• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 20:e november 2018

Två överlägsna segrare i Liga D
Grattis Norge till uppflyttningen till Liga B.
 Två grupper i Liga B spelades klart och där var redan Danmark och Ukraina vinnare.
Ännu en sen vändning och Nederländerna vann gruppen där även Frankrike och Tyskland spelade.
Nederländerna, England, Schweiz och Portugal gör upp om segern.
​​​​​​​Allsvenskans stora pris 2018.


FOTBOLLSHISTORIA:
1971: SuperMac gör hat trick i hat trick.

FÖDDA IDAG:
Eduardo, Dušan.

DAGENS TRÖJA
SCHWEIZ' förstatröja i VM i Ryssland 2018

Jag tyckte att Englands vändning mot Kroatien var så häftig att jag tidigt bestämde mig för en Engelsk landslagströja igår. Men senare på kvällen var Schweiz vändning över Belgien ännu häftigare och då bestämde jag mig för att prisa detta Schweiz med min nya Schweiziska landslagströja som jag bär första gången idag.

Två överlägsna segrare i Liga D


Om det var full rulle i EUFA Nations Leaguematcherna med spännande, svänginga matcher och överraskande resultat så var gårdagen det motsatta. Nästan alla matcher igår saknade betydelse då de spelades i grupper som redan var avgjorda. Om jag stratar längst ner i Liga D så skulle två grupper spela klart, fast dessa grupper var redan klara före  gårdagens omgång. I Grupp 1 så var Georien redan gruppsegrare och vinsten igår över Kazakstan med gjorde att Georgien slutade på 16 poäng vilket var tio poäng före tvåan. Alla de fyra grupperna i Liga D innehåller fyra lag och inget lag kan ju ramla ur, så det är bara ettorna som räknas. Grupp 4 var den andra som spelades klar och här hade Makedonien redan vunnit. Segern över Gibraltar igår bara styrkte Makedoniens förstaplats.
 

Grattis Norge till uppflyttningen till Liga B.


Liga C som innehåller fyra grupper där Grupp 1 innehåller tre lag och de andra fyra. I förrgår tog sin Finland upp till Liga B som gruppsegrare och igår hade Norge chansen att följa sina nordiska vänner. Norge skulle till Cypern och var tvungna att vinna med två mål mer än Bulgarien som tog emot Slovenien hemma. Detta beroende på att Norge och Bulgarien skulle skuta på samma poäng vid vinst och i det inbördes mötena som vann de båda hemma med 1-0. Om det inbördes mötena är lika så räknar man flest gjorda mål. Nu behövdes det inte räknas mål då Norge vann med 2-0 och Bulgarien bara fick 1-1 mot Slovenien. Så grattis Lasse Lagerbäck och Norge till avancemanget upp i Liga B.
 

Två grupper i Liga B spelades klart och där var redan Danmark och Ukraina vinnare.


Liga B kan vi nästan hoppa över för här spelade Danmark hemma mot Irland i sista matchen och hur den än skulle sluta så skulle Danmark vinna, Wales bli tvåa och Irland trea och ramla ur. 0-0 slutade den ganska tama tillställningen som var sista matchen i Grupp 4. Även Grupp 1 spelades klart, och här var redan Ukraina klara gruppsegrare. Frågan var vilket lag av Tjeckien och Slovakien som skulle ramla ur Liga B ner i C-ligan. Tjeckiens seger med 1-0 gjorde att de stannar kvar och Slovakien spelar i Liga C nästa gång.
 

Ännu en sen vändning och Nederländerna vann gruppen där även Frankrike och Tyskland spelade.


Den mest spännande matchen var faktiskt än en dag i Liga A. Nederländerna var i Gelsenkirchen på Veltins Arena för att spela sista mtchen i Grupp a mot Tyskland. Tyskarna hade inte vunnit sedan de slog Sverige i VM på övertid, men igår var det äntligen dags för en seger. Snabbt hade de ledningen med 2-0 och det såg ut att sluta så då Nederländerna lyckades få ett tröstmål i 85:e minuten. Liverpools stora försvarsstjärna Virgil van Dijk flyttades upp och precis som mot Frankrike lyckades Nederländerna och van Dijk få in kvitteringen på övertid. 2-2 slutade det och Tyskland har fortfarande inte tagit en vinst sedan den mot Sverige. Fast det är bara självförtroendet som fick ytterligare en knäck för tyskarna. De var sist i gruppen före matchen och skulle slutat sist även om de vunnit matchen. Det blir alltså Liga B för Tyskland i nästa omgång. Däremot betydde 2-2 väldigt mycket mer för Nederländerna. Med gårdagens poäng slutade de på samma poäng som världsmästarna Frankrike. Fast i de två inbördes mötena så vann de varsin match. Frankrike med 2-1 och Nederländerna med 2-0.
 

Nederländerna, England, Schweiz och Portugal gör upp om segern.


Det betyder att Nederländerna vinner gruppen och går till slutspel. Trots att Grupp 3 inte spelas klart förrän ikväll så är de fyra gruppsegrarna redan klara. I Grupp 3 leder nämligen Portugal och även om de skulle förlora mot Polen så har de flest poäng i gruppen. Så det blir alltså Portugal, Nederländerna, England och Schweiz som kommer att göra upp om det första UEFA Nations League.
 

Allsvenskans stora pris 2018.


På hemmaplan var det dags för en ny prisutdelning i fotboll. Fotbollsgalan handlar ganska mycket om svenska fotbollsspelare som spelar i utländska klubbar. Därför har Allsvenskan sin egen prisgala och här är det spelare i Sverige som får pris. Det betyder att även utländska spelatre kan vinna.
Vinnarna i Allsvenskans stora pris 2018
Årets målvakt: Isak Pettersson, IFK Norrköping
Årets försvarare: Per Karlsson, AIK
Årets mittfältare: Kristoffer Olsson, AIK
Årets anfallare: Paulinho, BK Häcken
Årets tränare: Rikard Norling, AIK
Årets nykomling: Muamer Tankovic, Hammarby IF
Årets mest värdefulla spelare: Paulinho, BK Häcken
Specialpriser
Årets bortasektion: Priset i denna kategori går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Priset är framröstat av 16 Allsvenska föreningars supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga. 2018 års vinnare är BK Häcken.
Fotbollskanalens pris till Årets röst: Tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. 2018 års vinnare är IFK Norrköpings Simon Thern.
Allsvenskans stora hjärta: Tilldelas någon som utanför planen har stått för en prestation som gjort Allsvenskan till en varmare och bättre plats. 2018 vinner den 74-åriga IFK Göteborgssupportern Margareta Lindgren priset.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e november

1971 SuperMacs trippel hat trick

Bournemouth spelade idag 1971 i första omgången av FA-cupen 1971-72. Tredje divisionslaget hade på sin lott ett lag utanför ligan som hette Margate. Det blev ett enkelt avancemang för Bournemouth. De vann med hela 11-0. FA-cuprekordet som sattes i matchen gjordes av Ted MacDougall som efter matchen fick smeknamnet "SuperMac". Han gjorde nio av målen, fem före paus och fyra efter. Det är vad man skulle kunna kalla ett hat trick i hat trick.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 20:e november

Eduardo VARGAS blir 29 år

Eduardo är född 1989 i Santiago, Chile
Anfallare
6 U- och 82 A-landskamper för Chile.
Klubbar som spelare:
Cobreloa (2003–09),
Universidad de Chile (2010–11),
Napoli (2012–15),
Grêmio (2013 lån),
Valencia (2014 lån),
Queens Park Rangers (2014–15 lån),
1899 Hoffenheim (2015–17),
Tigres UANL (2017–)
MERITER:
Universidad de Chile
Torneo Apertura (1): 2011
Torneo Clausura (1): 2011
Copa Sudamericana (1): 2011

Napoli
Coppa Italia (1): 2011–12
Tigres UANL
Liga MX: Apertura 2017
Campeón de Campeones: 2017, 2018
Campeones Cup: 2018

Chiles landslag
Copa América: 2015, 2016

Dušan TADIC´ blir 30 år

Dušan är född 1988 i Bačka Topola, Jugoslavien
Mittfältare
24 U-, 3 OS- och 61 A-landskamper för Serbien.
Klubbar som spelare:
AIK Bačka Topola (2000–02),
Vojvodina (2002–10),
Groningen (2010–12),
Twente (2012–14),
Southampton (2014–18),
Ajax (2018-).
MERITER:
Vojvodina
Serbian Cup tvåa: 2006–07, 2009–10.
Southampton
Liga Cup tvåa: 2016–17.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln