låt Granen och Pontus ta hand om försvaret i kommande matcher.

Belgien underpresterade, men vann ändå med 3-0.


Efter att ha förutspått en ganska enkel seger för Sverige så hade jag trott det samma om Belgien mot Panama. Nu var jag på andra uppdrag under den matchen så jag har inte mycket att skriva om. Jag lyckades se övertidsminuterna i matchen allra sista döende minuter och förstod att Belgien inte imponerat. 0-0 i paus och sedan måste de har tagit sig i kragen. En seger med 3-0 anses ju oftast vara ganska klar, men tydligen hade det kunnat vara ännu större vinst. Romelu Lukaku hade en chans på slutet att göra hat trick på, men han fick nöja sig med två mål och att bli Man of the match.

Kane räddade England.


En tvåmålsskytt fanns det även i gårdagskvällens sista match. Om jag berättar att det var Tunisien och England som möttes så är det helt rätt gissat: Givetvis var det lagkapten Harry Kane som gjorde två mål. Här hade jag också påstått att England skulle köra över Tunisien. Det hade de också kunnat göra om inte alla andra anfallare hade uppträtt som Berg och Toivonen. Det var mängder med missat och istället för att England skulle spä på sin 1-0 ledning så fick Kyle Walker hjärnsläpp och armbågade en tusisisk anfallare i huvudet inne i eget straffområde. Straff och 1-1. I andra tryckte England på men såg ut att misslyckas få hål på Tunisiens tredjemålvak (de andra två var skadade). Men England har ju Kane och en halv minut in på övertiden nickade han in segermålet 2-1. Rättvist och mitt tips från igåg gick in även om segerresultaten var knappa.

Colombia, Polen och Egypten vinner idag.


Idag går hemmanationen in i andra omgången. De ska möta Egypten och jag står för vad jag sagt efter första omgången i Grupp A. Egypten är det bättre lagett och kommer att vinna. Förhoppningsvis kan Mohamed Salah vara med i matchen. Men tidigare på dagen ska lagen i Grupp H träda in i VM. Här är det Colombia som kommer att vinna rättvist över Japan. Jag ska låta vara osagt hur stor segern kommer att bli, men allt utom en Sydamerikansk seger är en sensation. Även den andra matchen i Grupp H har en klar favorit. Det är Polen som spelat ihop ett starkt lag som ska ta sig vidare till åttondelsfinalen. De ska också kunna ta en rättvis seger över Senegal.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 19:e juni.

1938 Italien – Ungern i final.

 
Många ansåg att de italienska spelarna hade fått dödshot mot sig från Benito Mussolini om de inte försvarade sitt världsmästerskap. Hur det var med detta lär ingen få reda på då Italien vann finalen över Ungern med 4-2 och blev det första landslaget som försvarade sitt världsmästerskap. Det har hänt en gång till då Brasilien blev världsmästare både 1958 och 1962. VM gick 1938 i Frankrike och finalen spelades givetvis i Paris. Men inte på Parc des Princes utan på Stade Olympique Yves-du-Manoir inför 60 000 åskådare.

1994 sattes punkt för ett världsrekord.

 
Klubben ASEC Mimosas från Elfenbenskusten förlorade idag 1994 till SO Armée med 2-1. Det var Mimosas första förlust på fem år. Denna rad med matcher i ligan som obesegrade stannade på 108. Det är fortfarande världsrekord för matcher i rad utan förlust.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 19:e juni.

47 år Brian McBRIDE född 1972 i Arlington Heights, Illinois, USA.
Anfallare
5 OS- och 95 A-landskamper för USA.
Klubbar som spelare:
St. Louis Billikens (1990-93),
Milwaukee Rampage (1994),
VfL Wolfsburg (1994-95),
Columbus Crew (1996-2004),
Preston North End (2000 lån),
Everton (2002 lån),
Fulham (2004-08),
Chicago Fire (2008-10),
Wembley (2012).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv